Kehebatan Mary Kay® MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum

Salam,
Hye semua, pernah dengar tak produk kecantikan seperti SERUM? Tahu tak apakah kebaikan serum? Kenapakah serum lebih bagus dan mungkin lebih mahal dari produk kecantikan yang lain tidak seperti pelembab, toner dan sebagainya? 

Ia adalah kerana kandungan serum adalah lebih pekat dan nutrien yang terkandung mampu menembusi lapisan kulit paling dalam berbanding pelembab biasa.

Salah satu serum yang bagus untuk kulit adalah MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum dari Mary Kay. Serum ini mengandungi MelaCEP Plus+™ Luminous Kompleks unik yang mampu menjadikan kulit cerah dan berseri dengan kuasa 3 ramuan utama iaitu:
  1. Edelweiss Extract iaitu tumbuhan dari persekitaran yang keras yang melampau; sebatiannya berkesan mencerahkan, memberi perlindungan, kaya dengan Antioksidan untuk membantu mengurangkan perubahan warna pada kulit.

  2. Ekstrak Alga, yang meransang pembentukan melanin dan membantu menghalang Perubahan Warna pada permukaan kulit.

  3. Asid Amino dari sayuran, yang terbukti dapat memperbaiki Kecerahan Kulit, menjadikan tona kulit lebih sekata dan mengurangkan bintik-bintik hitam pada kulit.

MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum

Sejak menjangkau umur 30 tahun ke atas, nova telah mula amalkan penggunaan serum kerana ia mampu memberikan nutrient dan kebaikan kepada lapisan kulit paling dalam kerana molekul serum sangat halus tidak seperti pelembab biasa. 

Diantara kelebihan selepas menggunakan MelaCEP Plus + ™ Ultimate Serum yang nova rasai:
- Kulit berseri kerana kebaikan ekstrak Edelweiss.
- Kulit lebih cerah, tekstur kulit lebih baik disamping mengurangkan bintik-bintik hitam.

Selain itu, formula baru ini direka untuk menggantikan dua produk Mary Kay iaitu MelaCEP® Essence dan Dark Spot Serum. Serum baru ini dipercayai mampu menjadikan kulit lebih cerah dan berseri.

3 minggu selepas menggunakan MelaCEP Plus + ™ Ultimate Serum, kulit lebih cerah dan sekata

Penggunaan serum perlulah secara berterusan setiap hari pada siang dan malam. Serum digunakan selepas muka dicuci dengan pencuci muka dan toner. Sapukan sedikit serum di muka dan leher dan jika anda suka, sapukan pelembab selepas menggunakan serum. Dalam masa 3 minggu, nova dapat rasakan perubahan pada kulit nova. 

Satu kajian kepada pengguna bebas, wanita telah dibuat dan keputusannya adalah: 
- 93% berkata ia membantu memulihkan keserian wajah kulit 
- 86% berkata ia memberikan pencerahan sekata pada wajah 
- 81% berkata ia memulihkan kelainan pada tona warna wajah 

Nova memang telah jatuh hati pada serum ini. Yang pasti penggunaan serum pada wajah setiap hari adalah sangat penting ya! Yang penting suami nova pun perasan, muka nova nampak lebih berseri-seri hari demi hari.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari pautan berikut:
Facebook : MaryKay Malaysia

Harganya adalah RM 350 bagi 30 ml ya.


Sekian, terima kasih kerana sudi singgah ke blog Nova.