Posts

Showing posts from June, 2013

VIDEO TUTORIAL HALFMOON

Image
Salam,
Seperti yang dijanjikan olehku, hihi..
Pls klik like kalau suka... dan isi form untuk pembelian yer..
Tq.. nah tengokla


Terima Kasih kepada semua pembeli Tudung TRIBAL NOVA.
InsyaAllah Restock  for 3 color Plain.
Ni tutorial lain dari Youtube yang boleh disesuaikan






Sekian.
Much Love!!

JUALAN TUDUNG HALFMOON TRIBAL

Image
Salam
haa.... mari mari dekat dekat... ni nak bagitahu... i ada 10 helai tudung halfmoon untuk dijual. yerla memandangkan raya hampir menjelng tiba, jadi bolehla pelan pelan kayuh beli baju raya ke tudung raya ke kan..

Tapi mula mula aku nak share video ni dulu.. tutorial nak pakai Tudung Halfmoon ni. haaa..
 ala video buat hal pulak tak bleh nk upload, takperla tutor tengaharila..

Tudung ni memang limited edition bak kata tokei kedai baru keluar minggu ni kak, stok tak banyak. ai dah pusing banyak kedai, tertanya tudung yang ai pilih ni paling selesa, ringkas, tak terlalu besar dan tak kecil, chiffon yang tak terlalu jarang, paling best tak payah gosok pun. haaa.... best kan..plus ada manik sepanjang tepi tudung. Jahitan kemas yer.

Ni pertama namanya Tribal Nova Kelaut RM 25sold (harga sama macam Jalan Tar)


Kedua Tribal Nova Pelangi RM 25sold


Ketiga Tribal Nova Pink RM 25sold



Keempat Nova Peach RM 25sold


Kelima Nova Black FusionRM 25 sold



Keenam Nova Blue Ice RM 25SOLD



Ketujuh Nova Y…

TEETHER UNTUK BAYI ANDA

Image
Salam,
Masuk bulan ke 4 ni, baby Eiman sudah pandai memasukkan tangan ke dalam mulutnya. Habis basah baju terkena air liur. So sapu tangan mesti selalu bawak kalau tak, bertompok baju  kena tahi lalat. Selain itu, Baby Eiman pun dah pandai menggengam jadi masa yang sesuai untuk belikan satu Teether untuknya. Yeay!
Kalau nak tahu, permulaan pertumbuhan gigi susu bayi adalah pada bulan ke 4 hingga bulan ke 6. Teether digunakan sebagai peransang pertumbuhan gigi bayi. Ia juga berguna sebagai alat untuk meransang minda bayi untuk belajar  menggengam, menggoyang dan menjemput. hebatkan!
Pentingnya teether ni, adalah sebagai alat bantuan kepada ketidakselesaan bayi kerana gatal gusi. Teether mampu membuatkannya leka dan lupa tentang gatal gusi yang dialaminya. Selain itu, anda juga boleh menyejukkan dahulu teether di dalam peti ais,so bila bayi kemam teether ni boleh menyejukkan gusinya. Tapi AWAS yer, bukan di tempat Freezer ok! sekadar sejuk sedikit jer. Sebelum tu bungkuslah dengan kain…

Saat Baby Eiman Dilahirkan

Image
Salam,

(Saat Eiman dilahirkan, dikongsi secara Ekslusif)
Masa tengah duk usha gambar kat dalam handphone Blackberry ni terjumpa pulak gambar Baby Eiman baru lahir. Ohh... rasa macam semalam jer semua kejadian tu. Bila tengok Eiman depan mata.. terasa kejap sangat masa berlalu.. tup tup nanti Eiman dah sekolah, kerja.. pastu nak kahwin dah... haa Semoga Usia aku dan suami dipanjangkan agar kami boleh bersama Eiman sehingga waktunya sampai.
Erm.. ni ha Eiman.. Mommy letak sini, kot kot Eiman dah besar nanti Eiman nak tengok saat saat Mommy melahirkan Eiman.  Tali pusat Eiman masih di perut mu sayang.

Ni saat Pertama Eiman menangis di Bumi Allah


Tali Pusat yang menyambungkan Eiman dengan Mommy masih besar



Eiman dikahirkan jam 4.38 petang tanggal 11 Februari 2013. Sambutan Hari ke2 Raya Cina.



