Posts

Showing posts from October, 2010

Twilight adalah Cerita yang Seronot untuk Ditonton Banyak Kali

Image
Salam, Dalam banyak cerita romantik yang ditonton paling best setakat ni cerita Twilight. Twilight Siri I, 2 dan 3. Memula tengok haritu terus skip Twilight Eclipse (3). Maka Jatuh cinta pandang pertama tengok Edward Cullen..Walaupun rambut dia macam tak sikat tapi tetap nampak cool dengan cewek dia, Bella yang super duper cute tue.. yerla cewek dia tak la secantik Megan Fox kan tapi dia ada daya penarik tersendiri :) iaitu ke 'cool' an nya..
Masa tengok citer ni, memang rasa takut tak paham, tapi sambil tengok sambil di explainkan, boleh tangkap la macamana.. memang sangat romantik tak hengat la. Tekan Like to Twilight! Habis tue terus cari movie 1 dan 2.. hihi so korang dah tengok lum?
Nak layan gambar la.. erm...romantiknya.. ye ye saya jiwang..

 scene dalam hutan
 dalam hutan ada ke padang yang best macam ne?
 edward menunjukkan skill memanjatnya..haha
 Bella's bestfriend..
 ok.. tamat..
Sekian Purr purr.. buat bunyi kucing..

Suatu Hari Makan Ayam Penyet

Image
Salam, Suatu hari saya dan kakak membawa kanak-kanak kesayangan pergi makan ayam penyet. Kalau ada yang tanya, betul ker ayam tu kena penyet.."aha betul tu, mula-mula ayam tu di penyet2 dengan senduk sehingga mati kemudian di goreng dan dihidang ..nyummy". hahahaha Sudah jadi ketagihan makan ayam penyet seminggu sekali. Petua nk makan ayam penyet ni tak boleh makan seorang2, kena makan berdua atau bertiga baru rasa kehebatan ayam penyet ni. :) lepas makan sendawa pun bunyi "nyet nyet .. nyet nyet.."
i gain some kilos lately.. see my face?
chubby smile forr al my readers =D
 can't u see dat im serious now
 1 , 2, 3 action.. seroius looks!
 blerk!! i tak suka u main2 di sini
Ok tamat berlakon.. now time to eat

 oh lazatnya.. keropok moni..


sekian!

Membawa Kanak-Kanak ke Alamanda

Image
Salam, Hooray!! hari ini Khamis, esok dah Jumaat bermakna esok kepada esok adalah cuti. hi hi. Maka boleh buat aktiviti membasuh kereta dan mencuci baju.. hehe.. semua aktiviti itu akan di sub ke car wash hentian kajang dan dobi bubble seksyen 7. geniuskan saya.
Hari ini bangun lewat, tengok jam dah pukul 7.40pg. Damn!! tapi macam biasa kawan pada juara pecut F1 ni mesti sempat sampai on-time dan aku adalah IDOLA Ralf Schumaker k. hehe.. dan Setiap kali masuk kereta, aku mesti akan pasang FLY FM!! suka bangat. Radio ni bff; Nuren yang Promote. Babe, perut aku bersenam pagi2 dengan lawak dierang!
Ok berbalik pada tajuk sebab dah lari topik sangat jauh. Hari tu pergi Alamanda bersama kanak-kanak yang super duper cute ni, Manda n Rayyan, wif their Miss World mommy, my Miss Perfect sista n d Disigner Zeti. Bila jalan2 aku suka dukung si Manda ni, (her faveret Auntie Now! Auntie PISA! Nyah tolong jangan jeles k). Yang pasti Saham mesti jatuh sebab mereka ingat itu anak aku, tapi takpe I'm…

"Sepupu Kawin di Melaka Ambik Kesempatan Berjalan"

Image
Salam,
"Sepupu Kawin di Melaka Ambik Kesempatan Berjalan" ting ting tong baca macam alihsuara tajuk kartun doraemon. hi hi

Tahniah buat sepupu yang kahwin di Melaka. Kami pihak lelaki mengucapkan terima kasih di atas layanan yang begitu mesra dan baik sekali. Tahniah buat Pakcu yang dapat menantu!
Sehari sebelum Majlis Kenduri kami telah bertolak ke Ayer Keroh, oh.. excitednya pergi Jalan2 walaupun dapat jalan 2 hari je. Aku sampai malam, so pakaian adalah seluar Jeans dan T-shirt sebab nak memandu tamau pakai kain. Bila sampai, rupa-rupanya Malam itu ada Majlis Bersanding dan Kenduri Doa Selamat. Oh habisla sebab bawak baju kurung sepasang je.
Malam itu pihak pengantin bersanding, dengan dihiburkan dengan Pencak Silat yang hebat.. gaduh2 golek2 atas jalan.. Wow.. Bunga Api yang berjenis2.. hebat sekali bukan.
Esok pagi, badan rasa penat, tetapi kena pergi mandi juga sebab badan bau dah busuk. Ada Majlis Persandingan lagi, kali ini betul2 lagi penat.. kena bawa hantaran sebab me…

Thank You CELCOM!!!

