Monday, 28 May 2012

Kuantan di Hatiku Selamanya

Salam,
Kalau ada yang tahu.. Kuantan merupakan tempat aku bermakan, bermandi, berjalan, dan belajar suatu masa dahuloo.. 4 tahun tu. Bukan masa yang sekejap.. kenangan kat Kuantan jangan cakap.. memang banyak sangat. Aku memang suka kat Kuantan sejak memula sampai di Pahang. Tapi lepas aku graduate je.. aku dah jarang datang ke Kuantan. Tapi kalini aku berkesempatan untuk melepak di sini.. agak lama la jugak. Dalam 3 hari 2 malam jugak. Tempat menginap adalah di M.S Garden.

Huh.. macam2 dah ada kat sini. Apa tu.. East Coast Mall.. ha.. puhh, dasat kaw.. memang hebat. Banyak betul bangunan baru dan tinggi.. ok meh nak tunjuk makan di Tanjong Lumpur.. ha.. terliur tak tengok..

Ana Petai Tanjong Lumpur punya..
Sotong Goreng yum yum nama dia
Menu ni nama nya KALIAN, akula Ikan Masin.. haha
Ni dia.. hidangan paling istimewa.. ikan bakar petaiiiii...
Pastu biasala aku kan suka minum air barli dulu kini dan selamanya.
 Nak dijadika cerita masa ni aku kat Kuantan, tetiba hp aku masuk mesej:
Pengirim : "MINUM AIR BARLI JE KE"..
aduhh.. sapa lak ni.. mana tahu aku tengh minum air barli, pastu aku balas
"Eh mana tahu..? Kat Kuantan jugak ke".. sebab pengirim ni patutnya duk KL
Pengirim : "Sori liza, salah orang tadi ingatkan liza, lepas tegur rupanya silap orang, ni kat RNR Tapah"
haha.. maknanya kat sini kawan2 yang rapat dengan aku ni memang dah trade mark aku dengan air barli kot..atau memang muka dia betul2 macam aku sebab kawan aku ni siap berani tegur.. hihi  pelanduk la tu.. hii hiii takpe takpe orang tak tahu siapa yang tersalah tu.. Abg Lah.. ops.. tercakap.. hihi

kemudian, masa aku tengah sibuk2 kerja husben aku lapa. cian dia, pastu order la dari  kitchen.. ni Sandwich ni rege dia RM 15.10 ye tuan2 & puan2
Pastukan.. aku pun siap2 la berpergian ke Majlis Makan Malam Jabatanku.. macam2 pesembahan ada yang mengasyikkan mata ku ini.. Oh yeah sekali.

Ha.. pose jangan tak pose..
Oh.. itu kembar saye..
"Itula orang yang suka makan nasik tu".. apa motifnya..

Dasat.. siling pun tamak kalau tau nii.. alamak apa aku repek ni

I love to spoil the picture!.. sorry guys.. dalam 10... ini yang terbaik.. hihi

Ini Bos.. :).. "BOSSS".. muka aku cam control takut je kan.. hihi
So.. i memang suka spoil gambar.. maaf ye.. menyampah je tengok gambar ni.
Ha.... itula.. sedikit sebanyak pasal minggu lepas kan.. haa.. sibuk kan aku ni .. perasan..
Ok..

Pecah kaca pecah gelas..
Sudah baca harap.. jelas..
Jelas sebab aku rasa tu perkataan paling sesuai nak di isi.. 

hihi k babai.

Saturday, 19 May 2012

Port Dickson Tempat Percutian

Salam,
Ha.. minggu lepas aku dan husben telah mempergikan diri ke Pelabukan eh Pelabuhan Dickson. Masa yang diambil dari rumah ke Pelabuhan Dickson adalah 1jam 30 minit. Tak jauh pun kan. hehe pagi tu aku dan suami bangun lambat giler kenapa tah.. agaknya sebab semalam layan KAROOT KOMEDIA dan SUPER SPONTAN sampai pagi. Faveret show dia.. Tengah hari baru terhegeh2 nak kemas baju la.. nak lipat baju la.. erm.. kemas2 ni sebenannya perkerjaan aku.. tapi nasib baikla suami aku ni baik hati juga aritu kan kan.. dia tolong kemaskan barang2 mandi.. kasut dan make up aku. hihi..

