Saturday, 19 April 2014

Makan bersama sahabat di Hokkaido Sushi di One Utama

Salam, Hye... sejak kebelakangan ini seperti yang diketahui umum, kegilaan memakan Sushi masih melampaui norma-norma kebiasaanku. Mungkin disebabkan dewasa ini, perubahan selera amat ketara kerana faktor usia yang makin meningkat. Cewah... kalau lah aku ni penulis sotkabor.. cehhh... ada bakat tak? hahahahhahaha

Haah... aku makan lagi sushi .. korang akan dijamahkan dengan makanan-makanan sushi ni sampai la aku rasa boring tak nak makan dah. Memang ada dah yang cakap "eiii ko ni hari-hari makan sushi ekk?" takpun "eii mengkeme ni tak muak ke makan tu je?"... mana taknya, gambar kat FB dengan IG aku melambak-lambak sushi je.... hahaha... nak buat macam mana kan.. korang hadapkan jela yer.


Memandangkan kawan baik aku sendiri, Nuren ni memang pernah duduk jepun 6 tahun sebab belajar di sana, maka aku pun berpakat dengan husben aku untuk berGURU dgn dia untuk makan di sebuah Restoran Sushi yang kater nyer "SEDAP KAU!" dan "PUAS HATI KAU!". Dah dia yg biasa makan Sushi di Jepun cakap macam tu kan..kenala cuba! dah lama dah aku perhati IG Mino n Nuren ni makan sushi kat Hokkaido Sushi One Utama tu. Perhati jerk perhati jerk.. perhati jerk....Akhirnya dapat jugak aku dan lakiku merasa sushi Hokkaido itu. Erm, kalini kami ber4 jerw! hihi.. anak tak bawak.. rasa cam double date pulak. hihi

Ok, malas nak cerita panjang, aku nak jamahkan korang dengan Hokkaido Sushi Pulak:

 Pagi tu bersarapan di Old Town dulu dgn lakiku sambil menunggu kereta untuk di servis.. pergh!! serius aku tak nak dah ikut dia serbis kereta!


 ...... Ha.. gambar kedai Hokkaido tu aku tak ambikla.. so aku teruskan ke makanan je ye

Pastu kalau korang harapkan aku nak letak nama sushi ni semua harap maafla yer.. ah kak ni pandai makan je.. haha ni sedap ni 


Yang ni salmon fish kat tetengah tu

Ni pun Salmon Fish

Ni Nuren n Mino yang Orderkan.. pergh!!! Terbaik!!! Nak nak yang paling kiri atas tu.. bak kata Mino.. "Mcm menari2 je rasa Oyster tu kat anak tekak" hahaha...


Yang spesel ni Tofu dia.. memang sedap!

Yang ni aku suka la.. sebab avocado tu kena je rasa dia dengan mayo tu..


Ha... banyak rasanya aku makan dgn diorang ni.. mungkin ada yang tertinggal untuk snap gambar..

Lepas makan, sesi bergambar la kita... maklumla bukan senang nak jumpa kan..



Kak Zaf cakap mereka mcm adik beradik ... haha

Ok... dah nak balik dah.. shopping pun dah siap sekali package..

Ok Close Up Skett!



Saya nak ucapkan terima kasih kepada Nuren n Mino sebab bawak kami makan di sini. Next time nak pergi lagik!!! Pastu nak makan banayak2 lagi sampai perot pun buncit. hiihiii.. 

love love love sushi... om nom nom nom!

Total makan untuk 4 orang dalam 100++ je ....

Ha... sekian.