Friday, 29 May 2015

Gila Best The Body Shop Sale Sehingga 70%

Salam,
Ha.. kalau tak citer SALE tak sah kan! Kali ni sale dekat The Body Shop pulak. Masa tu aku jalan-jalan dengan kakak dekat Mid Valley kemudian singgah Body Shop jap. Tengok ramai giler orang kat dalam tu. Haruusss! Masuk je rupanya memang Clearance Sale bermula 22 May 2015 hingga 14 Jun 2015. So korang still boleh terjah lagi, lama lagi tu..Boleh beli terus di kedai atau pembelian secara online.

Thursday, 28 May 2015

Haritu Best Buy World Buat Clearance Sale Sehingga 70%!

Salam,
Haritu aku dapat emel dari Best Buy World mengenai Clearance Sale mereka di The Sphere, Bangsar. Diskaun sehingga 70% tuuu!!! Menjuling mata tengok 70% tu wehh. Aku dah beberapa kali beli online dengan Best Buy World ni, dia selalu buat sale dan ada mini-mini paket perfume, kosmetik, beg dan macam-macam lagi. Aku suka kecik-kecik ni sebab cepat bosan dengan satu-satu produk. Aku suka tukar-tukar.

Ni hasil Sauhan ku!  

Wednesday, 27 May 2015

Review : Elderflower Unperfumed Eye Gel dari Body Shop

Salam,
Holla.. harini nak kongsi Produk Eye Gel dari Body Shop. Tujuan beli adalah kerana bawah mata nampak kedut, hitam, kusam dan hodoh. hehe.. Kalau orang biasa tengok memang tak komen sangat kot, tapi kerana insecured pasal muka sendiri maka harusla mengambil inisiatif untuk mengembalikan keremajaan bawah mata. Acaner tue? Husband aku cakap "Cinta Abang dari mata turun ke hati", ewahh! so sebab nak kasi abang selalu simpan saya di dalam hati abang, saya kena lah jaga mata saya supaya sentiasa nampak cantik di mata abang. Tak gituw? hik hik.. maluu...

Inilah dia ElderFlower Unperfumed Eye Gel tu, botolnya kecik comel je

Tuesday, 26 May 2015

Pendedahan Awal Menaiki Keretapi kepada Anak.. Cho0 Cho0!

Salam,
Harini Nova nak cerita berkenaan pengalaman Nova sendiri di dalam membesarkan anak yang seketul tu. ehh..sebelum tu soalan kak bedah selalu tanya pada ai,  "Tak nak tambah lagi ke?"... ha.. ko ingat buat anak tu senang ke kak bedah oii? macam beli dorayaki kat pasaraya. InsyaAllah kalau ada rezeki kan. Siapa tak nak anak berderet macam keretapi kan. Aku pun kalau boleh memang nak buat satu team bola sepak. Ha kau! senang mak, sorang basuh pinggan, sorang cabut rumput, sorang mop lantai, sorang basuh kereta.. tak payah ambik orang gaji. hahaha.. rugi tak baca selanjutnya oii..

Saturday, 23 May 2015

Berwangi-Wangi Dengan Thinking of Love™ Eau de Parfum Dari Mary Kay®

Salam,
Holla ketemu lagi kali ini Nova nak berkongsi satu Perfume/Minyak Wangi yang telah membuatkan Nova nak fefeling romantik je dua tiga menjak ni. Hati ni berbunga-bunga je tau sejak perfume ni hadir dalam hidup Nova! Tapi sebelum Nova kongsi dengan lebih lanjut, Nova nak kongsikan maklumat dengan korang semua "Apakah Kebaikan Memakai Minyak Wangi dan Kenapa Kita Harus Pakai ye...".

Thursday, 21 May 2015

Kakak Belanja Kasut Jelly Bunny Yang Comel

Salam,
Jadi adik memang seronok sebab dah kahwin pun boleh pau kakak. Haha.. 2 Minggu lepas kita pergi KLcici jalan-jalan dengan kakak kita. Masuk satu Butik Kasut nama dia Jelly Bunny. Kawaaaiiii! Chomel sangat-sangat aih! Eiman tidur dalam stroller masa tu, so bolehla belek-belek kasut Jelly Bunny tu puas-puas. Nak tengok aku pilih yang mana? Jom baca selanjutnya...

Wednesday, 20 May 2015

Kuih Raya Kuih Raya!!! Jom Tempah Sekarang!! - cuci-cuci mata pun boleh, jom!

Salam,
Wah! Dah nak masuk bulan 6 dah, tengah bulan dah nak puasa. Ni nak bagitahu hangpa, penjualan biskut raya telah dibuka tau! Yang dah tempah dengan ai pun dah ada dah! Nak tengok kuih apa tahun ni? Jom...