Eiman disiapkan oleh Misi di Putra Medical Centre. Kali Pertama Mommy n Daddy melihatmu Eiman. Mommy terbaring keletihan setelah dijahit oleh Dr. Ratna. Baik sungguh Doktor tu. Aku rasa tenang je.


Eim…

MACAM MANA NAK CASHOUT DUIT CHURP CHURP

Image
Salam,

Entry ini juga di buat atas pertanyaan mereka yang baru nak menjinakkan diri dalam bidang blogging yer. Ok.. soalannya adalah 
"MACAM MANA NAK CASH OUT DUIT TU? MANA DIA TAHU AKAUN KITA?"
haa... ini senang sahaja. 
Jawapannya :
Pertama mestilah ada akaun churp churp dulu, kalau takda register kat sini.. ko klik gambar burung bawah ni. 

Pastu ikut instruction yang aku dah buat di sini : http://novaleeza.blogspot.com/2012/06/cara-buat-duit-dengan-churpchurp.html
Apabila duit dah mencecah RM 100, butang CASHOUT akan bersinar, jadi korang boleh la dapat duit tu dengan cara penghantaran cek melalui alamat akaun yang korang masukkan. Sebab tu kena isi nama dengan alamat betul betul. ok ni akaun aku..


haa.. lagi 86.40 tue...
Kalau korang dah kayo boleh belanjo aku k!! Thanks to NUFFNANG!
Skian.

CARA LETAK LINK CHURP CHURP DI FACEBOOK

Image
Salam,

Aku ni banyak betul dapat soalan "MACAMMANA NAK LETAK LINK CHURP CHURP DI FACEBOOK?" haa.. kemain jenuh aku nak jawabkan, takat sorang dua ok gak... ni jenuh nak taip satu satu. So aku decide la buat entry ni. 
Senang je tuan tuan dan puan puan, macam masak maggi jer yer
Pertama mestilah ada akaun churp churp dulu, kalau takda register kat sini.. ko klik gambar burung bawah ni. 

Pastu ikut instruction yang aku dah buat di sini : http://novaleeza.blogspot.com/2012/06/cara-buat-duit-dengan-churpchurp.html
Dah  siap akaun??? Ok bagus 10 markah untuk ko k!
Kedua masuk la akaun pergi bahagian REWARD. 
Pilih mana mana satu reward yang nak di kongsi.. contoh bawah la.


Ko tekan butang save & copy tu macam dalam gambar tu
Ketiga Login la facebook ko tu..
Paste kat status. lepas paste tekan spacebar, akan muncul gambar dan link kat bawah status. Pastu tekanla butang POST tu.. haa kalau tak tekan kesudahla tak dapat EARNING nya...
Ha... pastu ko tunggu je duit bertambah.. m…

SHOPPING HAUL

Image
Salam,

Meh nak kongsi bulan ni punya shopping.. tak banyak sebab budget limit. Banyak benda kena fikir kalau nak shopping ni...kena pepandai jejimat yer.. untuk upcoming vacation (jeng jeng jeng) ... haha
Rezeki itu datang dari Allah, anak juga adalah  REZEKI ibu bapa.. Alhamdulillah.

Ok 1st, off course la sebagai perempuan mestilah KASUT... pening pening nak pilih hitam ke putih... sapu dedua sekali.. haha puas hati 

2nd, Beg Tarik untuk baju baju Eiman.. kami kan masih menomad, senang nak angkut ke sana ke mari.. 

ha.. sumbat habih semua

3rd, Yeay CD Faizal Tahir yang baru.. 
hari hari duk ulang lagu Faizal Tahir sampai lakiku nak muntah.. ahaha


Last but not least...
TV RACK dr IKEA.. Yeay!! Barang yang paling happy ai beli.. kikikiki gambar ni aku suruh husben aku what'sap kan jap tadi.. nampak sangat tengah bersenang lenang layan drama Melayu.. haha


Ok tu je
Skian.

