Posts

Showing posts from 2014

Penutupan Tahun 2014 dengan Jumlah Pelawat 300 000

Image
Salam, Hye...penutupan tahun 2014 dengan penggenapan angka Jumlah Pelawat sebanyak 300, 000. haha.. giler sikit je.. terkedek-kedek je naiknya. Nan hado la nak berapa mantap cerah masa depan mana di dunia blogging ini. Update entry macam siput sedut. Dengan alasan kesibukan bekerja, anak dan suami.. hahaha.. padahal anak baru seorang. Hakikatnya aku memerlukan tidur yang cukup selama 8 jam setiap hari. kaka.. kalau tak cukup nanti tak produktif bila bekerja keesokan harinya. Kalau tak produktif kan tak bagus untuk performance peningkatan kerjaya. hahaha... 
Nah aku jugak yang dok refresh sebenarnya.. tapi tak dapat angka 300, 000 sebab ada visitor masuk

MAK SENTAP KES POTONG RAMBUT ANAK

Image
Salam, Ni kes beberapa minggu lepas, masa tu rambut eiman dah panjang sangat... kesian dia kalau berpeluh kuat. Basah habis kepala. Aku pun mengusulkan cadangan potong rambut eiman kepada suami tercinta. Dia pun memperakuinya... Tapi katanya kena potong kat kedai professional supaya nampak smart bergaya hensem semuala... ok ku turutkan jelakan..
Ni sebelum potong

SUSU KAMBING KARIHOME STEP 3

Image
Salam, Hye.. harini aku nak update cerita pasal susu kambing karihome STEP 3. ini adalah sambungan kepada cerita SUSU KARIHOME STEP 1 DAN SUSU KARIHOME STEP 2. Anak aku pun dah nak mencecah umur 2 tahun pun.. cuma tinggal lagi 2 bulan je. Aku dah pakai susu karihome ni lama sangat dah.. memang tiap-tiap bulan pakai susu ni sejak umur eiman 3 bulan. Sekarang, bila masuk umur 1 tahun ke atas, aku pun bertukar ke susu Step 3, dan aku tak bercadang pun untuk pakai susu lain. Sebab apa?... boleh baca entry aku sebelum ni. hihi

Majlis Pernikahan Sepupuku Atika&Hakim

Image
Salam, Hye uolls, i tengah semangat nak update Majlis Pernikahan Sepupu ai haritu. Tahniah to both of you guys! Sempat jugak aku datang malam tu walaupun husband aku kerja shift malam. Gigihkan jugak ha... walaupun agak terkejar-kejar jugakla. Wajib oii kene datang kalau tak mengamuk cousin ai ni nanti. Diorang tak pernah miss kenduri kahwin ke raya ke mesti kitorang gathering together-gether! Jom layan gambar majlis pernikahan malam tu jom....
 Pengantin sedang debar menantikan saat diijabkabulkan sebagai seorang isteri... waah.. terimbau pulak kenanganku dulu-dulu

Belanja Makan di Naili's Place Ampang berdekatan Ampang Point

Image
Salam, Holla, meh citer makan lagi ni nak bagitahu haritu layan makan di Naili's Ampang. Syok jugak lepak situ, santai dan tenang je rasanya dengan deko-deko dalamannya seperti berada di kampung-kampung gitew. Masa ni, yong aku teringin nak makan steak katanya. Jadi kami bawalah ke sini sebab dekat sini semua ada, western, malay food, semua ada...
Kegembiraan terasa membuak-buak sebab dapat makan beramai-ramai terutamanya apabila mak kesayangan ikut sekali. Mak .. mak, rasa macam hari-hari nak tengok muka mak kalau boleh.
Tengoklah makanan semua ni.. lazatnya... ammphh... amphhh...
Jom intai apa selanjutnya..

Makan di Victoria Station Jalan Ampang

Image
Salam, Pejam celik pejam celik dah masuk dah hari Rabu, wah cepatnya masa berlalu, 2 minggu ni memang aku agak busy sebab kerja-kerja membaik pulih sistem sedang giat dijalankan. Ehh terluahkan perasaan pulak.. hihi kat korangla aku nak berceritakan, siapa lagi kan aku nak mengadu. Huh! ok skippp!! 
Beberapa minggu lepas, ntah la dah hilang kira punya berapa minggu, aku ajak en somi makan di Victoria Station. Tekak ni teringin nak makan western pulak. Fefeling omputih haritu.. nak makan spaghetti la sangat rasanya. Balik kerja terus singgah ke VS Jalan Ampang. Husben aku dah siap2 bawak anak masa ambik aku balik kerja. 
Tak pernah lagi aku makan VS ni, kira pengalaman pertama ni macam mendebarkan sikit. ceh ceh.. tak tahu nak letak impression tu macam mana.. jom layan.....

