Monday, 28 February 2011

Shopping di Mid Valley Yahuu!!

Salam,

Harini aku sangat rasa gembira kerana Sabtu lepas aku telah membelanjakan wang pergi Mid Valley untuk shopping bersama-sama kakak. Disebabkan Body Shop tengah ada promotion sehingga 30% untuk member, maka peluang sebegini tidak patut dan tidak sama sekali patut dilepaskan. haha betul tak??

Walaupun setiap hujung bulan berazam kuat kuat untuk simpan duit.. tapi mesti lupa daratan bila nampak duit gaji dah masuk dalam bank.. OH! mata jadi bling2.. semua barang nampak macam keperluan bukan lagi kehendak. Ya, aku rasa aku perlukan pertolongan. tulun tulun.. aku masih tengah fikirkan cara untuk shopping banyak2 tapi duit gaji dalam bank tak kurang2 .. aku rasa apa yang aku perlukan adalah seekor doremon. haha..

Tapi apa pun yang penting barang sudah dibeli dan hati patut rasa gembira.. Banyak jugak aku shopping barang lain bulan ni.. erm.. mesti sakit hujung bulan. tapi bulan ni Februari sampai 28 je.. so mesti boleh survive. haha kena fikir positif... takpun kena fikir Plan B. erm.. kalau tak kena minta bantuan kemanusian.. halloo.. roger mak.. hallo hallo.. bantuan kemanusiaan diperlukan mak.. haha (sila jangan tiru perangai ini)

Kat bawah tu adalah Body Shop Brilliance Powder.. macam shimmering jugak.. sangat mudah digunakan. Harga RM89.00 Aku juga beli Carbon Black Eye Definer RM 39.00 sebab stok dah takda asik pinjam kakak punya.. he..he..
 Cuma buka penutup dan sapu dimuka.. mudah kan??
haha happpii.. =)

Sekian. Tamat!

Saturday, 26 February 2011

Aku suka tuala wanita Sofy


Salam
Pagi tadi masa nak keluar mid valey sepupu aku cal, "weh,napa muka kamu ada dalam iklan harian metro?"
"Hehe yeke,haha" terkejut jugak tapi aku tahu napa leh ada gambar aku.. gambar Nuren pun ada.. cube carik yang mana.. haha happy2 walaupun gambarnya kicik jer.. tapi ada 2 keping tau.. hehe

Tuala wanita SOFY memang best dan aku dah pakai jenama sofy sejak dulu dulo lagi. Sekarang  SOFY tengah buat contest "SHINE WITH SOFY".. Lumayan hadiahnya beb! Jom masuk ramai2!


P/s: Nuren, glamer kita.

Sekian 

Wednesday, 23 February 2011

Mari membuat lawatan ke pusat data JPA


Salam,
Harini kami semua akan bertolak ke pusat data jpa. Naik bus INTAN. So pg2 sampai terus gerak ke sana tak sempat makan pg td bangun lambat.hehe

Nasib baik perot tak meragam dlm bus. Sampai kt jpa mereka bg mam nasi goreng yahu!

Tuesday, 22 February 2011

Siapa cakap aku xsuke pergi kelas?

Salam,
Mulai hari ini sila panggil saya anak murid sb minggu ini saya telah mendaftar kelas di intan bukit kiara. whooahaa! Owh hari petama semalam rasa otak dah beku sejak sekian lama tak sumbat2 dgn nota slide powerpoint. 

Hari kedua, kepala rasa lebih ringan sebab semalam dah practice sumbat sampai ke petang.. tp masih ada masalah lagi.. masalah tangan gatal serve tenet time lecturer kat depan. Tp bila dia panggil nama suruh jawab soalan terus menggelabah mcm labah2. Haha


anak murid
 tengokla meja sepah2..haha

Nanti saya update lagi. Takut lecturer nampak ni.. owh takut..
Sekian

Friday, 18 February 2011

Hari Hari Mahu Kerja Mahu Kerja Hari Hari

Salam,

Nampaknya dah seminggu tak sempat nak update blog ni. patutla nampak macam dah bersawang tarantula, nampak macam ganas sikit. Jam menunjukkan tepat Pukul 7.27 malam Jumaat aku masih lagi di pejabat membuat kerja2 yang sepatutnya aku kerjakan. Kalau orang lain boleh duduk baring dekat katil yang empuk sambil minum air yougurt perasa strawberry, aku hanya boleh duduk dekat kerusi yang tak berapa nak empuk sambil mengadap PC. Ohh...

