Wednesday, 3 July 2013

SAMBUTAN HARI JADI PIKA

Salam,

(cerita selingan... cerita langkawi nanti kan ku sambung k)

Minggu lepas aku balik kampung kan.. kakak aku yang sulung decide buat Birthday Celeb for Pika. Actually birthday Pika bulan Julai, tapi Julai kan puasa maka dengan itu ia pun di percepatkan sedikit. "Makanya".. teringat muka Johan Raja Lawak sebut makanya.. Makanya kami pun berkumpul lah untuk menyambut hari lahir Pika.. 

Husben aku tak dapat cuti, jadi dia hantar aku balik kampung jer. Ok la teww kan. Aku pun dah rindu kat Pika ni, 2 minggu dah tak jumpa dia... haa, nak bagitahu, dedulu kan si Pika tu panggil aku Mak Teh n Pak Teh, baru-baru ni aku decide nak Pika panggil aku n husben Mommy n Daddy sama cam Eiman panggil. Cehh.. macamla anak aku leh sebut. kiki.. mula mula Pika sebut Mommy tu.. aku rasa macam.. Ohhh... bestnyerrr Awesome!! cutenye tak terhingga meleleh darah dari hidung... kenapala ko ni comel sangat..

so teruskan je niat nak biasakan dia panggil Mummy walaupun soalan yang biasa ditanya adalah 

Pika : "Mak Teh... ehh....Mommy yang tu siapa???....
Aku : " Itu Dadddy!"
Pika :... ermm.. itu dadddy... (mengajuk cara aku cakap)

tak pun 

Pika : "Pakteh ini siapa?? sambil menunjukkan jari ke badan husben aku"
Husben aku : "Daddy!!"...

haha... susah nau nak ingatnya Pika oii panggil abi la senang.. haha

k la jom la layan gambar lak..


Ini lah nenek saya

Mommy n Baby Eiman (ada cam muka ai tak??)

Si Pika wat muka seposen

Dah tak sabar nak potong kek

Ingat nak tangkap gambar duduk satu family yong, haha pastu si pika pun nak duduk juga.. nampak kepala je.. 

Angry Bird

Pika  n her Auntie... (yang budak kecik sebelah dia tu.. makcik dia k!!)

Ni cousin ai ni

Yeay!! Tiup lilin

Acara bunuh burung marah

Sebelah Kanan ni Danish anak buah kesayanganku jugak

Haritu eiman banyak mak angkat.. hihi

eiman n makciknya.. kain ropol cantik menjadi pilihan.. haha tarik eiman tarik..

Mata buntang dari baby eiman

Thanks to Adib n Danish sebab tiupkan semua belon tu sampai sakit sakit mulut.. love u both!!

Yeah.. ai n kakak lerr

Diantara tetamu adalah Dr. Kamisah kawan Yong


Kakak n baby eiman.. 



Selain makanan seperti nasi dan lauk pauk.. turut dihidangkan adalah Jelly Kelapa yang sangat sedap!!
Cokelat, Jelly, Ice Cream, Macaroon n Sumi...





haaa... best kan....
Tahun depan Baby Eiman pulak sambut besday yer!!!

k skian..