Posts

Showing posts from June, 2012

YUNA

Salam. Kalau nak tahu saya ni memang salah seorang peminat Yuna. Sbb lagu dia adalah sangat memberikan inspirasi dan semangat kepada saya ni. Jom layan interview ni.. dan lagu baru dia.. memang best!!
http://youtu.be/tr9kfLahGk0
Ni lagi satu.. beshh!!
http://youtu.be/cJ_rEvJlfAw
Yang kelakar giler tu, untuk Video kedua tu.. pengkomen-pengkomen kat youtube tu.. siap gaduh-gaduh pasal Yuna. Yang si  mamat ni duk kutuk giler kat Yuna ni.. yang minat kat Yuna pulak, naik hanginla .. perang siber!! perang siber!!..hihi ni ha diantara petikan gaduh tu :
"bontot ayam pun pandai ckp BI.. sbb tu bontot ayam kena offer mat saleh wat KFC. Setakat kena sponsor tpi jualan album x sehebat, adele, x usah lah dibanggakan jaguh kampung ni.... BOOOOOO"
Tergelak2 aku baca.. tak caya gi la tengok.. hihi
Skian.
"Maafla tak dapar preview video kat sini.. nanti lambat blog ni" "Korang klik kat klik tu ye!.. pastu jangan lupe cam besa jenguk jengukla iklan kat bawah ni.. hihi"

REVIEW SAMSUNG SMART CAMERA DV300F

Image
Review Samsung DV300F!!
Sebagai seorang blogger, kamera adalah satu alat yang sangatlah diperlukan ye tua-tuan dan puan-puan. Aku masih ingat lagi 3 tahun lepas, semasa aku baru berjinak-jinak dengan dunia blogging, aku hanya ada kamera handphone je. Tu pun pixel memang tak power langsung. Kena edit guna photoshop. Ahh... betapa lecehnya aku rasa. Tapi kalau dah minat tu kan, takkanlah boleh give up begitu mudah kan??
Kini, dengan teknologi yang semakin moden dan canggih, segalanya di hujung jari sahaja. Tak perlu bersusah payah nak sharp kan gambar dengan photoshop, nak edit gambar bergerak dengan flash dan bersusah payah untuk upload download guna kabel yang banyak .. kini anda hanya cuma perlu klik satu butang dan gambar pun siap. Sedia untuk di masukkan ke blog!! Itulah kelebihan  SAMSUNG SMART CAMERA DV300F!!
Menangkap gambar dengan mudah dan amat berbaloi sekali dua kali dan berkali-kali sekalipun.. haha.. Menggunakan dual LCD. Di depan 1.5" LCD taww.. confirm boleh tangkap…

Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

Image
PERHATIAN!!


CHURP2 TELAH MEMBUAT PEMBAHARUAN PADA PAGE MEREKA, UNTUK CARA MENDAFTAR DAN MENGGUNAKAN CHURP2 YANG TERBARU SILA KLIK DI  BAWAH --> CARA MENJANA DUIT DENGAN CHURP2

Salam,
Aku sebenarnya pun baru je belajar pasal ChurpChurp ni. Tapi bila semangat tu datang nak belajar apebendanya churp2 ni maka akhirnya aku berjaya juga mendapat sekupang dua dari burung biru ini. Dalam seminggu ni aku dapat dah RM 3.50 maka aku pun kecohla satu ofis aku dapat duit 3.50 tu kan.. 

Kawan aku : "Haa? 3.50..? kesiannya ko ni.. takper2 nanti aku bagi 3.50 tu" 

... itulah respon yang diterima.. :( .. hahahaha.... 
K takper2 kita buat percubaan tengok sampai sebulan ni aku bleh dapat berapa kupang kan. Caranya mudah je.. benda ni pun aku dah aja kat opis mate aku yang berminat dengan pendapatan aku yang 3.50 kupang tu.. hehe..
1. Caranya memula ko kena daftar kat sini : klik gambar ni tau! 

2. Kalau ada akaun "FACEBOOK" atau "TWITTER" , boleh register terus guna akaun ya…

LADIES NIGHT

Image
Salam,  Sambil menonton OnAir kat Astro Ria, sambil taip post baru untuk blog. Siap ada kontroversi lagi kat dalam On Air tu, dasyat tul siap gaduh-gaduh lagi... Sesi luahan perasaan bebudak lelaki perantis tu yang botak tu siapa nama dia ha HAFIZ, siap meleleh-leleh air mata lagi. haha.. kelaka pun ada. 
Ha dah pulak dua-dua nangis.. siap marah2 mengamuk ni. Aduh.. PERGH GILA! panas ni. Best jugak kalau ada yang wresting dalam On Air, mesti masuk headline Metro. haha.. 


