Posts

Showing posts from May, 2012

Kuantan di Hatiku Selamanya

Image
Salam, Kalau ada yang tahu.. Kuantan merupakan tempat aku bermakan, bermandi, berjalan, dan belajar suatu masa dahuloo.. 4 tahun tu. Bukan masa yang sekejap.. kenangan kat Kuantan jangan cakap.. memang banyak sangat. Aku memang suka kat Kuantan sejak memula sampai di Pahang. Tapi lepas aku graduate je.. aku dah jarang datang ke Kuantan. Tapi kalini aku berkesempatan untuk melepak di sini.. agak lama la jugak. Dalam 3 hari 2 malam jugak. Tempat menginap adalah di M.S Garden.
Huh.. macam2 dah ada kat sini. Apa tu.. East Coast Mall.. ha.. puhh, dasat kaw.. memang hebat. Banyak betul bangunan baru dan tinggi.. ok meh nak tunjuk makan di Tanjong Lumpur.. ha.. terliur tak tengok..
 Nak dijadika cerita masa ni aku kat Kuantan, tetiba hp aku masuk mesej: Pengirim : "MINUM AIR BARLI JE KE".. aduhh.. sapa lak ni.. mana tahu aku tengh minum air barli, pastu aku balas "Eh mana tahu..? Kat Kuantan jugak ke".. sebab pengirim ni patutnya duk KL Pengirim : "Sori liza, salah o…

Port Dickson Tempat Percutian

Image
Salam, Ha.. minggu lepas aku dan husben telah mempergikan diri ke Pelabukan eh Pelabuhan Dickson. Masa yang diambil dari rumah ke Pelabuhan Dickson adalah 1jam 30 minit. Tak jauh pun kan. hehe pagi tu aku dan suami bangun lambat giler kenapa tah.. agaknya sebab semalam layan KAROOT KOMEDIA dan SUPER SPONTAN sampai pagi. Faveret show dia.. Tengah hari baru terhegeh2 nak kemas baju la.. nak lipat baju la.. erm.. kemas2 ni sebenannya perkerjaan aku.. tapi nasib baikla suami aku ni baik hati juga aritu kan kan.. dia tolong kemaskan barang2 mandi.. kasut dan make up aku. hihi..
Dalam pukul 2.00 petang baru la nak gerak dari rumah, tapi kena singgah isi minyak dulu, pastu gi bank kuar duit pastu pastu.. alamak.. kul 3 lebih baru gerak. hihi.. Iyola sangat nak gerak pagi2.. patu sepanjang perjalanan ke Pelabuhan Dickson aku pengsan terus tak sedar apa2.. sepanjang perjalanan buat taik mata sampai ke bulan..Aku tak pasti bila pulak aku tertido kan tapi aku macam ingat husben aku cakap "…

Gambar Kahwin Chadeq & Nova

Image
Salam. Haritu kan family aku dah tanya dah pasal gambar kahwin ni.. aduh.. apa la nak jawab nie.. sebenanya gambar kahwin aku dengan husben memang tak buat apa2 lagi pun. Duk terperuk dalam CD tu je. Ha sebabnya adalah perasan banyak betul gambar cantik2 so tak tahu la gambar mana yang nak dipilih Top 50. Setiap kali bersemangat nak pilih gambar.. bukak la laptop. Pastu buka Office Picture Manager.. semangat ni nak pilih gambar.. pastu bila dah penat tekan butang next .. fikiran jadi celaru la sebab rasa cam tak tahu la nak pilih yang mana.. semua cam ok je.. takan nak pilih semua. Alah .. confiusla. k berhenti jap tengok gambar. Jom kita cari idea dulu nak ..Pastu bukakla youtube layan 'Siti Aminah budak Perancis' tu.. haa.. kesudahannya.. sampai sekarang la gambar tu tak diperoses. hi hi

Ok kalini aku semangat balik..sebelum gambar tu basi.. hihi..
Jom layan..



Jika terlalu serius memilih gambar.. mata akan jadi semakin kecil dan kecil... aduh.. kenapa screen laptop ni gelap…

Enjoy Makan di Naili'splace

Image
Salam,
1st time makan di Naili's masa berbuka tahun lepas.. Nuren n Mino bawak kami makan di Sentul. Tempat tu memang cantik deko macam kat tepi pantai. Tapi kali ni kami makan di Naili'splace di Ampang dengan family my husben. Yeah.. Family time... mestila nak kena ada waktu kita bersama keluarga.. maklumlah family mertua duduk KL jew... sonang nak balik.. hehe

THE REVEALING of adik2 ipar


Erm... yey! lapa la pulak.. lambatnya nak pukul 1 ni..
aduh.. perot dah buat konsert rock n roll ni.. makan... makan....

Skian.

Belanja Makan di Naili's Place Ampang berdekatan Ampang Point
Hapy Birthday to My Beloved
PAKEJ IFTAR DI NAILI'S SENTUL

We love T.G.I Friday's

Image
Salam,
erm.. memang kami ni peminat T.G.I Friday's sebab memang makanannya tak pernah menghampakan kami. Kalau mengidam nak makan steak.. of course akan terfikir... duit.. alamak cukup tak nak makan T.G.I.. pastu kalau ada.. tak teragak2 nak pergi. Memang berbaloi makan. Kalau makan berdua at least 80 ++, kalau bertiga 120++.. erm..

Haritu masa lepak kat Alamanda dengan en. husben kami terserempak dengan Lisa Surihani & mak dia, Norman dan Istri, Edry serta kaum kerabtnyala.. masa tu Lisa belum kahwin lagi. Alamak.. kecik je orangnya.. aku tiba2 rasa rendah diri sebab kalau aku duk sebelah dia.. kompem aku nampakcam Giant duk sbelah Sinyu. isk..

Berbalik pada cerita makan, haa.. meh layan gambar makan.. ui ui.. bestnya..


Ha.. itula dia pasal makan dia T.G.I Friday's di Alamanda. Serious ni, kalau nak makan steak yang hebat.. cari yang betul2 best.. kumpul duit siap2..

Terima kasih kepada encik seponser yang belanja kami berdua makan .. Terima kasih.

Skian.

Selamat Hari Ibu dan Hari Lahir

Image
Salam,

Aku nak ucapkan :

"SELAMAT HARI IBU.. & SELAMAT HARI LAHIR IBU DAN YONG"

serta... ibu mertua ku.. dan juga kepada semua ibu2 di dunia ini...

Minggu lepas kami dah sambut hari ibu .. + hari lahir yong n mak .. package kan sekali je.. hehe...

Memandangkan semua ahli keluarga kami berkumpul di rumah ku di Bangi.. syukur.. gembira sangat hati ini bila ibu dan nenek datang ke rumah ku.. walaupun serba kekurangan.. kan.. yela kan baru kawin kan.. hehe...







Ha... tula dia kan...

buat Ayah ku yang telah pergi menemui Nya... kami sentiasa memanjatkan doa kepadamu Abah..

Kepada Arwah adikku.. i will always love u! semoga baik2 sahaja di sana.. semoga kita bertemu kembali suatu hari nanti.

Skian. eh.. jap ni ha.. nak ajak layan video ni.. sebab aku memang minat dengan Sami Yusof ni.. k



You were the sun that brightened my day
Now who’s going to wipe my tears away
If only i knew what i know today
Mother i’m lost without you
...nangis..