Posts

Showing posts from August, 2013

SEAFOOD GARDEN TG.MALIM

Image
Salam,
Kampung ai kan kat Tanjong Malim, haritu malas giler nak masak so makan jela kat kedai. Yang terlintas kat kepala adalah Sea Food Garden. Kenapa makan situ?? sebab sedap dan lazat. Lagipun awek yang amik order tu pakai baju kebaya macam stewardess.. haha Eiman mesti suka..

Baby Eiman memang suka awek, kalau aku bagi makcik2 yang dukung dia.. melalak la dia.. kalau awek dukung.. erm.. senyum leba je..

Masa tu duduk dalam kereta, awek lalu, menjerit2 panggil,
Makcik lalu... buat bodo je... ceh budak ni..

ikut pangai sapa tah Eiman ni..

Ini la kerusi Ikea yang ai nak tu, tapi husben tak bagi.. haha masih mengungkit hal tersebut lagi.

Total RM 48++ skian.

KUALA LUMPUR

Image
Salam,

harap semua sihat.
ni Nova tangkap masa turun KL, Lorong Haji Taib.. kenapa?? ... nanti I story.
















Tajuk... sehari ku di Kuala Lumpur.
by Nova

PERSAHABATAN TIDAK PERLU ADA ALASAN

Image
Salam, Meriah hari ini dengan sambutan hari raya di pejabatku. Lagi meriah sebab mak kena jadi usherer. Belasah la sebab ai ni pun bukannya pandai berprotokol sesangat. hihi
Walaubagaimapun, terasa kesunyiannya diri ini, sebab apa? Sebab 8 orang dari geng kontrak dah dapat jawatan tetap dan sudah mula bertugas di pelbagai agensi kerajaan yang lain. Anyway, Tahniah dan selamat bertugas ye! Kepada mereka yang pernah jadi anak buah ai, walaupun sekejap, terima kasih banyak-banyak sebab korang sentiasa memberikan komitmen yang terbaik!
Yela, aku ni memang la garang sikit macam yang korang panggil tu, "Mak Tiri menjerit!".. haha kalau aku tak jerit tak sah kan.. korang memang suka aku jerit kan.. haha
Kerja baik-baik kat tempat orang.. jadi pekerja contoh k. Kenangan korang di sini takkan aku lupakan. sob.. alamak sedih la pulak...
Love u all!! Semoga Persahabatan ini sampai bila-bila k! dari jauh ku kenang.. cewah! dengar lagu jap..


ok semua! Selamat Bekerja..
dah dah..ni apa b…

TAK DAPAT BELI BABY COT & BABY'S CHAIR

Image
Salam, Apa khabar korang semua? Harap sihat2 la hendaknya. Maklumlah raya kan sebulan, Ahad malam minggu lepas aku gi TESCO AMPANG, pergh malam-malam masih ramai yang pakai baju melayu dan baju kurung. Masa tu pukul 10 lebih, agaknya balik beraya la tu, tak pun kenduri kahwin. 
ok apa2 pun, raya tetap raya, kerja tetap kerja, banyak pun kerja ni sebab mood raya tu melampau-lampau kan. Ha.. tinggal jap pasal raya, citer pulak pasal baby. Haritu aku pergi IKEA Damansara. Ramainya umat Muhammad. Alhamdulillah la.. takkan nak marah pulak orang ramai. kikiki.
Aku dah berapa kali nak mintak husben aku belikan Baby Cot untuk baby Eiman, sejak lahir weh aku mintak tak dapat-dapat. Ni budak dah masuk 7 bulan ni pun aku masih merayu-rayu dibelikan baby cot. Apa dia cakap? "Anak dah besar dah bb, pakai kejap je... buat apa? lagipun nak letak mana besar2 tu?"..... takpela... anak akan datang nanti aku beli online je.. tengok-tengok dah ada kat rumah. kikiki.
Mengintai pulak Baby's …

BURUNG HANTU PINK!

Image
Salam,
Burung Hantu pink ni memang CHOMEL giler!!

Digunakan semasa memandu, Semasa menonton TV, Semasa Membaca Surat Khabar,
Semasa Menaip Belog, Semasa Berlepak sambil makan kueteow..
Kecik je burung ni.. burung hantu paling hebat dalam dunia!
burung ni boleh urut kat belakang.. kat perot pon boleh.. kasi perot kempis..
Guna Bateri. Burung ni beli kat Watson.. sekarang 50% diskaun. dalam 30 hinggit je..


I LOVE WATSONS!! I LOVE GUARDIAN!!

PELOK PELOK...

Ok skian.

KULIT FLAWLEZZ SEBAB MARY KAY

Image
Salam,

Dah beberapa kawan aku tanya... "Pakai apa?? Kulit nampak cantik je??"..
Alhamdulillah, sebabnya dah Allah jadikah kulit aku ni jenis tak banyak meragam. (SYUKUR...)
Kedua, pakai camera 360 la.. tapi kawan aku cakap.. " kulit muka ko memang tak da masalah pun..!!"
tapi kan sejak aku pakai Mary Kay.. jerawat pun dah segan dah nak tumbuh.. muka kurang kekedut.. dan makin licin. 
Aku ni pulak jenis malas giler nak pakai toner semua bagai.. kalau beli sebulan dua je  pakai pastu tinggal je jadi perhiasan atas meja. Tapi dengan Botanical Set Mary Kay ni aku cuma pakai pencuci muka yang so call 3 in 1 dan Moisturizer dia.. siap!
Yang penting cepat. malas aku nak bedek2 muka depan cermin.





ha... yang aku pakai for Normal Skin.. Harga memang mahal skit.. tapi ni dah masuk 4 bulan tak habis2 lagi ni... banyak lagi.. pencuci je bulan depan habis kot... tahan lama woo..
Agen aku ni ha.. ada banyak produk Mary Kay ni.. aku bukannya agen n tak paham la terang2 ni.. senang…

BURGER BAKAR ABANG BURN

Image
Salam,
Haritu pas je berenang, perut pun rasa la bergoncang-goncang.. hihi pastu tetiba plak ada kapal terbang lalu atas kereta bawak sepanduk
"Makan kat Burger Bakar Abang Burn pun SEDAP JUGAK!!",
 pastu datang lagi sebuah kapal terbang bawak sepanduk
"KALAU TAK CUBA RUGI WOOI!"... pastu tu terus kapal terbang tu pergi... 
Terima kasih kat Kapal Terbang.

Ha... so terus la ke Lokasi Abang Burn di Taman Dagang... 
Mak pun nak jugak cuba kan. So ... Oh Jom!!









Total Makan + Air = 30++
Rasa : Memang Perut Kenyang giler sebab Beger Abg Burn ni besar!... Boleh mencuba yang lain pulak next time!!
Lokasi : Dagang Avenue, Taman Dagang Ampang, Selangor
(haha.. percaya ke cerita aku tadi?? hahahaha)
Ok chiow.