Thursday, 14 October 2010

SENYUM sebab GEMBIRA!

Salam,
Senyum seindah suria yang membawa cahya,
Senyumlah dari hati, dunia mu berseri..

Hari ini rasa nak senyum jer sebab ada perkara yang menyeronok-ronokkan berlaku. Bila ada beberapa ronok lebih dari se-ronok hati pun senang, bila hati senang, makan pun bertambah, bila makan bertambah, badan pun jadi GEMUK, bila badan jadi GEMUK sapa pun tak nak ngorat.. eh eh.. tanak kawan. Oh tak nak!! stop pada "bila hati senang jer". tatot.

Bila dua tiga menjak kita rasa murung, runsing, sakit kepala, pressure, tak cukup tidur, malas, eh malas tak, mesti tak best kan. Jadi jangan fikir, kita kena bayangkan kita ni gembira sebab dapat hidup dengan aman, ada makanan banyak, ada orang sayang pada kita, dan ada macam2. "Takda orang yang boleh buat kita gembira melainkan diri kita sendiri yang mahu kegembiraan itu. Bagaimana kita mencorakkan kegembiraan itu adalah terpulang kepada kita."

So ayuh rakan2 mari kita bergembira!! Hari ini aku declare sebagai "HARI UNTUK BERGEMBIRA!!" mari kita bersama-sama mencari kegembiraan dan buat apa yang kita suka!! Yahuuu!!!

Hey buddy! what a cute face!!
Perkataan yang memberangsangkan minda!
 HARI SENYUM SEMALAYSIA!!
Thanks iz.
For making my day!
Sekian