----------------------
Berbolak balik kepada cerita pasal LADIES NIGHT, lokasi di Pusat Karaoke Alamanda. Tempat feveret kitorang melepaskan perasaan dan berhibur. Malam tu, habis aku angkut semua anak orang, mak orang, kakak orang semuala.

Dulu, kami pernah ke sini bawak 2 budak kecik ni, tapi si Amanda tu punyala takut sebab bising dan gelap, sejam tu dia peluk mak dia je. Ni dah besat skit ni, dia pulak yang excited terlebih. Memang dia conquer habis microphone tu. haha.. Diantara lagu yang dimainkan  adalah ABC, 12…

PIZZA and MAMA

Image
Salam, Sabtu lepas aku balik kampung memandangkan husben cuti. Husben aku ni susah skit nak cuti, selalunya Sabtu & Ahad dia kena gi kerja. erm.. so aku pun mengambil KESEMPITAN ini untuk pulang walaupun sebentar cuma. cewah..
Malam sabtu tu, mak aku tak masak pun disebabkan perangai aku yang cun ni. Buat suprise la kekonon kan. Aku dah pesan kat kakak n husben supaya jangan bgtahu sesiapa pun kita nak balik kampung ni! Sampai je kat TOL PLUS, aku pun telefon mak, buat-buat la macam kat KL lagi, baru bangun tidur, tak makan lagi la tah ape mak aku kelentongkan. " Takperla.. minggu depan balik la... " sayu pulak suaranya aku dengar..
Maka telefon diletakkan, aku pun sampai tepat pada masanya depan pintu gate rumah.. aku nampak mak baru nak pegang penyapu..


Mak : " **** toooot.... *maaf terpaksa di sensored
pastu sambung Ya Allah! budak bertuah ni !!!! " 
Aku : hahahaha... dalam hati, nasib baik tak kena hempuk dengan batang penyapu tu.. 


hahahaha....
Disebabkan su…

Majalah MIDI, Karangkraf

Image
Salam, Semenjak 2 menjak ni kan.. sejak boleh online 24 jam dengan adanya GTab ni, makin menjadi-jadi lah pulak aku ni kan. Asik online jerk. Ha.. kalau tak online, main game.. haritu gila main memancing ikan. Dah puas mancing, main game The Sims pulak. hehe..
Oh ya, sebenarnya nak cerita pasal haritu masa kat ofis, aku terima satu emel. "Salam, saya **** dari Karangkraf, saya terbaca blog anda. Boleh saya tahu berapa usia anda? Jika bersesuaian, saya inginn interview anda untuk ruangan HOBI dalam majalah kami"
eh.. betul ke ni? dalam hati cam rasa gembira sungguh.. tapi perbualan tu belum di jawab lagi so tak leh excited sangat. "Umur saya ** tahun puan" 
"Kalau macam tu belum cukup umurla untuk masuk majalah kami"
Oh.. ic.. :) erm
Selepas perbualan kami berlanjutan, penulis berkenaan mencadangkan agar ibuku menggantikan tempatku untuk masuk ruangan tersebut.. wallawehh!!! bestnya! hihihi...
Dengan sepantas petir aku telefon mak. "Minggu ni saya bali…

SELAMAT PENGANTIN BARU

Image
Salam,
Ya, aku kesibukan untuk minggu ini, bukannya sengaja melewatkan update blog tapi sebab aku ni ada kerja penting sekali di dalam dunia ini yang aku kena laksanakan sehingga selesai. ha.. penting ke tak penting hanya aku, kak lin, kak cah n kak sherry sahaja yang tahu taww.... cewah.. go girls! go girls!

Lepas ni bolehla aku taip blog ni sehari 5 post. haha.. pasan..

next.

Ya, berbalik kepada topik yang sedang hangat diperkatakan sekarang ni ya saudara saudari, aku sebagai wakil kepada penduduk beringin rendang ingin mengucapkan sekalung, 2 kalung, 3 kalung dan berkalung-kalung tahniah kepada Pengantin Baru iaitu EN SHAHRUL DAN PUAN AYU.

Memamg mereka adalah pasangan yang cute, serasi dan manis dan baik hati dan peramah.. Tahniah ye Ayu.

p/s: Sebenarnya En Shahrul ni peneman suami aku masa husben aku memula sekali nak datang umah parents aku kat kampung.. terima kasihla en Shahrul kerana sudi teman abg saya masa nak jumpa mak saya aritu. jasa mu ku kenang!

