Monday, 27 April 2015

Bergelak Ketawa Sampai Krem Perut di Mister Potato Lawak Tour

Salam,
Serius kelakar habis! Pertama kali dalam hidup aku tengok Lawak secara LIVE weii! Tergelak-gelak sampai kejang usus ai ni ha.. Lawak ini dibawakan khas oleh Mister Potato dengan kehadiran pelawak terkemuka negara iaitu Kumpulan ZERO, Juara Maharaja Lawak Mega 2014 dan dua penyampai segmen Johara Pagi Era iaitu Ray dan Haniff. 

Ha... best tak best tak? Mestilah best. Aku ni memang setiap pagi dengar Segmen Johara Pagi Era, sekali pulak dapat jumpa secara live.. memang suka sangat aiih!! Kalau nak tahu, Mister Potato ni tengah buat Lawak Tour di KlangValley. Disamping berhibur, Mister Potato juga akan memberikan hadiah-hadiah menarik kepada pengunjung yang hadir ke Lawak Tour ini. Kalau nak tahu hadiah apa korang kena datang ke lokasi seterusnya tau!


Monday, 20 April 2015

Edisi Terhad Mary Kay® Paradise Calling Collection

Salam,
Holla semua, berbunga-bunga hati Nova harini sebab nak berkongsi dengan semua Produk dari Mary Kay, iaitu Set Edisi Terhad yang terhangat dipasaran, diberi nama Paradise Calling Collection. Nova teruja sebab warna-warna yang dipilih di dalam set edisi terhad ini sangat WOW! berkonsepkan Tropical Delights/Kegembiraan Tropika. Ia terdiri daripada Clutch yang cantik, Pewarna Mata, Pewarna Bibir dan Kuku. Ibaratkan Nova membawa dunia tropika ke dalam beg make-up Nova. Jom kita tengok jom...

NEW Limited-Edition† Mary Kay® Paradise Calling Collection



Thursday, 16 April 2015

Kenduri di Kampung Sangat Meriah

Salam,
hihi holla. Harini ai nak update gambar kenduri di kampung pada bulan Februari yang lalu. hehe terhegeh nak update entry ni sebab terlalu-lalu-lalu banyak gambar yang cantik cantik (tangan di bahu mata ke atas) haha.

Terharu sangat, sebab saudara-mara terdekat semua turun untuk memeriahkan majlis. Alhamdulillah...

Bila jumpa saudara-mara apa lagi nak buat kan? Kita SELFIE la!!!

Layan....

Dalam gambar bawah ni ada cousin, ada mak saudara ada adik beradik semuala!

Wednesday, 15 April 2015

Aiskrim Kelapa, SangKaya di Ampang Point

Salam,
Ahad lepas aku tak ke mana-mana pun sebab eiman demam pastu menjangkit pulak kat aku kan. Duduk rumah minum air masak banyak-banyak je. Tapi duduk rumah je bosan jugak, lalu aku ajak suami makan aiskrim di Ampang Point. Actually, ramai dah yang cuba Aiskrim ni, aiskrim kelapa yang diletakkan di dalam tempurung kelapa. Haritu aku nampak CikLily Putih makan aiskrim ni di Instagram dia. Wah.. sedap tu kan. Rasa nak cuba pulak, tambah-tambah tengah sakit tekak ni. Jom abam jom!

Monday, 13 April 2015

Makan di Le Geo Art Restaurant di Jalan Jelatek, KL

Salam,
Holla, ketemu lagi sekali dan harini aku nak kongsi cerita makan di Le Geo Art Restaurant di Jalan Jelatek, KL. Lokasinya berdekatan dengan LRT Setiawangsa. Kalau nak tahu, restoran ini bukan sahaja menjamu makanan malah ia juga merupakan sebuah galeri seni yang di dinding-dinding restoran ini diletakkan seni lukisan oleh pelukis-pelukis Malaysia. Kalau berminat dengan mana-mana hasil seni ini, anda juga boleh memilikinya dengan harga yang telah ditetapkan.

