Wednesday, 31 December 2014

Penutupan Tahun 2014 dengan Jumlah Pelawat 300 000

Salam,
Hye...penutupan tahun 2014 dengan penggenapan angka Jumlah Pelawat sebanyak 300, 000. haha.. giler sikit je.. terkedek-kedek je naiknya. Nan hado la nak berapa mantap cerah masa depan mana di dunia blogging ini. Update entry macam siput sedut. Dengan alasan kesibukan bekerja, anak dan suami.. hahaha.. padahal anak baru seorang. Hakikatnya aku memerlukan tidur yang cukup selama 8 jam setiap hari. kaka.. kalau tak cukup nanti tak produktif bila bekerja keesokan harinya. Kalau tak produktif kan tak bagus untuk performance peningkatan kerjaya. hahaha... 

Nah aku jugak yang dok refresh sebenarnya.. tapi tak dapat angka 300, 000 sebab ada visitor masuk

Sunday, 28 December 2014

MAK SENTAP KES POTONG RAMBUT ANAK

Salam,
Ni kes beberapa minggu lepas, masa tu rambut eiman dah panjang sangat... kesian dia kalau berpeluh kuat. Basah habis kepala. Aku pun mengusulkan cadangan potong rambut eiman kepada suami tercinta. Dia pun memperakuinya... Tapi katanya kena potong kat kedai professional supaya nampak smart bergaya hensem semuala... ok ku turutkan jelakan..

Ni sebelum potong

Friday, 26 December 2014

SUSU KAMBING KARIHOME STEP 3

Salam,
Hye.. harini aku nak update cerita pasal susu kambing karihome STEP 3. ini adalah sambungan kepada cerita SUSU KARIHOME STEP 1 DAN SUSU KARIHOME STEP 2. Anak aku pun dah nak mencecah umur 2 tahun pun.. cuma tinggal lagi 2 bulan je. Aku dah pakai susu karihome ni lama sangat dah.. memang tiap-tiap bulan pakai susu ni sejak umur eiman 3 bulan. Sekarang, bila masuk umur 1 tahun ke atas, aku pun bertukar ke susu Step 3, dan aku tak bercadang pun untuk pakai susu lain. Sebab apa?... boleh baca entry aku sebelum ni. hihi

Saturday, 20 December 2014

Majlis Pernikahan Sepupuku Atika&Hakim

Salam,
Hye uolls, i tengah semangat nak update Majlis Pernikahan Sepupu ai haritu. Tahniah to both of you guys! Sempat jugak aku datang malam tu walaupun husband aku kerja shift malam. Gigihkan jugak ha... walaupun agak terkejar-kejar jugakla. Wajib oii kene datang kalau tak mengamuk cousin ai ni nanti. Diorang tak pernah miss kenduri kahwin ke raya ke mesti kitorang gathering together-gether! Jom layan gambar majlis pernikahan malam tu jom....

 Pengantin sedang debar menantikan saat diijabkabulkan sebagai seorang isteri... waah.. terimbau pulak kenanganku dulu-dulu

Thursday, 4 December 2014

Belanja Makan di Naili's Place Ampang berdekatan Ampang Point

Salam,
Holla, meh citer makan lagi ni nak bagitahu haritu layan makan di Naili's Ampang. Syok jugak lepak situ, santai dan tenang je rasanya dengan deko-deko dalamannya seperti berada di kampung-kampung gitew. Masa ni, yong aku teringin nak makan steak katanya. Jadi kami bawalah ke sini sebab dekat sini semua ada, western, malay food, semua ada...

Kegembiraan terasa membuak-buak sebab dapat makan beramai-ramai terutamanya apabila mak kesayangan ikut sekali. Mak .. mak, rasa macam hari-hari nak tengok muka mak kalau boleh.

Tengoklah makanan semua ni.. lazatnya... ammphh... amphhh...

Jom intai apa selanjutnya..

Wednesday, 3 December 2014

Makan di Victoria Station Jalan Ampang

Salam,
Pejam celik pejam celik dah masuk dah hari Rabu, wah cepatnya masa berlalu, 2 minggu ni memang aku agak busy sebab kerja-kerja membaik pulih sistem sedang giat dijalankan. Ehh terluahkan perasaan pulak.. hihi kat korangla aku nak berceritakan, siapa lagi kan aku nak mengadu. Huh! ok skippp!! 