Semoga mendapat baby ce…

Restoran Miyagi Bandar Baru Bangi

Image
Salam, Dekat Bangi ada Restoran Makanan Jepun yang best tau. Mesti ada yang tak tahu sebab restoran ni macam terpencil skit. Walaupun begitu.. makanannya memang terbaik la. Tak payah banyak sangat cakap atau buat Dialog.. Jom tengok nak?




Ha... sedap tak? 



Total 5 orang makan = RM 190.00 Satu set makanan dalam RM 35 - 45 la..
Lokasi : Sederet hospital Azzahra dan Pakar An Nur Thanks Kakak Berkaca Mata sebab belanja kami semua!! lenkali blanja lagi ye! hehe
Skian makan.

LIKI-LIKI DANAU KOTA

Image
Salam,
Harini dengan rasminya aku dah register akaun Churp Churp.. gaggaa.. slow giler bab teknologi ni. Padahal nama je budak IT kan. aku cam tak paham sebenarnya konsep churp2 ni.. tapi takperla.. buat jela akaun. Kalau ada sesiapa yang mahir mehla tunjuk aja cara nak guna churp2 tu. cewah..
Ok. Sebenarnya malam ni eh silap.. dah pagi la.. aku nak cerita pasal makan di Liki-Liki Danau Kota. haa.... memang kerja aku n kawan2 kalau nak buat reunion or celebrate pepe kat sini lah port nya. Sebabnya adalah tokeh kedai tu memang agak ngam dah ngn kitorang, biasala pengunjung setia. ha.. beberapa hari yang lepas, tujuan kami ke Liki-Liki adalah untuk menyambut hari lahir En husben. cewah.. so panggil la kawan2 datang. Tapi sedih sekali, ramai pulak yang tak available. Takperla.. tahun depan kita plan awal2 ye.
Nak dijadikan cerita, aku ni bukanla jenis yang hari-hari tengok kalendar kuda. Kalendar kat PC pun aku buat2 tak nampak je. So mengikut agak-kan & pengiraan aku, hari 'keja…

NAIK KUDA MACAM QABIL AMBAK DI BUKIT TINGGI

Image
Salam,
Ha.. pernah naik kuda ke? Kalau setakat naik pastu turun adala.. kalau tunggang kuda bawak gi jalan2 tu tak pernah. Apabila jawapannya tak pernah, pasti dalam hati tu teringin memberontak-rontak nak naik. Lepastu jalan2 pulak dekat kawasan yang memang ada package tunggang kuda. ha! apa lagi coba kau coba. coba kau lihat.. eh termenyanyi pulak. hihi.

Yey! Naik kuda!  yey!.. best tau. Package dia boleh tahan la.
10 minit = RM 25.00
30 minit =  RM 75.00
pastu.. ntahla tak ingatla.. ni pun aku tanya laki aku .. ingat pulak dia.

Sebelum aku update blog ni aku dah upload gambar kat facebook dah sebab husben aku semangt betul suh upload kat FB.. hehe pastu masa sembang2 tengah siap sedia nak naik kuda tu kan tu kan kan..

Suami : "Macam Qabil Ambak tak?"
Aku : " haha.. Qabil Ambak?? Yela Bang.. sebijikla..(sebenarnya dalam hati tak ingat pun macamana rupa qabil ni tapi sebab husben blanja naik kuda so cakap je la ada kan hihi jahatnya)
Suami : Tersenyum... sambil betulkan t…

BUKIT TINGGI, KARAK, PAHANG

Image
Salam,
Hari ini aku nak mencoretkan peristiwa paling gembira dalam hidup ini yang telah tersemat ni. hahaha.. Masa tu kami berdua dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur dari Kuantan kan.. so memang aku ni dah lama dah nak menerjah ke Bukit Tinggi ni tapi tak berkesempatan. Jadi.. alang-alang menyeluk pekasam biar ku kasam kasam kan je si kasam tu.. haha...

Memula ingat kawasan Bukit Tinggi tu macam besar je kan sebab tengok dalam magazine semua kan.. rupanya tak besar sangat tapi menarik untuk dikunjungi. Haa.. Banyak aktiviti yang boleh dilakukan di situ.. nak tahu.. jom kita tengok..



Ha.. menarikkan.. ini baru cerita pasal Swan.. cantik swan ni dah la tu besar pulak tu..

Ok next adalah :







Erm.. menarik bukan pemandangan di sini.. nak tahu apa yang boleh dilakukan di sini tak?



Sebenarnya banyak lagi aktiviti yang boleh dilakukan di sini tapi memandangkan ini bukannya Laman Web Rasmi Bukit Tinggi kan haha.. jadi 3 jela yang aku tarok kat sini.

Lepas tu selain itu aku dan husben pun ap…