Friday, 21 October 2011

Makan Di Liki-Liki Danau Kota

Salam,

Kelmarin kena tegur sebab dah lama rasanya  tak update pasal makan kat blog.. bukan menyepi tapi sibuk dek kerja. Walaupun kerja di pejabat ni banyak.. aku terasa sangat happy sebab kerja inila yang memberikan duit pada aku.. bila kerja mengikut waktu yang sepatutnya maka duit kita akan jadi berkat. Bila berkat maka, duit itu tidak akan cepat habis tanpa disedari. haha.. ... tak tak.. aku cuma bagi pandangan je.. itupun kalau korang nak amik.. kalau tak caya cube buat.. sebulan ni korang malas je... tengok duit tu rasa mcamana.. Then bulan depan korang kerja sungguh2.. akan terasa tak perbezaannya.... buak eksperimen.
........................................

OK.. beberapa minggu lepas, aku, kakak dan sahabat handai telah pergi bermakan2 di Danau Kota. Dah lama rasanya tak makan kat sini. Last haritu masa bulan puasa. Pergh makan kat sini memang sedap tak terkata la.. Kalau balik boleh mimpi nak pergi lagi.. haha.. ayat pancing je tu.

Lagipun memang dah seharian haritu aku tak makan nasik. Maka dengan lahapnya la aku makan. Sendawa bak guruh di langit sebab angin barat daya sudah bertiup masuk ke dalam perut. Blurrppp... oppss.. pandang kiri kanan.
Kalau nak tanya apa beza makan kat sini.. meh nak cakap :

1. Makan laut dia aneka jenis
2. Fish ball, ketam ball, ikan ball atau apa2 makanan yang diproses adalah dijamin halal
3. Daging dan Ayam yang mentah itu diperam dengan ramuan yang special, bila bakar memang sedap
4. Proses nak bakar adalah menggunakan arang ye.. bukan gas gas tu..
5. Sup dia .. pergh sedap..
6. Harga sekepala RM 20 je.. murah dibanding yang lain
7.. ahh.. sudahla... gi cube dulu k.

Okies.. ni ha gambar.. meh nak kongsi..

 Memang sedapnya...
 Peserta KURSUS MAKAN.. hahah
 Sampai hitam kau
Sup

Sekian.. muah muah