Image
Salam,
I kan baru je pakai CELCOM which is introduced by someone, so buat permulaan ni i tak pakai bil. pakai prepaid. Memang jenuh jugak kadang2 nak mengusung kaki ke 7E "Dik, topup Celcom ada".. tak pun ke ATM machine. Walaupun begitu, kerja kerasku untuk men TOP-UP selalu tidak sia sia!!

Suatu pagi, sebenarnya 2 hari lepas, bangun pagi tengok ada SMS masuk dari CELCOM:

"WOW! Nikmati PERCUMA 7 hari panggilan ke Teman 20 dari SEKARANG hingga hari ke 7 pada jam 11.59mlm"
Aku dapat yang ini! Ok next nak aim Vodaphone la pulak.. haha!!

WOW!!! ter sangat sangat teruja!! Yahuuu!!!!! ok nak gayut lagi ni, banyak panggilan perlu di buat nie.. ok tata.. Hello mak, hello auntie, hello rakan-rakan..

TQ CELCOM!!

Part Time Bikin Hantaran

Image
Salam, Beberapa minggu lepas ada job yang kena buat, make someone's hantaran. Theme : Red! I love red!! I love to do creative things especially hantaran.. Eventhough i dnt have time to do all the remeh2 things.. but i will do my best! I love u Kak Ti, u r such a nice person. I pray for your happiness :) peace
Hamper pun ada...
 Red Red..
Sekian.

SENYUM sebab GEMBIRA!

Image
Salam, Senyum seindah suria yang membawa cahya, Senyumlah dari hati, dunia mu berseri..
Hari ini rasa nak senyum jer sebab ada perkara yang menyeronok-ronokkan berlaku. Bila ada beberapa ronok lebih dari se-ronok hati pun senang, bila hati senang, makan pun bertambah, bila makan bertambah, badan pun jadi GEMUK, bila badan jadi GEMUK sapa pun tak nak ngorat.. eh eh.. tanak kawan. Oh tak nak!! stop pada "bila hati senang jer". tatot.
Bila dua tiga menjak kita rasa murung, runsing, sakit kepala, pressure, tak cukup tidur, malas, eh malas tak, mesti tak best kan. Jadi jangan fikir, kita kena bayangkan kita ni gembira sebab dapat hidup dengan aman, ada makanan banyak, ada orang sayang pada kita, dan ada macam2. "Takda orang yang boleh buat kita gembira melainkan diri kita sendiri yang mahu kegembiraan itu. Bagaimana kita mencorakkan kegembiraan itu adalah terpulang kepada kita."
So ayuh rakan2 mari kita bergembira!! Hari ini aku declare sebagai "HARI UNTUK BERGEMBIR…

Member Belanja Makan di Jamuan Raya

Image
Salam, Nampaknya mood raya sudah habis sebab semua orang dah tamat buat Jamuan Raya. Di pejabat saya pun sudah tamat buat Jamuan Raya minggu sudah, walaupun tak dapat hadir, hati sedih, tetapi bila tengok gambar mereka seronok, boleh gembira. Kenapa harini ayat aku pusing2.. isk isk pening..
Haritu kawan ajak pergi Jamuan Raya tetapi dengan ayat begini "Leeza, jom gi makan, aku nak belanja ni"Wow!! rasa excited sebab orang nak belanja!!.. Bila sampai : itu Jamuan Raya oleh Vendor.. Tak kesah.. janji makanan best dan FREE!! Yay!! Terima kasih kawanku! sebab belanja.. belanja mu ini akan ku kenang sampai tahun depan!! Tahun depanajak lagi k!!
Meriah kan!!! suka mak suka!! Itu adalah hafiz dan lokman. Mereka juga excited dengan makanan ini  Dia la yang belanja makan... hie hie.. tapi kenapa dia buat muka begini??  Ini makanan aku.. ok makan dulu yok! nyum..
Muka gembira dah kenyang dan perasaan nak balik  Tempat ini cantik kan? di Botanical Garden Putrajaya Gambar semua ini adalah dari…