Beberapa minggu lepas, ntah la dah hilang kira punya berapa minggu, aku ajak en somi makan di Victoria Station. Tekak ni teringin nak makan western pulak. Fefeling omputih haritu.. nak makan spaghetti la sangat rasanya. Balik kerja terus singgah ke VS Jalan Ampang. Husben aku dah siap2 bawak anak masa ambik aku balik kerja. 

Tak pernah lagi aku makan VS ni, kira pengalaman pertama ni macam mendebarkan sikit. ceh ceh.. tak tahu nak letak impression tu macam mana.. jom layan.....

Tuesday, 2 December 2014

Jika Event Menguntungkan Kedua-dua Pihak Apa Salahnya?

Salam,
Isu ni jadi sebutan sekejap bagi blogger-blogger di media sosial.Ada yang menghina ada yang mengeji, ada yang memboikot, ada yang buat tak tahu sebab malas nak ambil port. Bagi aku apa salahnya kalau event itu menguntungkan perutku. Haha.. siapa tak nak sudah. Dia tak paksa pun, dan dia pun tak paksa suruh orang join. 

Rentetan dari blog Ben Ashaari berkenaan hal ini, aku setuju dengan pandangan dia. Event bukan boleh dijadikan harta intelek. Bukan macam tudung ke jam ke kasut ke mahupun selipar jepun jenama Fipper. Rasanya aktiviti macam ni banyak je yang dah dibuat, macam-macam cara dan kaedah ada, boleh pakai mana-mana suka.. atau jeng jeng jeng... mungkinkah ada sesuatu disebaliknya? 

Yang pastinya, bagi pandangan peribadi aku, tak payah la nak terikut-ikut sangat dengan sesuatu perkara yang tak tahu asal usul. Tak payah nak jadi nasi tambah atau mengapi-apikan orang tak baik tau!! Tuhan marah! Baiklah kita berfikir secara positif dan bersaing secara positif! Kalau terikut-ikut sangat nanti takut yang dikendong berciciran dan dikejar tak dapat. Baiklah kita wat lek je.

Friday, 28 November 2014

Aku baca Wasap dari Kawan Suamiku

Salam,
hahaha... dah jumaat. Alhamdulillah. Ni nak cerita sikit pasal isu rumah tangga. haaha kalau laki aku tahu matik!

Semalam aku sesaje godeh wasap dia, takdala selalu pn buat, kekadang je bila hp aku habis bateri. Bosan tengok orang sebelah tido kan sebab demam tak sihat. Eiman pun dah tido jugak. Aku punya bateri dah tinggal 1%... aduh. Macamla tak tahu aku ni bukan boleh hidup tanpa handphone. 

Lepastu keluar mentol atas kepala. Ohh.. hp lakiku kan ada, pinjam jap. kikiki.. Aku bukak picture dia, tengok wasap image ke video ke.. selalunya video dengan gambar2 dari group wasap dia kelakar2.. tetiba scroll punya scroll ternampak satu image ni.. sangat menarik perhatian aku yang agak dah mengantuk ni.

nak tengok tak?


klik baca selanjutnya

Thursday, 27 November 2014

Berkerja Sebagai System Admin adalah Suatu Yang Istimewa

Salam,

No updates this week

Just some comic for the situation that im dealing with now






 haha bye

Friday, 21 November 2014

Jualan Pre-Loved Dari Gerobok Nova-Nuren

Salam,
Dimulakan dengan Bismillah...



Baca selanjutnya untuk melihat Item yang dijual

Tuesday, 18 November 2014

RESTORAN ASAM PEDAS SETIAWANGSA

Salam,
Kadang-kadang perut ni terasa macam nak makan asam-asam pedas-pedas.. lalu terfikirkan Asam Pedas. Sebab kerja di KL, lokasi makan aku kali ini adalah di Restoran Asam Pedas di Setiawangsa KL. Wah wah.. makan sehingga terbeliak-beliak mata aku dibuatnya. Kalau kawan-kawan pandai masak,boleh masak asam pedas balik kerja harini. Sedap kan kan? Lepastu buat sambal belacan dengan ulam sayur, telur masin dan ikan masin goreng... Pergh!! Terangkat suami di rumah. kikiki


Jom baca selanjutnya...