Esok hari sabtu, kemudian ahad.. kena pergi kerja juga.. pagi2 perlu tercogok depan pejabat buat2 macam sibuk sebab kalau buat2 macam tak sibuk nanti orang ingat kita gila sebab datang kerja hari cuti. Tapi ada ke orang yang nampak kita kat pejabat nanti.. ahh... takda..

Perut rasa lapardah.. bunyi macam orang  ketuk tong dram, pernah sekali dulu masa belajar, kita bangun lewat dan kita telah sampai lewat ke kelas. Kemudian terus amik tempat kosong yang masih ada. Belakang kita semua budak2 lelaki yang nakal masa tue. Sekarang mereka semua sudah kawin dan bekerjaya. Oh tadi cerita apa?.. ha sambung lepas tu perut kita tetiba berbunyi kroohhh.. macam perut kosong tue.. Dem!!!

Malunya sebab perut kita bunyi kuat sangat, budak2 lelaki kat barisan belakang tu semua dengar. Kawan sebaris kita yang duduk barisan nombor 6 pon boleh dengar jugak. Pastu kawan baik kita tanya pada kita "Perut kau ke"...

"Patut ke aku jawab???"

-
-
-
-

Krooh... perut ku bunyi lagi ni.. lapa...
ok aku nak gi makan.. kroohh.. kroohh...

Masa kat pejabat kita ni rajin!
 Pose masa takda orang sebab malu nanti orang kata perasan
 Pose yang berulang.. ah apakah ini??
 Sama lagi pose!  Masa balik bawak kereta dengan laju sebab perut lapar
Sekian

Wednesday, 9 February 2011

Masa aku tengah bosan gler xda apa nk buat

Salam,

Quick update. Ya! Saya tengah bosan sb xda sapa nk ajak saya keluar. Kakak telah tinggali saya! Saya main makeup dan pose mcm di sebelah. Selepas ini saya mahu basuh kaki dan tidur selepas penat bermain.
Sekian

Monday, 7 February 2011

Kalau Tak Reti Guna GPS, Pakai PAPAGO pon Sesat Jugak!!

Salam,

Kakak : "Nanti ahad ni u teman i pergi kenduri kawin kat Dewan Merak Kayangan k"
Me : "Erm.. baik"

Hari Ahad yang dinanti;

Kakak : "Nak Set apa yer? erm.. nak cari tempat tu guna GPS dekat kawasan mana?"
Me : "Cari kat POI kot (Point of Interest), Amik kawasan Kuala Lumpur"
Kakak : "Erm.. tak jumpa pun"
Me : "Boleh tak ni?"
Kakak : "Ha.. Merak Kayangan Court kan? .. ok dah"

GPS pun mula memberikan arahan.

Kakak : "Eh betul ke ni.. napa kawasan ni macam takda orang je, siap sunyi tak nampak dewan pun"
GPS: "Anda sudah tiba di destinasi"
Me : "Alamak, kakak, salah set la.. ini Apartment Merak Kayangan !!! Kita bukan nak pergi main tenis.. kita nak gi kenduriii!! Salah tema baju daaaa"
Kakak : "isk bodoh betullah" <-- habis geram la tue.. haha

Kena patah balik hampir 30 minit !!! Arghhh!! Laparrrr... nak dekat pukul 3 petang dah nie!!

...hahaha makan angin sampai buncit la jawabnya!

 Super cute Snapshot Manda n Rayyan
 Selamat Pengantin Baru pada Amin n Pasangan
 Camwhore haha pehrahsan
 Me me n me makan cake nyum2 sedap
 auntie Pisa n Manda.. serius nya manda nie..
 Kami kami yang pergi ke Dewan Merak Kayangan
 Kakak n me of course
  Rayyan gembira sangat sebab lepas kenduri jalan2 kat KLCC.. haha
 Masa jalan2 kat KLCC nampak beg ni. DAMNN!! HOT BABE!
 Dengan kak lina cantik

Sekian

Friday, 4 February 2011

Krisis di Mesir Buat Aku Rasa Sedih

Salam,
Malam2 begini merupakan waktu yang baik untuk mencari ketenangan kan. Tapi bila fikir pasal student atau working people di Mesir pasti keluarga dan saudara mara tidak akan tenang! Mengenang nasib anak, abang, suami, rakan dsb. Ya Allah, selamatkanlah mereka yang berada di sana agar dapat pulang dengan selamat. Aminnn...

Masa blogwalking ada terbaca post seorang student Mesir dari blog ariffshah, bila baca.. menyayat hati..

