Tuesday, 22 September 2015

ITENERARY / PLAN / TENTATIF BERCUTI DI TOKYO, JEPUN

Salam, 
Holla.. kakak kembali dengan sedikit update berkenaan Jepun. Kakak Nova is dapat banyak emel dan soalan-soalan dari FB berkenaan Japan Trip untuk yang nak redah sendiri/ backpackers. Bila ada masa terlapang sempatlah kakak nak balas semua email-email and pertanyaan di Facebook tu segala kan. Kalau kakak tak terlapang, akan jadi lambat la kan. Sekarang ni pun kakak tengah almaklumlah mengandung trimester pertama so kakak is very the lazy one. Kakak suka lepak-lepak baring je. Jadi untuk memudahkan kakak, kakak tambah lagi info untuk uolls. 

kredit gambar wikipedia

So, apa nak share kat sini adalah contoh plan perjalanan kalau adik-adik nak bercuti ke Tokyo, Jepun. Kakak berjalan haritu tak cover habis pun semua ni, sebab kakak is tak larat nak jalan banyak tempat, dan sehari boleh cover 2 ke 3 lokasi je. Kalau korang bujang dan semua jenis laju-laju bolehla ikut plan ni. Area Tokyo je pun dah banyak lokasi boleh pergi. So kakak tepek kat sini jela dulu. Kalau kakak is rajin kakak buat cantik-cantik hokey.

Ok.. semoga dapat membantu uolls yang nak bercuti ke Tokyo ya!

Day 1
HANEDA AIRPORT TOKYO
Arrival time : 2230
Upon arrival to Ōta-ku, Tokyo - Ni rumah sewa kakak

Day 2
TOKYO
After breakfast, proceed to the attractions as below:-
 Sensoji Temple and Nakamise Street
 Tokyo Sky Tree
 Akihabara Electric Town
 Double Bridge of Imperial Palace
 Ginza Shopping Street: Fancl Square, Swatch Group ‘Nicolas G. Hayek Center’,
Burberry Black & Blue Label, Hakuhinkan Toy Park
 Tokyo Tower

Day 3 
TOKYO 
 Tokyo Disneyland

Day 4
TOKYO  YOKOHAMA  TOKYO
After breakfast, proceed to the attractions as below:-
 Rainbow Bridge
 Mega Web: Toyota City Showcase, Toyota Universal Design
Showcase and History Garage
 Venus Forte: Hello Kitty Paradise and etc
 Yamashita Park
 Motomachi Shopping Street
 Bankokubashi

Day 5
TOKYO
After breakfast, proceed to the attractions as below:-
 Ameyoko
 Harajuku: Takeshita Street, Kitty Land, Omotesando Hills
 Shibuya: Shibuya 109, Hachiko Statue, Shibuya Crossing
 Shinjuku Kabukicho

Day 6 
TOKYO  MT FUJI AREA  HAKONE  TOKYO
After breakfast, proceed to the attractions as below:-
 Fuji Visitor Center
 Hakone Peace Park
 Owakudani Valley
 Gotemba Premium Outlet

Day 7
TOKYO  HANEDA AIRPORT  LCCT
Departure time : 2355
At 1800 pm

Ok tu jela.. tata babai.