MADAM KWAN'S ALAMANDA PUTRAJAYA

Image
Salam,  Harini ajak suami makan best sikit walaupun poket tak masyuk dah hujung bulan kan. Tapi nafsu makan punya pasal semua itu boleh di adjust. Haha..
Memang dah lama jugak usha MADAM KWAN'S dekat Alamanda, dok ulang alik kat GSC ternampak Restaurant tu. Erm... jom tengok makanan..


Ni namanya Nasi BOJARI RM 23++
rasa macam nasik kenduri. husben aku cakap kalau aku kemaruk nak makan nasi kenduri bleh bawak makan sini.. haha



Yang aku makan ni Char Kue Teoww RM 17++ Sedap! Babe (nuren) ko kena rasa ni , sedap!

AIR BLACK JELLY (CINCAU) & AIR BLACK AND WHITE (CINCAU SOYA) RM 5.90 satu



Fresh Fruit Platter sebagai dessert
RM 7.90

 MADAM KWAN'S


Ni Aku lerr, ODW ke ALAMANDA.. hihihi
 saja je tampal banyak gambar aku





dan ni lunch date aku.. haha idung takda harap mata jer besar mulut kemek!


Total : RM 68 ++ Nak lebih info di sini yer---> https://www.facebook.com/pages/Madam-Kwans/114374851369?fref=ts
K skian

BELI MOTOSIKAL

Image
Salam,
Haritu aku pergi kedai moto nak usha moto la kekonon... Seje jer.. bukan nak beli pun.. Dana tak cukup lagi. Lagipun hujung tahun ni dah ada plan nak bercuti..
Amik bau jerla..
Ada yang nak dikongsi.. hahaha
Bukan gambar motor Kawasaki Versys ni yang nak dikongsi yer..


; ; ; ; ; ; ;

tapi ni ha...

Lokasi... KOK MOTOR area PUDU tu.. kalau tak caya gi la tengok.. 
Nak try duduk pon bleh 
hahaha
Skian.

Susu Kambing Karihome Untuk Bayi

Image
Salam Harini nak berkongsi cerita mengenai susu eiman. haa.. macam yang aku pernah cerita, baby eiman minum susu Novalac Rumusan Bayi sejak dia lahir sehingga mencecah umur 4 bulan. Tapi sejak kebelakangan ni, poo poo dia warna hijau pulak. Jadi aku dan suami buatla sedikit penyelidikan mengenai poo poo hijau ni, ada yang mengatakan berkemungkinan bayi mengalami simptom terlebih laktosa iaitu gula asli yang terdapat dalam susu atau mungkin terdapat kuman dalam perut bayi.Walaupun tak pasti apa penyebabnya, sebagai ibu bapa  mestilah rasa risau kan.. haha ayat skema giler
Kakak aku pula pengguna susu karihome yang tegar untuk anaknya si pika tu sejak bayi lagi. Yang bagusnya, mengikut pemerhatian aku, si pika tu nampak cepat belajar dan kuat ingatan. Bagus juga susu kambing ni. so aku buat sikit bacaan di Internet.. memang bagus susu kambing ni sebab susu yang paling hampir dengan susu ibu. Selain itu, ....
1. Ia mampu meningkatkan IQ dan EQ.  2. Ia mengandungi antibodi yang sangat ti…

Sayang anak punya pasal

Image
Salam,
ini malam aku kena jaga anak sendiri sebab husben aku shift malam. ohh mencabar sekali dua kali malah berkali kali tambah tolak darab semua masuk. Pukul 9 tadi dia dah merengek nagis nagis nak tido... sabo jela

masuk bilik tepuk tepuk sampai tido. pastu aku gi gosok baju. sambil gosok sambil intai anak. Pergh membara beb!! tengok nyamuk dah hinggap kat muka anak aku. cis betul. masuk bilik memang aku tak bleh tido. nyamuk ngeng sana ngeng sini. tadi aku dah tepuk 2 ekor. budget dah takdala... rupanya ada lagi...

ni ha.. aku duk mengadu ngn lakiku










haa... ni macam ada sekoq lagi ni...

nanti aku update lagi, berjaya tapau ke tak yang ke 9 ni..

haaha... tula pepetah ada menyebut Sayang anak Tangan Tangankan.. ni ha aku dah tangankan nyamuk!

to be continue...