Friday, 10 May 2013

Hebatnya Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™

Salam,
Sejak setahun  ni memang jarang sangat bukak laptop @ notebook. Boleh kira dengan jarilah berapa kali bukak laptop ni. Yerla, dah ada tab, ada smartphone, semua dihujung jari. Tapi kan... mana sama laptop dengan tab/smartphone, ada sesetengah kerja masih memerlukan laptop atau PC sebab penggunaan tab atau PC masih terhad. erm...

Ohh nak bagi tahu nak bagitahu.. rupa-rupanya Acer telah mengeluarkan Ultrabook yang sangat canggih kau!! Bila tengok video kat bawah ni, rasa kagum sangat dengan Ultabook ni. Semua kerja boleh buat. Tak percaya korang tengok video ni. Tak sangka betul zaman sekarang ni dah canggih sangat dah!! Terasa diri ketinggalan zaman! sad :'(



Haaa... amacam kawan? hebat kennnnn??

Meh nak review apa yang best pasai ultrabook ni, nama pun dah sangat gempaq cam UltraMan giteww!
  1. Yang pastinya ia sangat best sebab Ultrabook ni Inspired by Intel. Haa.. tak tahu apa tu Intel? Intel ni la pengeluar cip microprocessor yang pertama di DUNIA.wow!! Pasti hebat!
  2. Ultraportable - Maksudnya boleh di ubahsuai mengikut keadaan dengan bergaya dan hebat sekali. hihi.. Nampak tak dalam iklan tu dia pakai sebagai laptop pastu tukar jadi tab. Ha.. cam boleh tukar tukar giteww.
  3. Detachable - Keyboard tu boleh flip keluar dan flip ke dalam. Senang sangat! Aku memang sangat suka physical keyboard ni, kalau menaip blog panjang berjela pun takpa kalau ada keyboard. 
  4. Touch Centric - Nampak tak screen dia, ohh boleh sentuh sentuh jer.. tak payahla nyusahkan diri mak jemah nak plug n play mouse. Mouse tu pun tak kosa kau kena picit picit. Ini memang canggih tahap Ultraman. 
Haa... macam mana korang? sukew tak?? memang sukeww sangat la Ultrabook ni! 



"Abang, i nak upgrade yang ni boleh tak? Upcoming besday punya present? hik"

Skian.