Posts

Showing posts from March, 2011

Biar betol Nak Pindah Rumah dalam tempoh 4 Hari je

Image
Salam,
Minggu yang penuh dengan pancaroba...
Bila tuan rumah minta pindah..
Pening tak tahu nak mula dari mana nak kemas barang sambil itu tengah sibuk kerja.
Owh.. nak start dari mana nie..

Ok break kejap

Keluarkan kertas.. kena buat brainstorming...
Erm.. susah nak fikir..

Tangan cramp..

Otak jam..

-
-
-
Ok kita dengar lagu dulu..

=)



Who says??

Cerita Pasal Makan di San Francisco Bangi

Image
Salam,

Pertama
Kak Nose.. saya rindu kakak..
Maaf tak balas ym sebab tak ada kat bilik.. bila masuk tengok akak dah offline.
sorry kak n i miss u kak.

Kedua
erm..permohonan maaf ini juga ditujukan buat rakan2 yang menyampah dengan aku yang tak reti2 nak balas ym atau fb or message mereka.. the reason is that i dnt exactly stay at my room in d office, and.. also i've lost my sim card twice dalam tahun ini je. terukkan.  Maaf yer. haha convince tak?

Ketiga
Haritu aku telah dibelanja oleh kakak yang baik hati di Pizza San Francisco dekat Seksyen 8 Bangi.. Ayoyo.. banyak suka.. makan fish.. of course my feveret now. Kakak makan chicken. n we have our dessert too. =) YEY!!! sehingga aku berkata : Oh lala!

Keempat
Disebabkan sibuk kerja yang keterlaluan .. aku terpaksa batalkan trip aku ke Padang, Indonesia bersama momok tercinta.. terpaksa burn je tiket n bayaran hotel yang telah dibuat 2 bulan yang lepas.. sob sob.. =( Nasib baikla, my auntie available to accompany my mom.. kalau tak.. …

SENSITIP!!

Image
Salam,
Semalam aku balik lambat kerja lagi dan of course la minggu ni n minggu lepas memang sibuk giler balik malam2 macam tak hengat jalan pulang ke rumah sebab asik fikir nak siapkan kerja kerja kerja. ini bermakna KOSTUM yang aku pakai ke ofis adalah sangat SEKELEH macam budak sekolah tadika, sebab baju tak iron pun, dengan tudung senget2 muka takda make up dan bau macam kandang rusa. (ya rusa busuk.. sebab masa pergi zoo nak tengok rusa yang comel, bau rusa macam nak cakap UHHHH!!!!! busuk nya kau! ) 
Sebelum sampai rumah bujang,
kena makan dulu sampai kenyang,
pastu baru balik dengan hati senang,
boleh tidur begelimpangan.

**haha macam pantun.
Bila diri sendiri kurang terurus maka, perasaan akan jadi sangat sensitif. So bila ada yang carik pasal memang muka aku akan jadi macam kura2.  









So kadang2 kita kena la menjadi warga yang sensitif terhadap persekitaran kita, kalau kita tengok kawan kita muka seperti mahu makan palet kura2, maka kita jangan carik pasal atau provoke kaw…

Alahai Sedapnya Laksa Kuala Kangsar!!

Image
Salam, Apakah yang anda fikirkan jika perut rasa lapar dan kedai makan takda! oh.. terseksanya.. Kemudian, buka folder jalan2 cari makan dan nampak Laksa Kuala Kangsar yang aku makan haritu dengan Momok n kakak. Dem!! oihh.. seksa seksa..
Perut rasa makin lama makin lapar... dah telan air liur beberapa kali.. oh.. sedapnya tambah2 makan dengan Cendol.. oh.. telan air liur sekali lagi. Sedapnya tak terperi sehingga menjilat sudu.. dan pinggan mangkuk. Kalau tak caya cubala.. haha tapi jauh la bagi korang yang duduk dekat KL atau Selangor.. telan air liur jela..

Setelah aku teliti dan pelajari hanya terdapat satu cara je yang memungkinkan aku untuk makan laksa dan cendol Kuala Kangsar ni.  Iaitu dengan adanya joran ajaib ni dari Doremon. Kalau aku dapat pinjam kejap dari doremon ni bagus jugak.... "oihh doremon pinjam jap joran ajaib tu.. aku nak makan laksa la.." bestnya...hahaha
Tapi aku tahu semua itu tidak mungkin akan terjadi..Ouuiihh... ni la yang sedap giler tue! ko te…