Posts

Showing posts from May, 2013

Satay Station Kg. Pandan

Image
Salam,
Hye semua. harap pagi anda dimulakan dengan pagi yang ceria dan membuatkan anda happy sepanjang harini. Aku pulak harini dapat MC klinik sebab scerry berry pagi tadi dengan perot memulas mulas.. kena gastrik. Pastu kenala sedas tembakan jarum di bontot. hik...adusssss...

Balik terus tido, bangun kul 11th pastu makan bubur McD. Now.. takda kerja nk buat hupdate la belog. kiki. Memandakangkan aku sekarang duk dengn mak mertua, siri jelajah makan akan banyak tertumpu di sekitar KL kess.

Yang ni namanya Satay Station.Husben aku yang promote cakap sedap besar puas makan.. haa nampak tak permaianan dia.. sapa tak teringin kan tambah tambah si debab mcm aku ni.

Meh tengok interior kedai...





pastu ni pulak tempat bakar satay nya



ini adalah gambar satay. masa ni aku beli bungkus jer.. balik kerja, sampai rumah terus makan secara jemaah.. lupa nak tangkap gambar.. amik je kat web satay station.. sedap sampai ke bulan bintang

 selain satay, ada mee rebus jawa yang superb sedapnya! Wallah.

My Favourite Laneige Skincare & Make-Up Product

Image
Salam,
Harini aku nak berkongsi dengan semua, satu produk Penjagaan Kulit & Make up dari Laneige. Pertama-tama sekali aku ni memang dah lama mencari produk penjagaan yang sesuai dengan kulit aku yang kering dan nampak kusam ni. Ditambah pula dengan pigmentasi yang semakin laju bertambah kan... memandangkan usia aku ni makin meningkat. Jadi aku mencari-cari produk yang sesuai dengan jiwa ku... dan aku menjumpai Laneige..

Produk penjagaan kulit yang dimaksudkan merupakan "The best seller dan Cosmo Asian Beauty Award 2011 Winner!" Oh my! ia adalah Water Sleeping Pack_Ex. Ia melembabkan kulit dan menjadikannya segar sehingga 9 jam secara intensif i tell u sistah.Ditambah pula dengan agen pemutihan semasa kita tidur.  Tidur juga pasti nyenyak dengan aromanya yang sedap dan segar. Bangun je tidur keesokan harinya, pasti akan berasa segar bak bunga berkembang di waktu pagi dan kulit pun semakin cantik. best best



Ok next, yang kedua adalah Produk Laneige yang bernama Snow BB Soo…

Ramen Vs Maggi

Image
Salam, Ohh diari, masuk kerja ni memang aku sibuk sangat sampai nak duduk pun tak sempat. Ni ha baru ada sikit kelapangan kan.. so update blog jap. Memandangkan Gelombang K-POP itu sangatla kuat sehingga aku pun sikit2 la terpengaruh.. aku paling suka tengok cerita RUNNING MAN. Kelakar habis giler pecah perut la.. yang zirafah tu..sangat slow ditambah dengan Sang Belalang tu pun kelaka (sapa yang tengok paham la apa aku cakap).
Pastu makanan dia asik RAMEN .. RAMEN.. pebenda tu, sedap ker?? So minggu lepas sebelum balik umah Mak Mertua, aku nyinggah di Food Court KLCC, lapa nak makan. Ada satu kedai Korea ni, macam best jer.. tengok menu ada Kimchi Ramen. Aha! Tu yang kita cari. Aku pun order.. bila siap order, aku pun bawak ke meja. haha saja nak panjangkan cerita. Pastu pada pandangan mata kasar aku macam Maggi pun ada... 
Lalu dimasukkan la Ramen itu  ke mulut.. Perghhh nak cakap.. "ini Maggi Kari la".. sama! Sepoloh hinggit tu aku bayar kot untuk Maggi ni. Memang saling…

Harimau Muda Eiman

Image
Salam,
...yehuu nk menyibuk kat sini dengan update gambar anak ai yang the very the latest one lah i tell u. hik. entry ni khas buat tatapan pembaca blog ni yg merindui baby eiman. cewah.. ade ker?

Tema kali ini adalah "Harimau Muda" ..
Go baby go! Ni yang terasa nak nyanyi " elelelele aha a aha elelelelele oh oh o.. selamanya harimau malaya" sambil goyang2kan bontot baby eiman yang berekor tu! hahaha.. kesian anak aku jadi fashion victim. besa nanti ko jgn marah mommy ye... hik



ok ni last... ngaummmmmmmm!
ngee..ok... sekianlah.

Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Party

Image
Salam, Khamis lepas aku telah mendapat jemputan dari Nuffnang ke Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Partydi Poppy Garden,KL jam 6.30 petang. Oh my God, awalnyer! balik kerja pun pukul 5 petang dari Putrajaya ken, nak ke KL tahula kan traffic jam menggila. Haa.... dalam kereta la aku tunggang langgang makeup muka aku ni sambil lakiku sibuk mencilok cilok di jalan raya. hihi.. (nasib la ada husben  yang hebat jalan KL!!) kih kih
Sampai je jam 7 petang.. eh 7 malam.. eh.. eh petang ke malam #pepejela, registration counter masih dibuka walaupun mereka dah siap siap pesan kena punctual k!. Masuk jer kat dalam tu tengok dah ada orang serve air .. coke atau ice water + sandwich yang ciput ciput tu.. sedap, banyak plak aku makan hik hik. 
ACER Exec dan INTEL Exec telah meng"explain" 2 produk iaitu ACER ASIRE P3 ULTRABOOK dan Notebook ACER ASPIRE R7, Pergh! i cakap kat u,Cunnn giler! nanti aku cerita apa yang best pasal dua-dua produk ni. Bunyi muzik dah gong grang gong grang kan…

Dr. Oz Green Smoothie

Image
Salam.... 
Yehuuu... Bulan ni aku dah start kerja, so lama giler dah tak kerja. Oh, tapi nasibla otak aku ni masih berfungsi seperti biasa di pejabat. Masih laju macam dulu walaupun banyak urat kepala, perot dan pinggang putus lepas bersalin. Baju, macam aku mention memang out terus semua. Nasib mak aku ni sama saiz dengan aku dan banyak baju kurung yang dia tak pakai. So aku bedal je tanpa banyak tanya. hihi..

Part 1----------- Haritu aku gi fisioterapi kat hospital serdang.. perghh! aku ingatkan aku akan di massage ke, hot pack ke, di picit mahupun di urut ke.. rupanya meleset nau! sampai je dah kena naik beskal 20 minit. pastu bersenam untuk kuatkan otot pinggang, otot kaki, otot peha, segala otot yang ada la.. banyak sampai aku pun dah tak ingat dah step step dia. Siap dia pesan "Setiap pagi u kena buat excercise ni dalam 30 minit ye".... 
what?? setiap pagi? homaigod! aku bangun tido pun kelam kabut nak iron baju nak susu anak nak mandi nak pilih baju plak nak pilih tud…