Jika Event Menguntungkan Kedua-dua Pihak Apa Salahnya?

Image
Salam, Isu ni jadi sebutan sekejap bagi blogger-blogger di media sosial.Ada yang menghina ada yang mengeji, ada yang memboikot, ada yang buat tak tahu sebab malas nak ambil port. Bagi aku apa salahnya kalau event itu menguntungkan perutku. Haha.. siapa tak nak sudah. Dia tak paksa pun, dan dia pun tak paksa suruh orang join. 
Rentetan dari blog Ben Ashaari berkenaan hal ini, aku setuju dengan pandangan dia. Event bukan boleh dijadikan harta intelek. Bukan macam tudung ke jam ke kasut ke mahupun selipar jepun jenama Fipper. Rasanya aktiviti macam ni banyak je yang dah dibuat, macam-macam cara dan kaedah ada, boleh pakai mana-mana suka.. atau jeng jeng jeng... mungkinkah ada sesuatu disebaliknya? 
Yang pastinya, bagi pandangan peribadi aku, tak payah la nak terikut-ikut sangat dengan sesuatu perkara yang tak tahu asal usul. Tak payah nak jadi nasi tambah atau mengapi-apikan orang tak baik tau!! Tuhan marah! Baiklah kita berfikir secara positif dan bersaing secara positif! Kalau terikut…

Aku baca Wasap dari Kawan Suamiku

Image
Salam, hahaha... dah jumaat. Alhamdulillah. Ni nak cerita sikit pasal isu rumah tangga. haaha kalau laki aku tahu matik!
Semalam aku sesaje godeh wasap dia, takdala selalu pn buat, kekadang je bila hp aku habis bateri. Bosan tengok orang sebelah tido kan sebab demam tak sihat. Eiman pun dah tido jugak. Aku punya bateri dah tinggal 1%... aduh. Macamla tak tahu aku ni bukan boleh hidup tanpa handphone. 
Lepastu keluar mentol atas kepala. Ohh.. hp lakiku kan ada, pinjam jap. kikiki.. Aku bukak picture dia, tengok wasap image ke video ke.. selalunya video dengan gambar2 dari group wasap dia kelakar2.. tetiba scroll punya scroll ternampak satu image ni.. sangat menarik perhatian aku yang agak dah mengantuk ni.
nak tengok tak?

klik baca selanjutnya

Berkerja Sebagai System Admin adalah Suatu Yang Istimewa

Image
Salam,
No updates this week
Just some comic for the situation that im dealing with now





 haha bye

Jualan Pre-Loved Dari Gerobok Nova-Nuren

Image
Salam, Dimulakan dengan Bismillah...


Baca selanjutnya untuk melihat Item yang dijual

RESTORAN ASAM PEDAS SETIAWANGSA

Image
Salam, Kadang-kadang perut ni terasa macam nak makan asam-asam pedas-pedas.. lalu terfikirkan Asam Pedas. Sebab kerja di KL, lokasi makan aku kali ini adalah di Restoran Asam Pedas di Setiawangsa KL. Wah wah.. makan sehingga terbeliak-beliak mata aku dibuatnya. Kalau kawan-kawan pandai masak,boleh masak asam pedas balik kerja harini. Sedap kan kan? Lepastu buat sambal belacan dengan ulam sayur, telur masin dan ikan masin goreng... Pergh!! Terangkat suami di rumah. kikiki

Jom baca selanjutnya...

JUALAN PRE-LOVED DARI GEROBOK NOVA-NUREN

Image
Salam, Buat pembaca kesayangan hamba,
Kami akan mengadakan 
GIRL PRE-LOVED SALE!!!
Jualan Pre-loved akan dibuka pada hari JUMAAT ini 21/11/2014 jam 8.00 pagi
Barangan terdiri daripada jenama kasut TIAMO, KISS&TELL, GIOSSARDI, NOSE dan sebagainya. Harga Kasut bermula dari RM 30-RM 60
Baju dari POPLOOK, COTTON ON, ELLUI (Korea Brand) dan lain-lain. Harga baju dari semurah RM 20 - RM 60
Kondisi Barang Tip Top!
NANTIKAN JUALAN KAMI YA!! TQ!
T&C: siapa cepat dia dapat


Dream Trip To MACAO, Impian Percutian ke MACAU!

