Posts

Showing posts from January, 2012

Abang MASKULIN pun BerFACIAL TAUUUUUUUUUUUUUUUU!

Image
Salam, Sekejap betul dah masuk bulan Februari. Rasa maam baru je sambut tahun baru. Hati pun makin berdebar2 sebab majlis dah tak jauh dah ni.. persiapan masih 60%. erm... Penat rasa badan sebab Sabtu dan Ahad tak cukup REHAT.. ada je aktiviti membeli dan belah yang perlu dilakukan. Rasa macam dah 10 kali pergi Nilai 3 pun tak cukup2 jugak barang..kesiann...

Selain itu, aku jugak nak kongsi ceita pasal persiapan untuk diri sendiri itu yang paling penting tu. Itu penting itu..pennting itu...Nak kasi berseri2 kena la usaha lebih sikit. Tak kurang jugak si dia pun kena la paksa relakan jela jugak. hii hii.. gelak nakal.
Jangan bagitau aku upload gambar dia ni k.. ngeh ngeh..

Pertama kali buat facial memang sakit skit. kali kedua nanti ok la.. kulit dah lembut. Facial ni sebenarnya penting tak kira la lelaki ke perempuan. Ia bagus sebab kulit kita akan bersih dari sel-sel kulit mati .. jerawat.. jeragat.. whitehead blackhead greenhead yellowhead redheah dsb. haha Erm.. Teruja kan?... y…

REFLEKSOLOGI DI MAN ZU TANG KAJANG.. ohh yeahh

Image
Salam, Yeah its Friday... oh yeah oh yeah... esok Sabtu boleh buat aktiviti kegemaran lagi setelah penat bekerja.. hihi.. Oh.. harini nak cakap pasal kesihatan. Aku tahu ramai yang pernah buat Refleksologi (betul ke eja?) kan.. tak kira la kat Uptown ke Downtown ke.. memana la kan.. samala.. Tapi yang satu ni aku rasa paling best setakat aku cuba .. erm.. Lokasi di Kajang :
No 9-G Plaza Citra, Jalan Citra Kajang, 43000 Kajang. (dekat sebelah Stadium Kajang) Open : 11 am - 11 pm Tel : 03-8739 5757 (set appointment dulu lagi bagus)
Memandangkan sememangnya aku dan En Tunangan sukakan aktiviti melepaskan stress ni kan... maka suatu hari tu, kami telah decide untuk pergi refleksologi kaki.. meh layan..





Ha.. apa lagi.. cubala.. best tau.. tempat ni selalu full.. maka baik call dulu..
Lepas en tunangan pekena urut kami.. kami datang semula untuk urut badan.. oh.. itu lagi nyaman.. tapi kalau pompuan tu.. amikla tukang urut perempuan.. ada bilik khas .. jangan risau.
So harga adalah :

Urut kaki : …

Meh Layan FlashMob

LITTLE WHITE CAFE BANDAR BARU BANGI

Image
Salam, Kalini aku dan kakak makan malam di Little White Cafe di Bandar Baru Bangi belakang bangunan kedai Ariani / Old Town di Masjid Hijau. Hiasan kedai ini seperti sebuah rumah di kawasan Salji... tingkap..pintu.. semua putih.. dah nama White Cafe kan.. memandangkan kami selalu melintasi kedai ini tapi tak pernah masuk.. maka haritu kakak decide makan malam di situ. Wah... terasa ada 4 musim bila masuk ke dalam kedai ini, Aksesorinya.. menarik.. picture wall.. meja kerusi.. hiasan.. ekslusif sekali. :) 
Kami tengok menu.. harga.. not bad.. tapi bukannya boleh makan hari2.. kopak la... erm.. ada Roasted chicken, macam2 jenis steak, salad, lasagna... spagethi dsb. erm.. jom layan tengok gambar kedai ni..














Selain itu, kalau nak candle light dinner pun ada.. harga RM 200.. Pilihan menu boleh dibuat lepas buat tempahan dan bayar.. memang berbaloi2 kalau nak celebrate besday yang tersayang.. hihi Romantik gitu.

Total RM 60 ++
Sekian.

Tahniah buat Housemate yang DiTayangi... :)

Image
Salam,
Last week adalah hari bahagia buat my housemate .. Zeti dan Ewe Perkenalan melalui pandangan pertama ewe pada zeti dalam gambar handphone kakak..
Berkenan... lantas tindakan pantas diambil..
Alhamdulillah... jadi...
Doakan kebahagiaan korang ke jinjang pelamin dan buat selamanya..
Amin.. meh layan ...










Buat Seseorang Yang Mula Ku Panggil "ABANG"

Image
Salam,
Entry kalini adalah entry yang sangat istimewa buat si dia..
Mungkin akan menyakitkan mata bagi some viewers.. hehe...
maaf ye...












Sekian.

Makan SESEDAP JE ye.. Kalini T.G.I Friday's pulak

Image
Salam,
Aku nak share pasal makan kat T.G.I friday's pulak. Kalini mak pulak kena belanja.. asik menyuap je.. sesekali kenala taja pulak kan... hehehe...

T.G.I Friday's adalah faveret aku setakat ini. Sebab makanan sedap2 semua. Jarang yang menghampakan aku. Tapi suka pun suka jugak tapi tahu ke apa tu T.G.I Friday's sebenarnya?? jap nak google.. hehe

------------hamik ni----------------------------------
T.G.I. Friday's (often shortened to "Friday's" in most countries, and stylized "FRiDAY'S", or "T.G.I.s" in the United Kingdom) is an American restaurant chain focusing on casual dining. The company is a unit of the Carlson Companies. Its name is taken from the expression TGIF. The company asserts that it stands for "Thank Goodness It's Friday," although as of 2010 some television commercials for the chain have also made use of the alternative phrase, "Thank God It's Friday's."
---------------oh yeke---…