"Salam
1st of all,i would like to thnx to those yg memahami kami dan sentiasa meng’update’ cerita dan perkembangn kami di mesir..
saya,student tahun 4 UNIVERSITI KAHERAh..dan menetap di kawasan SAYEDA ZAINAB,KAHERAH.and for ur info..SAYEDA ZAINAB merupakan antara kawasan yg pling teruk diserang dan dijadikan tempat demonstrasi besar2an selain drp TAHRIR,ABOU RISH dan SAAD ZAGHLOUL..
Dari 25hb Jan 2011;hari polis semesir..saya dan rakan ke TAHRIR utk mmbeli beg.Sampai shj di tahrir,kami dipesan oleh jurujual,”selepas kamu beli ni,balik rumah,i’allah kamu akan selamat..ada muzaharah(demonstrasi) against kerajaan hosni”..
kami terpinga..tengok di luar anggopta polis mula ambil tempat..org2 berpusu2 keluar dn blik..agak cemas juga..
bermula saat tu,keadaan makin teruk..
perintah berkurung dikeluarkan..pada awalnya dr jam 6ptg-6pg..kemudiannya diawalkn dr jam 4ptg-8pg..dan kemudiannya diawalkan lagi dr jam 1ptg-8pg..
bygkan life kami tiada internet,line tel tiada,nak hubungi spa2 pun tk boleh,hanya duduk dirumah berjaga2 SAMBIL DITEMANI BUNYI TEMBAK-MENEMBAK,HELIKOPTER BERKELIARAN DAN ADAKALANYA BUNYI SUARA2 ORG YG MMBERONTAK..ADAKALANYA,SEDANG KAMI TIDUR,KAMI DIKEJUTKN DGN BUNYI PESAWAT PEJUANG2 YG TERBANG RENDAH..BUNYI SEAKAN2 BAGAIKN BERGEGAR LANGIT..
Ada satu masa saya terpksa mmberanikan diri keluar ke bank ATM berdekatan utk mengambil duit.gas pemedih mata ke atas org2 demo turut kami rasakan..pedihnya tuhan sahaja yg tau..smbil manangis2 dan skit tekak kami kuatkn jugk utk ambil wang takut2 akn dtg bank dibekukan.itulah shj bekaLAN kami..dan wktu yg dibenrkn keluar itulah kami gunakan utk mmbeli brg2 keperluan dapur utk makan.ayam naik hrga,brg terhad..semua mnjdi mahal..trak2 polis dibakar,bgunan dibakar,banduan terlepas..kereta2 awam juga ada yg diserang..macam mana ya hendak survive dlm keadaan mcm tu..ibarat duduk dlm gua..
setakat ni kami masih di DEWAN MALAYSIA ABBASIYYAH,skarang pukul 6.47 wktu msia.kami msih mnggu arahan utk dikeluarkan ke jeddah..harap semua di malaysia doakan kami semua..usahla ada yg menyalahkn mana2 pihak..jgn la ade yg berasa dianak tirikan..masing2 ada kelebihan masing2..stduy di malaysia yg aman dn stabil tidak perlu risau apa2 pon..kemudahan byk..jauh beza dr kami disini..tp kami yakin ALLAH pilih kami utk mnyaksikan keadaan mcm ni sbg tarbiyah utk diri kami akan dtg..beljar bersabar,belajar utk tabah,belajar utk kuat..kami redha..cuma kami harap.andai ada bantuan keselamatan boleh diushakan, bantulah, doakanlah.. keran kami juga manusia biasa,ada kelemahan.ada perasaan takut dan bimbang..kita berusaha,kita merancang segalanya,namun ALLAH tau apa yg terbaik..
terima kasih lagi sekali kepada semua pihak..
wassalam"


Situasi terkini yang dapat aku faham dari bacaan aku :

  1. Hubungan internet dan telefon tidak dapat digunakan sama sekali kerana kena block.
  2. Balai polis di bom dan dipecahkan, perusuh telah amik senjata polis dan polis telah lari.
  3. Penjara telah dipecahkan, bermakna banduan telah bebas.
  4. Makanan, keperluan harian semua sudah kekurangan. Duit juga tidak boleh dikeluarkan lebih dari USD 10,000 bagi setiap pemegang akaun.
  5. Ada terbaca, ada student Malaysia kena rogol (tak pasti betul tak sebab tiada bukti yang sah)
  6. Rumah2 di sana dirompak, ada rumah student yang kena rompak jugak. 
  7. Keadaan tidak selamat, tentera sudah ambil alih, keadaan darurat.
  8. TUDM, TLDM sedang berusaha membawa pelajar Malaysia pulang
  9. Berita terkini boleh rujuk di sini http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

Semoga semuanya selamat. Amiiinnnn..
sekian.