Dalam pukul 2.00 petang baru la nak gerak dari rumah, tapi kena singgah isi minyak dulu, pastu gi bank kuar duit pastu pastu.. alamak.. kul 3 lebih baru gerak. hihi.. Iyola sangat nak gerak pagi2.. patu sepanjang perjalanan ke Pelabuhan Dickson aku pengsan terus tak sedar apa2.. sepanjang perjalanan buat taik mata sampai ke bulan..Aku tak pasti bila pulak aku tertido kan tapi aku macam ingat husben aku cakap " Bi, tidola elok2.. " dalam 10 kali ada kot haha..

Dah nak sampai lobi hotel baru aku tesedar pastu dengan selambe je cakap "Eih Eh dah sampai la.. tak jauh pun" haha... lalu husben aku plak mejawab "Heh, buat taik mata je memangla sekejap" hihihi... aku sengeh jela kan. "Ala.. penat kemas baju la.." haha..mesti dia fikir - alasan tak munasabah langsung.

Pastu rasa segar sangat sebab tido je kan. Destinasi adalah Hotel Thistle Port Dickson. uihh.. wa cakap lu.. memang cun la.. dia punya pool sikit punya bosau.. meh layan gambar!

Uih uih... pool.. best kan kan
Sangat besar
Pastu tengah hari makan Asam Pedas la.. sedap tau.. dahla tak mahal
Kedai makan ni kat mana? Lepas rounabout tu amik kiri.. pastu straight je sampai nampak sign board oren ni.
Private Beach.. belakang hotel..
Jalan2 carik pasal..
Posing dengan sunset.. canteks
En Husben & Mahari Terbenam
Muka dia sedih sebab Matahari nak balik dah,.... hihi
Close Up.. matahari punch card habis shift.. ganti dengan bulan lak

Lobi Hotel.. hihi.. rupanya Bunga ni betul.. aku plak dengan selamba je pegang2  bunga tu.. pas posing2.. naik gatal tangan sampai ke lengan.. pastu terus masuk bilik air sabun tangan.. habis merah2 bijik2 naik.. pastu husben aku cakap " tu la.. tamau duk diam2.." haha..
Haha.. berenang2 di tepian.. Photo by kak Sharol.. thanksss kak!

Erm.. amacam.. teruja tak? memang best hotel ni. Boleh layari di sini --->

http://www.thistle.com/en/hotels/malaysia/port_dickson/thistle_port_dickson/index.html

okes.. skian. bababai bai..


Gambar Kahwin Chadeq & Nova

Salam.
Haritu kan family aku dah tanya dah pasal gambar kahwin ni.. aduh.. apa la nak jawab nie.. sebenanya gambar kahwin aku dengan husben memang tak buat apa2 lagi pun. Duk terperuk dalam CD tu je. Ha sebabnya adalah perasan banyak betul gambar cantik2 so tak tahu la gambar mana yang nak dipilih Top 50. Setiap kali bersemangat nak pilih gambar.. bukak la laptop. Pastu buka Office Picture Manager.. semangat ni nak pilih gambar.. pastu bila dah penat tekan butang next .. fikiran jadi celaru la sebab rasa cam tak tahu la nak pilih yang mana.. semua cam ok je.. takan nak pilih semua. Alah .. confiusla. k berhenti jap tengok gambar. Jom kita cari idea dulu nak ..Pastu bukakla youtube layan 'Siti Aminah budak Perancis' tu.. haa.. kesudahannya.. sampai sekarang la gambar tu tak diperoses. hi hi

Ok kalini aku semangat balik..sebelum gambar tu basi.. hihi..

Jom layan..





Jika terlalu serius memilih gambar.. mata akan jadi semakin kecil dan kecil... aduh.. kenapa screen laptop ni gelap.. rupanya.. mata dah tertutup.. haha.. jadi kita perlukan penyegar mata.. nah amik

p/s : kalau tak nampak.. klik dua kali kat gambar.. eh silap sekali je.



haha.. skian.

