Friday, 27 February 2015

Makan di Restoran Miyagi Bandar Baru Bangi dengan Nyah

Salam,
Memandangkan aku ni memang penggemar Sushi, jadi aku nak update satu cerita makan di sebuah Restoran yang aku suka sangat. Nama kedai ni Miyagi. Macam biasa dengar kan? Ye, kedai ni terletak di Bangi dan aku pernah up satu entry juga.. Restoran Miyagi Bandar Baru Bangi. Boleh tahan jugak visit entry ni, cuma entry ni dah lama dah tahun 2012. So yang ni baru punya, aku pergi datim dengan nyah aku waktu rehat tengah hari. Haritu aku cuti, rindu kat dia pergila ke Bangi kejap. Adik Mithali kan.. hahaha



Yang bestnya, nyah aku yang belanja makan. hihi thank you sis! Nah lokasi nya di sini. Seksyen 9. Kedai dia biasa-biasa je macam kedai Jepun betul, pintu pun kayu dan jenis tolak ke sisi.. erm..


Aku order sushi sebab teringin angatlah nak makan Selomon tu.. cicah dengan kicap manis dan masin beserta dengan Wasabi. Pergh!! Meletop! 

Chop Stick. Aku bukan reti sangat pakai.. takat kapit-kapit celup-celup tu boleh lah!

Nah kakak aku ni, busy memanjang je. Nasib baiklah haritu dia tak tolak permintaan aku. Kalau tak majuk empat belak lima puluh enam hari. hihi

Dia mesti lah nak order menda alah ni. Set dia tu la. Tofu dia power! Sedap!

Ikan 

Sushi.. dap dap ni.. aku siap tapau sebab tak larat nak habiskan. Tapau tuk laki aku yg habis exam. Bestlah! syiok sangat makan sini.Alhamdulillah. 

Terima kasih kakak sebab belanja. I love you! hihi.

So bagi yang duduk di bangi tu sudah ke anda ke Miyagi? 

Sekian, thank you for reading ya!
Do come again!