Posts

Showing posts from July, 2011

Amy Winehouse ditemui MATI

Image
Salam,

Memula memang tengah surve bahan nak cari idea untuk buat kerja.. then bila tengok The Malaysian Insider, tajuk "Penyanyi Amy Winehouse ditemui mati di rumah barunya" tarikh 24 julai 2011.. ok betul ke ni??? ok bila check beberapa akhbar harian lain, memang sah Amy dah mati. Oh. sungguh menyayat hati sekali. Amy ni muda, cantik, berbakat dan berpotensi untuk menjadi lebih baik. Walaubagaimanapun, (cewah2 macam karangan bahasa melayu pulek) Amy memang tegar dengan dadah dan minuman keras (walaupun belum disahkan punca kematian). Sedih rasa, sebab lagu2 dia kadang-kadang menghiasi telinga aku especially lagu Rehab. erm.. Sebelum ni aku agak mengikuti perkembangan Amy, ada juga beberapa video di Youtube yang dirakamkan oleh penonton aksi Amy menghisap dadah melalui hidung semasa di atas pentas.. so sad la to see. Oh ya aku jugak ada tengok video Amy dengan Kelly Osbourne, her bff. kesian sangatla. mereka sangat close. Tengokla amy menjadi kurus.. kesian..

So dengan itu mar…

REVIEW FILEM TRANSFORMERS 3:Dark Of The Moon

Image
Salam, Memang Penuh Panggung Wayang sejak Transformers ditayangkan. Beberapa kali aku pegi nak beli tiket memang tak dapek la.. booking online compom penuh manjang. So last week sempat jugak aku tengok citer ni. Ok persoalannya adakah berbaloi aku tengok? erm.. cerita dia best cuma agak drag .. meleret2 sikit dan banyak sangatla halangan yanag tak berapa nak logik sangat.
Yang bagusnya kali ni ada watak transfromers yang baru, kira otai Transformers di hidupkan balik. Otai Transformers ni namanya Sentimel Prime, dia ni otai dari Otimus Prime. Sentimel Prime ni dijumpai di bulan dan anak kapalnya semua mati kecuali dia. Kapal tu nama Ark. Sentimel Prime ni bawa sejenis alat bernama Pillars. Pillars ni boleh hidupkan dunia autobots. Tapi yang tak bestnya Sentimel Prime nie geng dengan Decepticon si jahat tu.
Sam pulak masa ni menganggur, tak kerja walaupun dia berjaya selamatkan dunia sebelum ni. Sam ni kerja sebagai penghantar surat, macamana pun awek dia hot babe.. nama Clary. Clary …

Makan SOS Tomato

Image
Salam,
Memang orang Malaysia adalah kategori yang kuat makan pedas. Cakap je makan nasik mesti nak ada sambal belacan, cili padi, erm.. kalau tak pedas tak boleh makan. Memang betul juga kalau makan makanan pedas ni boleh menambahkan selera makan.. baru kaw kan!  Tapi ada juga segelintir yang memang tak makan pedas. Bak kata orang tua2  Lidah Nipis.. sebab tu tak tahan pedas. 
Aku adalah golongan yang segelintir tu, aku memang tak kuat makan pedas. Masa kecik dulu mak aku kena masakkan makanan yang tak pedas untuk aku.. bila masak mesti kena asingkan semangkuk kecik untuk aku. Kemudian baru la mangkuk besar tu diletakkan cili. kalau tak.. tak makan la.. kesian mak..
Kalau nak cerita pasal asam pedas atau masak lemak cili api, memang terkenal di Melaka. Kalau boleh cili api tu patah2 makan dengan nasi je. Huh! memang berapi!! Walaubagaimanapun makanan pedas bukanlah satu pilihan yang tepat untuk kebahagiaan badan kita. Cuba bayangkan, cili api tu terkena mata, tak ke menjerit kita seb…