Posts

Showing posts from November, 2014

Aku baca Wasap dari Kawan Suamiku

Image
Salam, hahaha... dah jumaat. Alhamdulillah. Ni nak cerita sikit pasal isu rumah tangga. haaha kalau laki aku tahu matik!
Semalam aku sesaje godeh wasap dia, takdala selalu pn buat, kekadang je bila hp aku habis bateri. Bosan tengok orang sebelah tido kan sebab demam tak sihat. Eiman pun dah tido jugak. Aku punya bateri dah tinggal 1%... aduh. Macamla tak tahu aku ni bukan boleh hidup tanpa handphone. 
Lepastu keluar mentol atas kepala. Ohh.. hp lakiku kan ada, pinjam jap. kikiki.. Aku bukak picture dia, tengok wasap image ke video ke.. selalunya video dengan gambar2 dari group wasap dia kelakar2.. tetiba scroll punya scroll ternampak satu image ni.. sangat menarik perhatian aku yang agak dah mengantuk ni.
nak tengok tak?

klik baca selanjutnya

Berkerja Sebagai System Admin adalah Suatu Yang Istimewa

Image
Salam,
No updates this week
Just some comic for the situation that im dealing with now





 haha bye

Jualan Pre-Loved Dari Gerobok Nova-Nuren

Image
Salam, Dimulakan dengan Bismillah...


Baca selanjutnya untuk melihat Item yang dijual

RESTORAN ASAM PEDAS SETIAWANGSA

Image
Salam, Kadang-kadang perut ni terasa macam nak makan asam-asam pedas-pedas.. lalu terfikirkan Asam Pedas. Sebab kerja di KL, lokasi makan aku kali ini adalah di Restoran Asam Pedas di Setiawangsa KL. Wah wah.. makan sehingga terbeliak-beliak mata aku dibuatnya. Kalau kawan-kawan pandai masak,boleh masak asam pedas balik kerja harini. Sedap kan kan? Lepastu buat sambal belacan dengan ulam sayur, telur masin dan ikan masin goreng... Pergh!! Terangkat suami di rumah. kikiki

Jom baca selanjutnya...

JUALAN PRE-LOVED DARI GEROBOK NOVA-NUREN

Image
Salam, Buat pembaca kesayangan hamba,
Kami akan mengadakan 
GIRL PRE-LOVED SALE!!!
Jualan Pre-loved akan dibuka pada hari JUMAAT ini 21/11/2014 jam 8.00 pagi
Barangan terdiri daripada jenama kasut TIAMO, KISS&TELL, GIOSSARDI, NOSE dan sebagainya. Harga Kasut bermula dari RM 30-RM 60
Baju dari POPLOOK, COTTON ON, ELLUI (Korea Brand) dan lain-lain. Harga baju dari semurah RM 20 - RM 60
Kondisi Barang Tip Top!
NANTIKAN JUALAN KAMI YA!! TQ!
T&C: siapa cepat dia dapat


Dream Trip To MACAO, Impian Percutian ke MACAU!

Image
Salam / Selamat Sejahtera,
Hari ni aku berkongsi satu kisah Percutian Idaman yang menjadi igauan setiap malam tatkala ini. Ia tidak lain tidak bukan, percutian 3 hari 2 malam yang di taja sepenuhnya oleh Macau Government Tourist Office (MGTO) dengan kerjasama Nuffnang. Percutian ini adalah satu percutian yang mampu meninggalkan bibit-bibit Kenangan Manis Yang Menyentuh Jiwa kepada sesiapa yang berpeluang melawat ke sana.Kenapa Macau? Apa yang ada di Macau? Apakah destinasi menarik di sana? Jom saya kongsikan bersama rakan sekalian. 
Sehingga malamku termimpi-mimpi

Jom! saya kongsikan...

1) REKREASI DAN SUKAN.


Coloane Karting Track




Ia adalah sebuah trek perlumbaan go-kart yang berkeluasan 50.000 meter persegi dan panjang 1.2 km di Pulau Coloane. Apa yang istimewa berkenaan Trek Go-Kart Coloane ini adalah, ia merupakan salah satu trek yang paling mencabar di Asia. Menurut Laman Web Macau, trek yang mencabar seperti ini hanya terdapat di Macau/Hong Kong sahaja. Wah!!! Hebat kan! Mestilah …

Macam orang kaya lepak makan di WonderMama Restaurant & Cafe, Bangsar Village - kata suamiku

Image
Salam, Di suatu malam...
Aku: Daddy! Jom pergi Bangsar nak tak? Jom makan kat sana jom! Nuren kata kat situ ada satu restoran sedap!
Dengan loghat mat salleh celup dia menjawab:  Daddy: Ohhh! BENGSARR! Oh thempat orheng-orheng khayer! Pakai Mercedes, ada driver rumah bheysar-bheysar!..
Aku: Betu-betul la.. jom makan sana jom!
(Dengar cerita awek-awek Bangsar Hot hot!)

Betapa Susahnya Untuk Mengambil Gambar Anak!

Image
Salam, Sebagai seorang ibu, kita pasti mahu merakam setiap saat anak kesayangan ketika membesar. Terutamanya bagi anak sulung, kalau boleh nak rakam apa sahaja yang dia buat, apa yang dia makan, apa yang dia pandai buat dari hari ke hari. Tapi..... tahukah anda kami sebagai ibu-ibu terpaksa menghadapi saat-saat seperti ini! setiap kali anak-anak berhadapan dengan kamera!
.....

dan.... akhirnya dapat jugak gambar dia duduk diam-diam.....

Di Restoran Delicious Saya Makan Kari Yang Sangat Sedap

Image
Salam, Wah wah tak pernah aku update blog hari Ahad malam cenggini. Selalunya mesti sibuk menjaga anak sampaila dia tidur lebih kurang pukul 11 malam. Tapi syoknya malam ni pukul 8 malam Eiman dah tido bergolek atas tilam. Penat sangat nampaknya sampai berdengkur kepenatan. Pagi tadi tido lama jugak, jadi petang tadi dia dah tak nak tido. Bagus jugak kalau dia selalu tido awal macam ni, bolehlah mummy kerapkan diri update blog. hahahahahaha....gelak kejahatan!
Ok, so back to tha story, this is minggu lepas punya minggu lepas punya cerita. ha.. mak peram lama tau cerita makan ni tapi nak jugak hupdate kat blog nak kasi korang tengok makanan sedap ni. hahahaha. Jom layan... kari power! Lokasi: Restoran Delicious Mid Valley Mega Mall

KEWAJIPAN SENYUM PADA PELANGGAN

Image
Salam, Harini aku nak berkongsi cerita pengalaman dengan korang pulak. Asik cerita makan dan travel pun bosan jugak. Harini kita kongsi-kongsi suatu pengisian yang pada pandangan aku sangat bagus untuk dipraktikkan. Perkongsian ini adalah berkenaan KEWAJIPAN SENYUM. Macam pernah dengar kan? Promosi SENYUM ni dah lama dah dilaksanakan, di Media Cetak, Media Elektronik dan sebagainya. Tapi, adakah rakyat kita Malaysia bumi bertuah ini telah melaksanakannya dengan secara meluas?
Bagi aku.. jawapannya MASIH JAUH DARI YANG DIBAYANGKAN
Image From Google