Friday, 12 June 2015

Menikmati Makanan Sedap di Simply D Bersama Rakan-Rakan

Salam,
Haa.. pada hari Jumaat, beberapa minggu yang lepas, Nova dan kawan-kawan telah berpakat untuk lepak makan di Restoran Simply D di Avenue K Mall. Ini bukan kali pertama Nova ke sini, sudah beberapa kali dah makan di sini. Makanan yang ada di Restoran Simply D ni memang sedap-sedap belaka tau. Jom kita tengok apa kami berempat makan jom!

Untuk mengelakkan meredah jam kami menaiki LRT ke KLCC
Dari Kiri Nova, Kak Shelly, Reen dan Kak Byha


Ha.. sampai je terus ke restoran, order makan minum. 
Air yang kami order adalah Ice Lemon Tea, Lemonade and Mineral Water

Kak Shelly and Kak Byha. Diorang ni satu sekolah dulu MRSM Kuala Terengganu masa Form 4-5. Pastu jumpa balik di tempat kerja sekarang. Kiranya dah kenal lama dah diorang ni.

Aku dengan Reen. Kitorang em em.. intake yang sama ke kementerian sekarang. Aku masuk sebab pertukaran jabatan, Reen pula intake baru tahun lepas. Tapi sebab dah masuk sekali kan, kira sekepala la.

Ha.. ni yang kami order,  haha..

Carbonara dan Basil Pesto Lamb

Nah Close Up Sikit.. Sedap beb dahla dapat telur seketul

Ni Reen punya.. nyam nyam

Beef Burger.. salad and potato Fries.. Cheese pada burger tu meleleh keluarnyer.. pergh.. lapar tengok

Avocado Wrap for Kak Byha + Chicken Skewer

Lepas makan berat-berat, kami order pencuci mulut pulak. Haruss!! 

Strawberry Choclate Pavlova. Sedap ni feveret ai. Kadang-kadang tu boleh ngidam nak makan pavlova ni.  

Key Lime Pie

Missippi Mud Pie

Wah wah... syoknya dah makan kenyang, kami pun bertolak balik. blurrrp! Alhamdulillah. Thank you guys! korang memang geng makan yang awesome tip top meletop! Oh ya, geng makan ai memang havoc cuma diorang ni kebanyakkan bukan blogger. Ai je blogger tegar dan Kak Byha now dah ada blog tau! Singgah-singgah la ke blog kak byha and say hye k



So guys, bila nak lepak makan ni lagi?? Ikan patin Jommm!!!

Ok, thank you for reading guys!

See ya!!

Sekian.