Image
Salam / Selamat Sejahtera,
Hari ni aku berkongsi satu kisah Percutian Idaman yang menjadi igauan setiap malam tatkala ini. Ia tidak lain tidak bukan, percutian 3 hari 2 malam yang di taja sepenuhnya oleh Macau Government Tourist Office (MGTO) dengan kerjasama Nuffnang. Percutian ini adalah satu percutian yang mampu meninggalkan bibit-bibit Kenangan Manis Yang Menyentuh Jiwa kepada sesiapa yang berpeluang melawat ke sana.Kenapa Macau? Apa yang ada di Macau? Apakah destinasi menarik di sana? Jom saya kongsikan bersama rakan sekalian. 
Sehingga malamku termimpi-mimpi

Jom! saya kongsikan...

1) REKREASI DAN SUKAN.


Coloane Karting Track




Ia adalah sebuah trek perlumbaan go-kart yang berkeluasan 50.000 meter persegi dan panjang 1.2 km di Pulau Coloane. Apa yang istimewa berkenaan Trek Go-Kart Coloane ini adalah, ia merupakan salah satu trek yang paling mencabar di Asia. Menurut Laman Web Macau, trek yang mencabar seperti ini hanya terdapat di Macau/Hong Kong sahaja. Wah!!! Hebat kan! Mestilah …

Macam orang kaya lepak makan di WonderMama Restaurant & Cafe, Bangsar Village - kata suamiku

Image
Salam, Di suatu malam...
Aku: Daddy! Jom pergi Bangsar nak tak? Jom makan kat sana jom! Nuren kata kat situ ada satu restoran sedap!
Dengan loghat mat salleh celup dia menjawab:  Daddy: Ohhh! BENGSARR! Oh thempat orheng-orheng khayer! Pakai Mercedes, ada driver rumah bheysar-bheysar!..
Aku: Betu-betul la.. jom makan sana jom!
(Dengar cerita awek-awek Bangsar Hot hot!)

Betapa Susahnya Untuk Mengambil Gambar Anak!

Image
Salam, Sebagai seorang ibu, kita pasti mahu merakam setiap saat anak kesayangan ketika membesar. Terutamanya bagi anak sulung, kalau boleh nak rakam apa sahaja yang dia buat, apa yang dia makan, apa yang dia pandai buat dari hari ke hari. Tapi..... tahukah anda kami sebagai ibu-ibu terpaksa menghadapi saat-saat seperti ini! setiap kali anak-anak berhadapan dengan kamera!
.....

dan.... akhirnya dapat jugak gambar dia duduk diam-diam.....

Di Restoran Delicious Saya Makan Kari Yang Sangat Sedap

Image
Salam, Wah wah tak pernah aku update blog hari Ahad malam cenggini. Selalunya mesti sibuk menjaga anak sampaila dia tidur lebih kurang pukul 11 malam. Tapi syoknya malam ni pukul 8 malam Eiman dah tido bergolek atas tilam. Penat sangat nampaknya sampai berdengkur kepenatan. Pagi tadi tido lama jugak, jadi petang tadi dia dah tak nak tido. Bagus jugak kalau dia selalu tido awal macam ni, bolehlah mummy kerapkan diri update blog. hahahahahaha....gelak kejahatan!
Ok, so back to tha story, this is minggu lepas punya minggu lepas punya cerita. ha.. mak peram lama tau cerita makan ni tapi nak jugak hupdate kat blog nak kasi korang tengok makanan sedap ni. hahahaha. Jom layan... kari power! Lokasi: Restoran Delicious Mid Valley Mega Mall

KEWAJIPAN SENYUM PADA PELANGGAN

Image
Salam, Harini aku nak berkongsi cerita pengalaman dengan korang pulak. Asik cerita makan dan travel pun bosan jugak. Harini kita kongsi-kongsi suatu pengisian yang pada pandangan aku sangat bagus untuk dipraktikkan. Perkongsian ini adalah berkenaan KEWAJIPAN SENYUM. Macam pernah dengar kan? Promosi SENYUM ni dah lama dah dilaksanakan, di Media Cetak, Media Elektronik dan sebagainya. Tapi, adakah rakyat kita Malaysia bumi bertuah ini telah melaksanakannya dengan secara meluas?
Bagi aku.. jawapannya MASIH JAUH DARI YANG DIBAYANGKAN
Image From Google

NYUMMEH BBQ KOREAN RESTAURANT!!