Thursday, 17 May 2012

Enjoy Makan di Naili'splace

Salam,
1st time makan di Naili's masa berbuka tahun lepas.. Nuren n Mino bawak kami makan di Sentul. Tempat tu memang cantik deko macam kat tepi pantai. Tapi kali ni kami makan di Naili'splace di Ampang dengan family my husben. Yeah.. Family time... mestila nak kena ada waktu kita bersama keluarga.. maklumlah family mertua duduk KL jew... sonang nak balik.. hehe

Special Burger.. yummy
THE REVEALING of adik2 ipar
Adik Ipar... ha... cute kan...

Nasi goreng kampung

Nasi goreng sardin
Erm... yey! lapa la pulak.. lambatnya nak pukul 1 ni..
aduh.. perot dah buat konsert rock n roll ni.. makan... makan....

Skian.

Belanja Makan di Naili's Place Ampang berdekatan Ampang Point



Wednesday, 16 May 2012

We love T.G.I Friday's

Salam,
erm.. memang kami ni peminat T.G.I Friday's sebab memang makanannya tak pernah menghampakan kami. Kalau mengidam nak makan steak.. of course akan terfikir... duit.. alamak cukup tak nak makan T.G.I.. pastu kalau ada.. tak teragak2 nak pergi. Memang berbaloi makan. Kalau makan berdua at least 80 ++, kalau bertiga 120++.. erm..

Haritu masa lepak kat Alamanda dengan en. husben kami terserempak dengan Lisa Surihani & mak dia, Norman dan Istri, Edry serta kaum kerabtnyala.. masa tu Lisa belum kahwin lagi. Alamak.. kecik je orangnya.. aku tiba2 rasa rendah diri sebab kalau aku duk sebelah dia.. kompem aku nampakcam Giant duk sbelah Sinyu. isk..

Berbalik pada cerita makan, haa.. meh layan gambar makan.. ui ui.. bestnya..

My feveret is Earl Grey Tea.. sebab bau dan rasanya sangat fresh..
Seuncang.. RM 7.90.. OMG! R u seriouss!!
For mommy.. habis da...
Ayam.. alamak tak ingat tajuk dia apa
Ha.. ni.. ala.. apa tu.. ala.. ayam jugak.. ala.. haha.. lupa
Excuse mi encik.. i nak tangkap gambar yang belakang tu,, haha
Yum yum..

Masa untuk makan.. ok... babai
Ha.. itula dia pasal makan dia T.G.I Friday's di Alamanda. Serious ni, kalau nak makan steak yang hebat.. cari yang betul2 best.. kumpul duit siap2..

Terima kasih kepada encik seponser yang belanja kami berdua makan .. Terima kasih.

Skian.

Friday, 11 May 2012

Selamat Hari Ibu dan Hari Lahir

Salam,

Aku nak ucapkan :

"SELAMAT HARI IBU.. & SELAMAT HARI LAHIR IBU DAN YONG"

serta... ibu mertua ku.. dan juga kepada semua ibu2 di dunia ini...

Minggu lepas kami dah sambut hari ibu .. + hari lahir yong n mak .. package kan sekali je.. hehe...

Memandangkan semua ahli keluarga kami berkumpul di rumah ku di Bangi.. syukur.. gembira sangat hati ini bila ibu dan nenek datang ke rumah ku.. walaupun serba kekurangan.. kan.. yela kan baru kawin kan.. hehe...

Selamat Hari Ibu.. ibuku... dan Selamat Hari Lahir ye..
Cake : New Zealand 1kg RM 55.00

Dah kecik ni memang nak kena picit idung tauu... gewamm muke cam kucing

Yey.. 'acara tiop batang straw.. pergh pergh pergh".. haha

Posing me n kakak wajib hado hihi

Tiop tiop... api tu tiop..

My beloved mother... nape tah senyum cam tu..

nenek kesayanganku... i love u both forever n ever!
Ha... tula dia kan...

buat Ayah ku yang telah pergi menemui Nya... kami sentiasa memanjatkan doa kepadamu Abah..

Kepada Arwah adikku.. i will always love u! semoga baik2 sahaja di sana.. semoga kita bertemu kembali suatu hari nanti.

Skian. eh.. jap ni ha.. nak ajak layan video ni.. sebab aku memang minat dengan Sami Yusof ni.. k



You were the sun that brightened my day
Now who’s going to wipe my tears away
If only i knew what i know today
Mother i’m lost without you
...nangis..