Tuesday, 31 January 2012

Abang MASKULIN pun BerFACIAL TAUUUUUUUUUUUUUUUU!

Salam,
Sekejap betul dah masuk bulan Februari. Rasa maam baru je sambut tahun baru. Hati pun makin berdebar2 sebab majlis dah tak jauh dah ni.. persiapan masih 60%. erm... Penat rasa badan sebab Sabtu dan Ahad tak cukup REHAT.. ada je aktiviti membeli dan belah yang perlu dilakukan. Rasa macam dah 10 kali pergi Nilai 3 pun tak cukup2 jugak barang..kesiann...

Selain itu, aku jugak nak kongsi ceita pasal persiapan untuk diri sendiri itu yang paling penting tu. Itu penting itu..pennting itu...Nak kasi berseri2 kena la usaha lebih sikit. Tak kurang jugak si dia pun kena la paksa relakan jela jugak. hii hii.. gelak nakal.

Jangan bagitau aku upload gambar dia ni k.. ngeh ngeh..
Macam operation mata je.. haha.. shhh..

Pertama kali buat facial memang sakit skit. kali kedua nanti ok la.. kulit dah lembut. Facial ni sebenarnya penting tak kira la lelaki ke perempuan. Ia bagus sebab kulit kita akan bersih dari sel-sel kulit mati .. jerawat.. jeragat.. whitehead blackhead greenhead yellowhead redheah dsb. haha Erm.. Teruja kan?... ye tak ye tak? teruja kan teruja kan??

Meh cerita pasal kos pulak.kalau standard price dalam RM 25-RM 50 bergantung pada jenis pusat rawatan kecantikan dan barangan yang digunakan. Yang ni buat kat hometown aku. RM 30 untuk dia.. RM 25 untuk aku. sebab kulit lelaki kasar dan berminyak so charge lebih skit. hehe..

SEDIKIT FAKTA TENTANG KEBAIKAN FACIOooooL:

  1. Bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan facial mampu menyerap jauh ke dalam kulit dan menanggalkan kotoran melekat dan jeragat
  2. Kandungan dalam bahan yang digunakan adalah baik sebagai agen anti kedutan dan melambatkan penuaan
  3. Mencerahkan warna kulit
  4. Kandungan anti oksida yang memperbaharui sel-sel kulit yang mati dan merawat kulit yang bermasalah
  5. Facial juga melibatkan urutan muka bagi melancarkan aliran darah dan membantu menenangkan otot di bahagian muka dan kepala. < sebenarnya inilah paling syiookkk... sebab muka kena urut..>
Ha... banyak tak PEKDAHNYA..
Kesian abang maskulin aku ni. macam kena dera je....ngeh ngeh..
Ok.. sekian. Nanti update lagi. chow

Friday, 27 January 2012

REFLEKSOLOGI DI MAN ZU TANG KAJANG.. ohh yeahh

Salam,
Yeah its Friday... oh yeah oh yeah... esok Sabtu boleh buat aktiviti kegemaran lagi setelah penat bekerja.. hihi.. Oh.. harini nak cakap pasal kesihatan. Aku tahu ramai yang pernah buat Refleksologi (betul ke eja?) kan.. tak kira la kat Uptown ke Downtown ke.. memana la kan.. samala.. Tapi yang satu ni aku rasa paling best setakat aku cuba .. erm.. Lokasi di Kajang :

No 9-G Plaza Citra, Jalan Citra Kajang, 43000 Kajang. (dekat sebelah Stadium Kajang)
Open : 11 am - 11 pm
Tel : 03-8739 5757 (set appointment dulu lagi bagus)

Memandangkan sememangnya aku dan En Tunangan sukakan aktiviti melepaskan stress ni kan... maka suatu hari tu, kami telah decide untuk pergi refleksologi kaki.. meh layan..

kakak nak buat rendam kaki herba RM 10

Cewah2... layan..

Ini sememangnya kakak berlakon

Tak sabar ni tajk sabar nak di urut.. hehe

Sambil tunggu .. layan majalah dulu

Ha... muka hilang stress... oh yeah sekali lagi.
Ha.. apa lagi.. cubala.. best tau.. tempat ni selalu full.. maka baik call dulu..
Lepas en tunangan pekena urut kami.. kami datang semula untuk urut badan.. oh.. itu lagi nyaman.. tapi kalau pompuan tu.. amikla tukang urut perempuan.. ada bilik khas .. jangan risau.
So harga adalah :

Urut kaki : 1 Jam RM 30
Rendam Kaki : 30 minit RM 10
Urut Badan : 1 jam 55
Urut Badan : 1jam setengah RM 80


Sekian.