JUALAN PRE-LOVED DARI GEROBOK NOVA-NUREN

Salam,
Buat pembaca kesayangan hamba,

Kami akan mengadakan 

GIRL PRE-LOVED SALE!!!

Jualan Pre-loved akan dibuka pada hari JUMAAT ini 21/11/2014 jam 8.00 pagi

Barangan terdiri daripada jenama kasut TIAMO, KISS&TELL, GIOSSARDI, NOSE dan sebagainya.
Harga Kasut bermula dari RM 30-RM 60

Baju dari POPLOOK, COTTON ON, ELLUI (Korea Brand) dan lain-lain.
Harga baju dari semurah RM 20 - RM 60

Kondisi Barang Tip Top!

NANTIKAN JUALAN KAMI YA!! TQ!

T&C: siapa cepat dia dapat



Saturday, 15 November 2014

Dream Trip To MACAO, Impian Percutian ke MACAU!


Salam / Selamat Sejahtera,

Hari ni aku berkongsi satu kisah Percutian Idaman yang menjadi igauan setiap malam tatkala ini. Ia tidak lain tidak bukan, percutian 3 hari 2 malam yang di taja sepenuhnya oleh Macau Government Tourist Office (MGTO) dengan kerjasama Nuffnang. Percutian ini adalah satu percutian yang mampu meninggalkan bibit-bibit Kenangan Manis Yang Menyentuh Jiwa kepada sesiapa yang berpeluang melawat ke sana. Kenapa Macau? Apa yang ada di Macau? Apakah destinasi menarik di sana? Jom saya kongsikan bersama rakan sekalian. 

Sehingga malamku termimpi-mimpi


Jom! saya kongsikan...

1) REKREASI DAN SUKAN.


Coloane Karting Track





Ia adalah sebuah trek perlumbaan go-kart yang berkeluasan 50.000 meter persegi dan panjang 1.2 km di Pulau Coloane. Apa yang istimewa berkenaan Trek Go-Kart Coloane ini adalah, ia merupakan salah satu trek yang paling mencabar di Asia. Menurut Laman Web Macau, trek yang mencabar seperti ini hanya terdapat di Macau/Hong Kong sahaja. Wah!!! Hebat kan! Mestilah saya nak cuba asah bakat saya memandu kereta Go Kart. Bukan calang-calang trek ni.

Trek ini dibuka kepada orang awam dengan bayaran masuk MOP180 (satu kart 15 minit ).

Untuk info selanjutnya boleh layari pautan berikut: Laman Web Coloane Karting Track


2) HIBURAN KElUARGA



2.1) Macau Giant Panda Pavilion


Siapa yang tidak tahu saya sangat sukakan haiwan peliharaan. Tambahan pula jika haiwan tersebut adalah PANDA yang sangat comel. Lokasi kedua yang saya akan pergi adalah di Giant Panda Pavilion ini. Lihatlah betapa comelnya ia!

Kalau nak tahu, Pavilion ini berkeluasan sekurang-kurang 3000m2 yang berbentuk kipas. Macau Giant Panda Pavilion direka mengikuti gabungan bentuk bumi semulajadi yang beralun-alun beserta ciri-ciri senibina yang unik.

Maklumat lanjut berkenaan pusat ini, sila layari Laman Web Macau Giant Panda Pavilion.


2.2) Kereta Kabel 


Wah!! Saya teringin sangat nak menaiki kereta kabel ini sambil menikmati pemandangan landskap terbaik di bandar Macau, iaitu Sungai Pearl dan pulau-pulau sekitarnya. Kereta kabel ini menuju ke Bukit Guia di semenanjung Macau. Pasti suasana kehijauannya memukau dan memikat pandangan. Sungguh teruja sekali!

Lokasi adalah di Avenida Sidónio Pais.

Untuk maklumat lanjut boleh layari : Laman Web Pelancongan Macau


3)  WARISAN DUNIA



3.1) Ruins of St. Paul's




Menurut Laman Web Pelancongan Macau, terdapat lebih 20 monumen lama di tengah-tengah bandar Macau. Ia telah tercatat didalam Senarai Warisan Dunia pada tahun 2005 dikenali sebagai "Pusat Sejarah Macau". Ia merupakan titik pertembungan bagi budaya timur dan barat yang sangat unik dalam sejarah dunia. Wah seronoknya, saya adalah peminat sejarah dan jika berpeluang saya akan pastikan melawat Warisan Dunia ini. Saya hanya perlu berjalan kaki disekitar kawasan sambil menikmati pemandangan bumi Macau.

