Friday, 1 June 2012

NAIK KUDA MACAM QABIL AMBAK DI BUKIT TINGGI

Salam,
Ha.. pernah naik kuda ke? Kalau setakat naik pastu turun adala.. kalau tunggang kuda bawak gi jalan2 tu tak pernah. Apabila jawapannya tak pernah, pasti dalam hati tu teringin memberontak-rontak nak naik. Lepastu jalan2 pulak dekat kawasan yang memang ada package tunggang kuda. ha! apa lagi coba kau coba. coba kau lihat.. eh termenyanyi pulak. hihi.

Yey! Naik kuda!  yey!.. best tau. Package dia boleh tahan la.
10 minit = RM 25.00
30 minit =  RM 75.00
pastu.. ntahla tak ingatla.. ni pun aku tanya laki aku .. ingat pulak dia.

Sebelum aku update blog ni aku dah upload gambar kat facebook dah sebab husben aku semangt betul suh upload kat FB.. hehe pastu masa sembang2 tengah siap sedia nak naik kuda tu kan tu kan kan..

Suami : "Macam Qabil Ambak tak?"
Aku : " haha.. Qabil Ambak?? Yela Bang.. sebijikla..(sebenarnya dalam hati tak ingat pun macamana rupa qabil ni tapi sebab husben blanja naik kuda so cakap je la ada kan hihi jahatnya)
Suami : Tersenyum... sambil betulkan topi
Aku : haha.. yela..sama sama.. (hihi.. amik hati)


Kalau dia Qabil Ambak.. aku nak jadi Qabilah Ambok la.. hihi nak jugak nak jugak
Ceh Ceh.. cam ada gaya tak? alamak pasan la
Ceh ceh..
Pastu kan .. si Kuda ku ni kan asik nak makan rumput je.. tamau bawak aku jalan2.piat kang kuda ni.
Ha.. tula rugi tau kalau tak pergi ke Bukit Tinggi ni.. erm..jeles kan kan? haha..

Nah amik ni Qabil Ambak.
A ah la bang..sama la cam muka abg.. hihihi...

Skian.. terima kasih semua sebab layan saya mengarot komedia. tata