Le Geo Art Restaurant

Friday, 10 April 2015

Mencuba Restoran My Asam Pedas Shop Citarasa Linda Onn

Salam,
Meh ni nak cerita pasal Asam Pedas lagi satu ni. Lokasi adalah berdekatan dengan Tesco Ampang. Nama restoran My Asam Pedas Shop - Citarasa Linda Onn. 

Ha.. ni restoran retis ok! Siapa tak suka makan asam pedas kan, rata-rata ramai yang sukakannya termasukla aku sendiri. Di KL ni, banyak dah aku cuba asam pedas dan My Asam Pedas Shop adalah salah satu kedai yang terbaik! 

Wednesday, 8 April 2015

Mengembara ke Dunia Dinasour di Discoveria Avenue K Mall

Salam,
Beberapa minggu lepas, aku bawak mak aku jalan-jalan di KL. Aku naik LRT je senang -malas nak hustle bustle masuk KL. haa... duduk je dah sampai.. Park kereta kat LRT, ambik tiket dan terus ke Avenue K. Murah je tambang pergi balik tak payah nak pening-pening bayar parking mahal. Kalini aku bawak mak mengembara ke zaman Dinosour di Discoveria di Avenue K.

Ha.. kerlasss! actually ai yang nak pergi jadi ai angkutla sekali mak dengan Eiman... tetapi.. alanglah sedihnya.. dot dot dot..sila baca selanjutnya

Monday, 6 April 2015

Restoran SweeTree, Makanan Korea yang Halal di Ampang

Salam,
Wee huu.. 2 minggu lepas kan aku ada cerita di Instagram yang aku cabut gigi geraham bongsu kan... makanya sebelum cabut gigi, aku telah meminta satu hajat kepada Oppa iaitu seperti petikan di bawah:

Nova : "Oppa! i nak makan makanan korea yang sedap! pastu nak yang ekslusif". 
Oppa tersenyum memandang aku... 
Oppa: "Dah tahu dah..nak makan Sweet Tree la tue! Bawak kedai tepi jalan kang baru tahu!" 
Nova : "Opps..Sorry oppa, perut i yang tak nak .. i ok jerrrrr" hahaha... tet~!

 Ke SweetTree Jom! Oppa Gangnam Style.. tet tet tet .. tet tet.. Jom masuk! Annyeong Haseyo!

Friday, 3 April 2015

Jangan Cepat Mengalah dan Putus Asa Dalam Apa Sahaja Cabaran Hidup

Salam,
Entri aku harini aku nak cerita pasal Jangan Cepat Mengalah dan Putus Asa! Ceritanya macam ni..
Husband aku ni tengah sambung belajar lagi kat satu Universiti ni la. Dia buat part time. Memang aku sokong dia 100% dan selalu bagi semangat pada dia untuk terus belajar.. cewah yerlah pelajaran untuk masa depan jugak kan. Pastu ceritanya pagi tadi, husband aku bagi tahu tarikh hantar assignment dah berubah dan dia tak perasan. Terlepas submission date!  Pergh! Pagi-pagi dah menyirap darah kan.. 

Kalau aku marah, kening aku memang terangkat ala Ziana Zain... ha baik lari jejauh!

Thursday, 2 April 2015

Kehebatan Mary Kay® MelaCEP Plus+™ Ultimate Serum

Salam,
Hye semua, pernah dengar tak produk kecantikan seperti SERUM? Tahu tak apakah kebaikan serum? Kenapakah serum lebih bagus dan mungkin lebih mahal dari produk kecantikan yang lain tidak seperti pelembab, toner dan sebagainya? 

Ia adalah kerana kandungan serum adalah lebih pekat dan nutrien yang terkandung mampu menembusi lapisan kulit paling dalam berbanding pelembab biasa.

Wednesday, 1 April 2015

Selamat Hari Jadi Eiman Yang ke-2 tahun

Salam,
Holla, pada bulan Februari hari itu, majlis sambutan hari jadi eiman di buat secara kecil-kecilan. Memang ada rancang nak buat besar sikit tahun ni, tapi memandangkan kesibukan dan sebagainya maka, kami sambut bersama keluarga sahaja. Alhamdulillah walaupun sederhana tetapi keseronokan dan kemeriahan tetap terasa!

Selamat Hari Jadi Anakku Eiman ke -2 tahun