Gambar di atas adalah  Ruins of St. Paul's yang mana pada asalnya ia adalah sebuah Gereja Mater Dei yang dibina pada 1602-1640. Kemudian, ia dimusnahkan oleh kebakaran pada tahun 1835. Disini juga terdapat muzium yang dibuka kepada pelancong iaitu Museum of Sacred Art and Crypt.


3.3.) Dataran Senado


Ini adalah Dataran Senado dan ia merupakan pusat bandar Macau selama berabad-abad lamanya. Dataran ini sangat popular dan merupakan tempat untuk acara dan sambutan secara besar-besaran. Menurut Laman Web Pelancongan Macau, dataran ini dikelilingi oleh bangunan  neo-klasik berwarna pastel yang mampu mewujudkan suasana Mediterranean yang konsisten dan harmoni. Keadaanya dan suasa seperti ini mengimbau keadaan yang romantik seperti berada di Eropah. 

Menurut bacaan saya juga, di dataran ini terdapat sebuah kedai Kebab yang Halal bagi pengunjung yang beragama Islam. Cukup sempurna!


4) MEMBELI-BELAH



4.1) ‘St. Dominic’s Market’ (Mercado de São Domingos) 


Kunjungan idaman saya seterusnya adalah tidak lain tidak bukan, iaitu di kilang tekstil dan pakaian di Macau. Di kawasan ini, banyak pakaian pakaian dijual untuk pasaran di Eropah, Amerika Syarikat dan Australia.  Saya hanya perlu mencari kedai yang dilabel  dengan 'Goods for Export’. Pasti kualitinya amat memuaskan hati. Bolehla saya borong sakan untuk anakku eiman, suami dan orang-orang kampung sekalian. Rasanya dekat sini sahaja akan mengambil masa yang lama, sebab saya ni kaki shopping. Seronoknya!


4.2) ‘Shoppes at Venetian’



Menurut laman web Pelancongan Macau, ‘Shoppes at Venetian’ adalah sebuah pusat membeli-belah yang mewah.  menempatkan lebih daripada 330 buah kedai yang menampilkan butik dan jenama mewah terkenal di dunia. Melihat kepada gambar yang diberikan, saya dapat membayangkan suasana yang romantik seperti berada di Venice! Oh Seronoknya!! 

Selain itu, pengunjung boleh menikmati telatah penghibur jalanan ‘Streetmosphere’ dan ‘jugglers’, ‘living statues’ dan pemuzik kerana mereka berada di sekitar Venitian. Kalaulah saya dapat ke sana...


5) MASAKAN DI MACAU


Snek Tempatan


Ia adalah Pastéis de Nata  atau dikenali sebagai Portuguese egg tarts yang nampaknya sangat menarik dan sedap. Walaubagimanapun, sebagai seorang muslim akan berusaha mencari Portuguese egg tarts yang diyakini halal. Saya rasa di sini, makanan penduduk Macau mempunyai pengaruh Eropah yang sangat kuat. Pastinya makanan seperti Pasta dan Roti adalah yang terbaik!



Gambar Pemandangan Macau yang cantik dikongsikan sebagai tatapan rakan-rakan.







Bestkan?

Itulah impian percutian 3 hari 2 malam  saya dan jika ada rezeki suatu hari nanti saya dan keluarga ingin sekali melawat ke negara Macau. Kepada rakan-rakan yang lain, marilah kita sama-sama menyahut cabaran ini dengan melayari laman web Nuffnang. 


Terima kasih diucapkan kepada Macau Government Tourism Office (MGTO) dan Syarikat Nuffnang. Tarikh tutup pertandingan ini adalah 23rd November 2014 (Ahad) jam 11:59 malam. Segala maklumat dan gambar yang dinyatakan di atas telah di rujuk pada Laman Web Pelancongan Macau di pautan berikut.  