Image
Salam, Harini dah hari jumaat. Syukur!! Sampai juga ke hari Jumaat minggu ini. Amin. Masih diberikan ruang dan peluang oleh-Nya untuk bersama dengan tersayang. So, i nak kongsi cerima makan lagi harini sebab ada beberapa entry makan yang i dah hold dalam Draft tunggu masa nak keluar je. Ok back to deh story, di suatu tengah hari, suamiku mengambil aku di pejabat. Di dalam kereta....
Chadeq Nakamura aka Suami ku Mithali sebab selalu bawa isteri pergi lunch:  Nak makan kat mana??
 jawab isterinya aka pompuan mengada susah nak jaga katanya #hamboihamboikau:  BBQ Restaurant Wangsa Walk Please!

MAKAN SEDAP DI DAVE'S DELI

Image
Salam, Hye semua, bahang demam cherating masih terasa lagi, keseronokan di tepi pantai sukar untuk dilupakan sebegitu sahaja. Malah ia tidak berhenti setakat itu, perancangan bercuti untuk tahun depan telah mula dibincangkan. Nampaknya keseronokan bercuti di Cherating telah mencipta satu memori yang indah bagi semua peserta. Aku dan suami pun masih hangat bersembang mengenai kenangan manis di sana. Oh.. tidak tercerita panjang pulak pasal Cherating. haa... kan dah cakap dah.. tak habis lagi pasal Cherating. Ok back to our topic harini.
MAKAN SEDAP DI DAVE'S DELI  
It's Lamb Bebeh!! Lamb Bebeh!!!

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 3)

Image
Salam, HITAM!!!! TERBAKO!! kulit aku terbako!! Habisla.. dahla sedia hitam, sun burn lagik! Anak aku kulit burn, aku kulit burn, laki aku... tok sah cakap... kalau dia berlari keluar bilik air dalam gelap mau aku menjerit orang minyak!! agagagagagagagaga *^&&^%&%^$% Gambar selfie pun rasa tak konfiden. Tapi kalau ikutkan pantun 2 kerat ni;
hitam hitam sitampuk manggis,  makin ku pandang bertambah manis....

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 2)

Image
UPDATED on 29 Oktober 2014, Wednesday
Salam, Hye, harini aku nak sambung cerita family day part 2. Pagi ni kami bangun awal bersarapan dan bersiap sedia ke pantai untuk bersenam dan acara sukaneka. Ahh... bestnya, saya suka suka suka suka suka suka neka! hihi Aktiviti harini di tepi pantai. Persediaan alatan  sukaneka pun telah disediakan oleh urusetia... tapi sementara menunggu kehadiran semua orang kami sekeluarga sempat berjalan di tepi pantai...

FAMILY DAY - PANTAI CHERATING PAHANG (PART 1)

Image
Salam,
Hye you alls. Minggu lepas kami sekeluarga telah pergi bercuti selama 3 hari 2 malam mengikuti rombongan FAMILY DAY pejabatku ke Pantai Cherating. Wah wah wah... teruja sangat sebab pertama kali mengikuti family day pejabat baru ku ini. Baru ke?? haha.. adalah setengah tahun dah!.. Jom layanzzz!

Budak kecik ni duk menyengeh nak pergi bercuti

Pengalaman Baru dalam HIDUP di Acara Nuffnang Lovin’ iaitu Dialogue in The Dark

Image
Salam, Seperti yang dijanjikan, harini aku nak berkongsi pengalaman semasa menghadiri Dialogue in The Dark bersama Nuffnang yang bertempat di The School Jaya One, Petaling Jaya. Aku pergi bersama kawan baikku Nuren. Sebelum aku meneruskan perkongsian ini, mohon agar kawan-kawan bersedia menerima penceritaan yang sangat gelap ini..... sangat gelap... ya.. gelap... hahahahahahahahaha (ketawa seperti Darth Vader).....hahahahhahaha

Makan Dekat Cafe FLAVOURS Chef Riz, anak Chef Wan

Image
Salam,
FLAVOURS Kitchen ni adalah sebuah restoran kepunyaan Chef Riz, anak Chef  Wan tu. Haritu masa lalu kat Dataran Jelatek, aku ternampak banner perpindahan Restoran Chef Riz ni dari Bangsar ke Jelatek. Oh... dalam hati, boleh la pergi cuba nanti bila buka.

Pemenang Samsung Galaxy S5 NNRaya 2014

Image
Salam, Oh... mana nak mulakan ni, ok mulakan dengan Bismillah. Amin syukur ...  Menjerit, melompat, ketawa terbahak-bahak, hilang selera makan, tersenyum seorang, dan menangis teresak-esak merupakan simptom-simptom gangguan emosi yang telah di alami dalam tempoh 48 jam ini. haha.. macam nak gila jugak tak percaya, 10 kali baca emel ni atas bawah atas bawah.. bukan SPAM ni bukan SPAM ni... betul ni.. betul ni. pitam......