Saturday, 4 August 2012

BERBUKA DI GRAND CANYON, ALAMANDA

Salam,
Memang aku tak masak kat umah sejak mengandung ni, aku memang tak tahan bau goreng-goreng, belacan, ayam goreng rempah tambah2 yang kat Pasar Ramadhan tu kan.. aduh... kuatnya bau dia, menggigil lutut kalau tercium. hihi.. Selain itu, pagi-pagi je rasa sakit kepala, nak muntah. harap-harap cepat-cepatla sembuh dari Alahan ni. Alaaahaaaiiiii.... hihi

Eh terbecerita pasal diri sendiri lak, ha, minggu lepas gi IFTAR dengan kakak n husben yang tengah cuti, firkir punya fikir nak makan apala.. sebab bukannya semua kedai aku boleh masuk, ada yang bau masakan kuat sangat pun tak boleh. isk isk. Lalu terpancut keluar idea makan di Grand Canyon. Cewah.. baru dapat gaji kan, bleh la layan makan syiokk sikit. 

Restoran ni memang menjadi 1 of my Favourite sekarang sebab masakannya memang sedap je di mulutku. hihi Lagipun keadaaannya tak sesak sangat dan pelayannya banyak. Takla terpanggil-panggil sepolah dua belas lima ploh kali kali pun tak datang-datang jugak. Meh usha menu. Kalau terbekenan ke nak gi makan sana.. bolehla..

Orange Juice n ntah apa tah... lupa la.. sori

Yum yum

Ayam masak.. alamak

Kakak makan erm...ala apa tu ala..

Ha ni saya tahu.. ni Tomyam Campur

Ni pun saya tahu Kerabu Mangga

dengan kakak

dengan Husben

Ala.. Tomei Tomei!!

Restoran ni dekat Area Food Court Alamanda.

Total 3 orang : RM75.00

Skian.

Friday, 3 August 2012

BERBUKA PUASA BERSAMA KAWAN-KAWAN DI PHA-PHA GARDEN, TAMAN MELAWATI

Salam,
Huh.. Perjalanan dari Putrajaya ke Melawati memakan dan membaham masa hampir 2 jam. Kesesakan lalulintas yang teramat sangat teruk sampai tak terkira berapa bijik kereta yang aku dah jumpa.. mula dengan 1, 2, 3, 4, 5... 99.... eh berapa tadi?... ok mula dengan 1 balik... sampaila aku ternampak bintang2 berterbangan di syiling kereta.. dan akhirnya hilang entah ke mana. haha...

Jam 6.50 petang,
Husben: BB, bangun.. dah sampaila..
Aku: Haaa?? (mamai la)
Husben: Bangun.. dah sampai dah...
Aku: Ala.. tanak bangunla.. 5 minit la..

Ha.. kau ingat tido kat rumah ke nak 5 minit, 5 minit ni? Hadoiiyaiii.. penatnya badan aku ni, tapi bila dah kurang mamai, teringat yang kita ni nak pergi makan makanan sedap-sedap dengan kawan-kawan.. Yeay! Jomla.. jomla bang kita gi berbuka! hihi.. sambil aku tersengeh kerang dan husben menggelengkan kepala.


TOMYAM KUNG

KANGKUNG GORENG BELACAN

SOTONG GORENG RANGUP.. rasa mcm snek dah

Murtabak Mino n Nuren beli kat Pasar Ramadhan

Kurma jangan dilupakan

Aida, Baby n Fiq

Jemil, Liza John n Husben

Nuren n Me :)

Mino dengan lauk Kuda nya

Last but not least.. sekali lagi.. organiser!! terima kasih!!
hehe.. gambar penuh keluarga John n Shu takda dalam kamera ni, actually diorang pun ada kat meja hujung sekali dengan baby baru lahirnya..

Moral of the story : Jangan tidur dalam kereta nanti mamai nak berbuka puasa. hihi

Skian.