Thursday, 26 January 2012

Meh Layan FlashMob

Now this is one epic flashmob happened in KLIA, watch! #MASflashmob

LITTLE WHITE CAFE BANDAR BARU BANGI

Salam,
Kalini aku dan kakak makan malam di Little White Cafe di Bandar Baru Bangi belakang bangunan kedai Ariani / Old Town di Masjid Hijau.
Hiasan kedai ini seperti sebuah rumah di kawasan Salji... tingkap..pintu.. semua putih.. dah nama White Cafe kan.. memandangkan kami selalu melintasi kedai ini tapi tak pernah masuk.. maka haritu kakak decide makan malam di situ. Wah... terasa ada 4 musim bila masuk ke dalam kedai ini, Aksesorinya.. menarik.. picture wall.. meja kerusi.. hiasan.. ekslusif sekali. :) 

Kami tengok menu.. harga.. not bad.. tapi bukannya boleh makan hari2.. kopak la... erm.. ada Roasted chicken, macam2 jenis steak, salad, lasagna... spagethi dsb. erm.. jom layan tengok gambar kedai ni..



Hot Choc Mashmallow

Lots of Cakes + Macaroon

My Lasagna

Roasted Chicken Yummy!! 5 star

The Gediks makan


Again


Hiasan di luar kedai


its me.. sama hijau

Yumm

Wall Picture
Selain itu, kalau nak candle light dinner pun ada.. harga RM 200.. Pilihan menu boleh dibuat lepas buat tempahan dan bayar.. memang berbaloi2 kalau nak celebrate besday yang tersayang.. hihi Romantik gitu.

Total RM 60 ++
Sekian.

Tahniah buat Housemate yang DiTayangi... :)

Salam,
Last week adalah hari bahagia buat my housemate .. Zeti dan Ewe
Perkenalan melalui pandangan pertama ewe pada zeti dalam gambar handphone kakak..
Berkenan... lantas tindakan pantas diambil..
Alhamdulillah... jadi...
Doakan kebahagiaan korang ke jinjang pelamin dan buat selamanya..
Amin..
meh layan ...
Sweetest Couple on Earth!!

Zeti n me

lihatlah para wanita berposing sakan..

Miss world beratur... yang hujung kanan.. disqualified.. hehe
Cantik.. :)

MODEL TEMPATAN.. hihi
Hantaran Lelaki kepada Perempuan

Pelamin dan Hantaran bersatu


The hantaran girls.....
Amanda .. always look cute and stylish


I introduce to you.. my new baby model... ICHA

Apa lagi.. mencekikla....

Kaum Hawa..
yeah last but not least is my fiance ... piu piu

Sekian.. hujung minggu yang gembira

Tq to Shidah and abg putra for the great picture :)

Thursday, 19 January 2012

Buat Seseorang Yang Mula Ku Panggil "ABANG"

Salam,
Entry kalini adalah entry yang sangat istimewa buat si dia..
Mungkin akan menyakitkan mata bagi some viewers.. hehe...
maaf ye...












Sekian.

Tuesday, 10 January 2012

Makan SESEDAP JE ye.. Kalini T.G.I Friday's pulak

Salam,
Aku nak share pasal makan kat T.G.I friday's pulak. Kalini mak pulak kena belanja.. asik menyuap je.. sesekali kenala taja pulak kan... hehehe...

T.G.I Friday's adalah faveret aku setakat ini. Sebab makanan sedap2 semua. Jarang yang menghampakan aku. Tapi suka pun suka jugak tapi tahu ke apa tu T.G.I Friday's sebenarnya?? jap nak google.. hehe

------------hamik ni----------------------------------
T.G.I. Friday's (often shortened to "Friday's" in most countries, and stylized "FRiDAY'S", or "T.G.I.s" in the United Kingdom) is an American restaurant chain focusing on casual dining. The company is a unit of the Carlson Companies. Its name is taken from the expression TGIF. The company asserts that it stands for "Thank Goodness It's Friday," although as of 2010 some television commercials for the chain have also made use of the alternative phrase, "Thank God It's Friday's."
---------------oh yeke-----------------

Erm.. Thank God It's Fridays .... tapi kita ni patut la hari2 pun bersyukur... nyanyi jap "Syukur..syukur.. syukur..Ya Allah... syukur Alhamdulillah.." hehe.. so pasni nak sebut T.G.I.M.T.W.T.F.S.S = Thank God It's Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday! hahaha... PANJANGNYA!

haha... layan je..





Yummylicious isn't it?
En. Chadeq n Me

kakak.. nasi whatever.. haha
Hasil kekenyangan :)
Sekian...
Total : 130 ++