Sebagai penutup, saya akhiri dengan serangkap pantun:

Memilih pemenang bukanlah senang,
Para juri puas membidik,
Sekiranya sayalah jadi pemenang
Saya pasti buat yang terbaik.



haha.. Terima kasih kawan-kawan kerana sudi melayan dan membaca blog saya.
Doakan saya ya! Hingga berjumpa lagi ya! Sekian.

Monday, 10 November 2014

Macam orang kaya lepak makan di WonderMama Restaurant & Cafe, Bangsar Village - kata suamiku

Salam,
Di suatu malam...

Aku: Daddy! Jom pergi Bangsar nak tak? Jom makan kat sana jom! Nuren kata kat situ ada satu restoran sedap!

Dengan loghat mat salleh celup dia menjawab: 
Daddy: Ohhh! BENGSARR! Oh thempat orheng-orheng khayer! Pakai Mercedes, ada driver rumah bheysar-bheysar!..

Aku: Betu-betul la.. jom makan sana jom!

(Dengar cerita awek-awek Bangsar Hot hot!)

Betapa Susahnya Untuk Mengambil Gambar Anak!

Salam,
Sebagai seorang ibu, kita pasti mahu merakam setiap saat anak kesayangan ketika membesar. Terutamanya bagi anak sulung, kalau boleh nak rakam apa sahaja yang dia buat, apa yang dia makan, apa yang dia pandai buat dari hari ke hari. Tapi..... tahukah anda kami sebagai ibu-ibu terpaksa menghadapi saat-saat seperti ini! setiap kali anak-anak berhadapan dengan kamera!

.....


dan.... akhirnya dapat jugak gambar dia duduk diam-diam.....

Sunday, 9 November 2014

Di Restoran Delicious Saya Makan Kari Yang Sangat Sedap

Salam,
Wah wah tak pernah aku update blog hari Ahad malam cenggini. Selalunya mesti sibuk menjaga anak sampaila dia tidur lebih kurang pukul 11 malam. Tapi syoknya malam ni pukul 8 malam Eiman dah tido bergolek atas tilam. Penat sangat nampaknya sampai berdengkur kepenatan. Pagi tadi tido lama jugak, jadi petang tadi dia dah tak nak tido. Bagus jugak kalau dia selalu tido awal macam ni, bolehlah mummy kerapkan diri update blog. hahahahahaha....gelak kejahatan!

Ok, so back to tha story, this is minggu lepas punya minggu lepas punya cerita. ha.. mak peram lama tau cerita makan ni tapi nak jugak hupdate kat blog nak kasi korang tengok makanan sedap ni. hahahaha. Jom layan... kari power! Lokasi: Restoran Delicious Mid Valley Mega Mall


Monday, 3 November 2014

KEWAJIPAN SENYUM PADA PELANGGAN

Salam,
Harini aku nak berkongsi cerita pengalaman dengan korang pulak. Asik cerita makan dan travel pun bosan jugak. Harini kita kongsi-kongsi suatu pengisian yang pada pandangan aku sangat bagus untuk dipraktikkan. Perkongsian ini adalah berkenaan KEWAJIPAN SENYUM. Macam pernah dengar kan? Promosi SENYUM ni dah lama dah dilaksanakan, di Media Cetak, Media Elektronik dan sebagainya. Tapi, adakah rakyat kita Malaysia bumi bertuah ini telah melaksanakannya dengan secara meluas?

Bagi aku.. jawapannya MASIH JAUH DARI YANG DIBAYANGKAN

Image From Google

Friday, 31 October 2014

NYUMMEH BBQ KOREAN RESTAURANT!!

Salam,
Harini dah hari jumaat. Syukur!! Sampai juga ke hari Jumaat minggu ini. Amin. Masih diberikan ruang dan peluang oleh-Nya untuk bersama dengan tersayang. So, i nak kongsi cerima makan lagi harini sebab ada beberapa entry makan yang i dah hold dalam Draft tunggu masa nak keluar je. Ok back to deh story, di suatu tengah hari, suamiku mengambil aku di pejabat. Di dalam kereta....

Chadeq Nakamura aka Suami ku Mithali sebab selalu bawa isteri pergi lunch: 
Nak makan kat mana??

 jawab isterinya aka pompuan mengada susah nak jaga katanya #hamboihamboikau: 
BBQ Restaurant Wangsa Walk Please!

