Tuesday, 25 August 2015

C.Jello Collagen Jelly Bar Untuk Kulit Lebih Muda dan Berseri

Salam,
Holla, harini Nova nak mengimbau sikit perkongsian Nova dalam entry lama berkenaan kepentingan Kolagen....


Anda tahu ke apa tu kolagen? memang pun selalu nampak kat kedai2 jualan produk kecantikan mesti ada botol yang tertera minuman kolagen, pati kolagen, shampoo kolagen.. dan macam2. Tapi tahukah anda apakah itu kolagen? cewah2 macam penjual jamu tak?

Meh review skit khasiat dan kebaikan kolagen, kalau cerita dari sudut sains : kolagen adalah struktur protein yang berfungsi sebagai perekat dalam badan dan  lebih kurang satu pertiga dari struktur protein badan adalah terdiri daripada kolagen? 

Mudah cerita, kolagen adalah agen yang membantu untuk membina dan mengekalkan kulit untuk menjadi sentiasa nampak muda, berseri dan sihat. Korang mesti nak nampak muda selalu gitu kan? highlight skit. Kolagen membantu proses pertumbuhan sel, so bila kurangnya kolagen dalam badan maka kulit korang akan mula berkedut. Ini kerana makin kita berusia,maka kolagen dalam badan makin berkurangan. so apalagi kenala amik KOLAGEN tambahan.




Baru-baru ini Nova telah diperkenalkan dengan sebuah produk iaitu C.Jello Collagen Jelly Bar. Yang menarik mengenai C. Jello ini adalah tiada pewarna tiruan, perisa atau pengawet. bebas Gluten, bebas tenusu, dan bebas telur. Bahan-bahan pula dari sumber-sumber semula jadi.

Nova baru mengamalkan C. Jello ni dalam tempoh masa tiga hari. Ini kulit muka Nova sekarang k. Nanti kita bezakan selepas pengambilan selama 2 minggu ye. 

Sebelum Nova menutup cerita, meh nak kongsikan kebaikan C.Jello ni 
  1. Melambatkan proses penuaan yang disebabkan oleh faktor-faktor luaran seperti sinar UV, radikal bebas yang berbahaya, tekanan dan pencemaran
  2. Menyusun semula kolagen kulit dan berupaya untuk mengekalkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit
  3. Merangsang proses pembaharuan kulit untuk penampilan yang lebih muda
  4. Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  5. Mengurangkan tompok gelap untuk nada kulit yang lebih cerah dan lebih sekata
  6. Meningkatkan kesihatan keseluruhan kulit dan kelembutan kulit
Ha... banyakkan kelebihannya. Jadi harga C. Jello dua kotak ini adalah RM 596.00 sahaja. Dalam satu kotak terkandung 15 pek. Nova yakin nak mengamalkan C. Jello ni kerana ianya Halal dan Selamat.

Tapi, sebelum itu Nova nak kongsikan promosi yang sangat menguntungkan anda iaitu dengan mendaftar sebagai ahli sebanyak RM 58.00 anda akan diberikan percuma satu pek SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes ini. Diantara kelebihan yang anda akan dapati apabila mendaftar sebagai ahli adalah :
  1. Keahlian seumur hidup
  2. 10% diskaun bagi setiap pembelian
  3. 20% diskaun pada hari lahir anda
  4. 4 kali kupon penebusan akan diberikan dalam setahun

Kedua, dengan setiap pembelian melebihi RM 100.00 bagi mana-mana produk dari SkinSoul di Mid Valley, anda layak untuk menerima Set Percubaan Penjagaan Kulit Skin Soul yang berharga RM 100++. Anda perlu sebutkan #SSNovaLeeza  dan Like  Media Sosial SkinSoul untuk membuat penebusan.

Ketiga, tunjuk kod #SSNovaLeeza akan layak untuk membeli 2 pek SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes dan membawa pulang edisi terhad (bukan untuk dijual) SkinSoul Lip balm.

Keempat, dengan menunjukkan #SSNovaLeeza, pembaca anda akan layak untuk membeli SkinSoul SkinShield Travel set hanya RM388 (harga asal RM510.51) 

Lokasi rangkaian SkinSoul :

Facebook SkinSoul :

Website SkinSoul :

Pembelian secara Online Boleh dibuat di Laman Web:


Produk SkinSoul yang lain :

Ok. Sehingga berjumpa lagi ya! Sekian.