Thursday, 30 October 2014

MAKAN SEDAP DI DAVE'S DELI

Salam,
Hye semua, bahang demam cherating masih terasa lagi, keseronokan di tepi pantai sukar untuk dilupakan sebegitu sahaja. Malah ia tidak berhenti setakat itu, perancangan bercuti untuk tahun depan telah mula dibincangkan. Nampaknya keseronokan bercuti di Cherating telah mencipta satu memori yang indah bagi semua peserta. Aku dan suami pun masih hangat bersembang mengenai kenangan manis di sana. Oh.. tidak tercerita panjang pulak pasal Cherating. haa... kan dah cakap dah.. tak habis lagi pasal Cherating. Ok back to our topic harini.

MAKAN SEDAP DI DAVE'S DELI  

It's Lamb Bebeh!! Lamb Bebeh!!!

Wednesday, 29 October 2014

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 3)

Salam,
HITAM!!!! TERBAKO!! kulit aku terbako!! Habisla.. dahla sedia hitam, sun burn lagik! Anak aku kulit burn, aku kulit burn, laki aku... tok sah cakap... kalau dia berlari keluar bilik air dalam gelap mau aku menjerit orang minyak!! agagagagagagagaga *^&&^%&%^$% Gambar selfie pun rasa tak konfiden. Tapi kalau ikutkan pantun 2 kerat ni;

hitam hitam sitampuk manggis, 
makin ku pandang bertambah manis....

Tuesday, 28 October 2014

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 2)

UPDATED on 29 Oktober 2014, Wednesday

Salam,
Hye, harini aku nak sambung cerita family day part 2. Pagi ni kami bangun awal bersarapan dan bersiap sedia ke pantai untuk bersenam dan acara sukaneka. Ahh... bestnya, saya suka suka suka suka suka suka neka! hihi Aktiviti harini di tepi pantai. Persediaan alatan  sukaneka pun telah disediakan oleh urusetia... tapi sementara menunggu kehadiran semua orang kami sekeluarga sempat berjalan di tepi pantai...


Monday, 27 October 2014

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 1)

Salam,
Hye you alls. Minggu lepas kami sekeluarga telah pergi bercuti selama 3 hari 2 malam mengikuti rombongan FAMILY DAY pejabatku ke Pantai Cherating. Wah wah wah... teruja sangat sebab pertama kali mengikuti family day pejabat baru ku ini. Baru ke?? haha.. adalah setengah tahun dah!.. Jom layanzzz!

Budak kecik ni duk menyengeh nak pergi bercuti

Thursday, 23 October 2014

Pengalaman Baru dalam HIDUP di Acara Nuffnang Lovin’ iaitu Dialogue in The Dark

Salam,
Seperti yang dijanjikan, harini aku nak berkongsi pengalaman semasa menghadiri Dialogue in The Dark bersama Nuffnang yang bertempat di The School Jaya One, Petaling Jaya. Aku pergi bersama kawan baikku Nuren. Sebelum aku meneruskan perkongsian ini, mohon agar kawan-kawan bersedia menerima penceritaan yang sangat gelap ini..... sangat gelap... ya.. gelap... hahahahahahahahaha (ketawa seperti Darth Vader).....hahahahhahaha

Wednesday, 15 October 2014

Makan Dekat Cafe FLAVOURS Chef Riz, anak Chef Wan

Salam,
FLAVOURS Kitchen ni adalah sebuah restoran kepunyaan Chef Riz, anak Chef  Wan tu. Haritu masa lalu kat Dataran Jelatek, aku ternampak banner perpindahan Restoran Chef Riz ni dari Bangsar ke Jelatek. Oh... dalam hati, boleh la pergi cuba nanti bila buka.

Pemenang Samsung Galaxy S5 NNRaya 2014

Salam,
Oh... mana nak mulakan ni, ok mulakan dengan Bismillah. Amin syukur ... 
Menjerit, melompat, ketawa terbahak-bahak, hilang selera makan, tersenyum seorang, dan menangis teresak-esak merupakan simptom-simptom gangguan emosi yang telah di alami dalam tempoh 48 jam ini. haha.. macam nak gila jugak tak percaya, 10 kali baca emel ni atas bawah atas bawah.. bukan SPAM ni bukan SPAM ni... betul ni.. betul ni. pitam......