Samperit RM 24.00 / 50 biji

Bye Bye Encik Shamsul!

Salam,
Salam Perpisahan buat En. Shamsul..kerana naik pangkat ke Gred F52. Tahniah diucapkan dan Selamat Maju Jaya!

Walaupun bekerja di bawah En. Shamsul selama setahun sahaja, tapi kami sangat gembira dan seronok. Banyak ilmu yang di ajar dan Bos sentiasa mendengar dan membantu kami menyelesaikan masalah di tempat kerja. Tambah pula sempat bersama mengadakan Hari Keluarga bersama-sama. Semoga kita berjumpa lagi.

Review: Mencuba Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Salam,
Harini ai nak kongsi pengalaman mencuba satu produk dari Cetaphil iaitu Gentle Skin Cleanser, yang baru sahaja dikirimkan ke rumah. Thank you Cetaphil! Setahu aku produk ini memang sangat bagus bagi yang berkulit sensitif dan bermasalah malah di rekomen oleh Pakar Kulit. Aku tahu pun sebab adik ipar aku memang pemakai produk Cetaphil ni. Kadang-kadang aku ambil juga sepam dua lotion pelembap dia. hihi

Yey! Produk dah sampai

Tuesday, 19 May 2015

Pengalaman di ASTRO Shop at GoShop Yang Mengujakan

Salam,
Holla, ehh dah lama tak cakap holla. Ok harini ai nak kongsi pengalaman semasa ai di Studio Shop at Astro GoShop beberapa minggu lalu bersama-sama rakan blogger dan Social Media Influencer yang dengan kerjasama Nuffnang dan Churp-churp. Kali ni aku pergi di bawah pengurusan Churp-churp. Walaupun hanya perlu update Facebook, Instagram dan Twitter, tapi ku tetap akan berkongsi pengalaman manis ini dengan korang semua. hihi 

Erra, Mas dan Nova bergambar bersama di Studio Shop at Astro GoShop

PageView Mencecah 400 000 What The .....!!!

Salam,
Macam poyo! Padahal sangat tah hapa-hapa je. Baru 400 ribu jerrr kot. Ahh, blogger "lemb" cam aku ni haruslah berasa gembira walaupun terkedek-kedek nak sampai angka cenggini. Kah kah.. blogger otai tengok gelak-gelak garu perut je kot kat aku. Setimpal la dengan usaha aku yang update boleh bilang dengan jari tangan kaki tu dahla nak blogwalking pun tengah-tengah malam sebelum tido... sambil tengok phone.. sambil mata makin layu dan layu.. ehh.. tertido pulak!  eh dah pagi!... ngeng sangat!

Monday, 18 May 2015

Berus Make-up Body Shop Sangat Best dan Awesome!

Salam,
Selepas cerita makan, meh nak story cerita shopping Berus Make-Up di The Body Shop KLCC beberapa minggu lalu. Kalau ikutkan, aku cuma ada sebatang berus make-up untuk powder/blusher sahaja selama 2 tahun kebelakangan ini. 2-in 1 terus, kira pandai-pandailah nak hidup kan... Jangan merah-pink muka dengan baki blusher pada berus sudah. Ha.. tengoklah betapa aku tak ambil kisah sangat pasal berus ni. Lagipun aku bukannya pro nak pakai berus-berus segala bagai ni.

Ni set Mini Brush Kit
Harga RM 99.00
Nampak besar je dalam gambar, actually ni mini je, sangat senang mudah di bawa weh

Rindu Masakan Sunda? Jom ke Rumah Makan Cibiuk Malaysia di Taman Putra Kajang

Salam
Harini aku nak berkongsi lagi cerita makan, kali ini di Rumah Makan Cibiuk di Taman Putra Kajang. Singgah makan di sini sebab dalam perjalanan ambik kakak aku dr Bangi. Actually, masa bujang dan mula-mula kahwin dulu aku menetap di Bangi, area tu la.. sampailah keluar Eiman, aku dan suami buat keputusan tukar KL, supaya dekat sikit suami aku pergi kerja. Bukan apa kesian dia kena travel jauh, risau weh. Ehh.. cam dah lari tajuk. 

Ok back to cerita makan, Cibiuk ni baru beroperasi dalam 2 ke 3 tahun la macam tu, masakannya adalah masakan Sunda yang berasal dari Bandung.

"Berkonsepkan ‘Fine Dine Family Restaurant’ namun harga-harga produk makanan dan minuman disini amatlah berpatutan dan dalam jangkauan keselesaan semua pihak", petikan dari Laman web Rumah Makan Cibiuk Malaysia. 


Thursday, 14 May 2015

Ayam Penyet Nusantara Wangsa Maju Sedap Suka dan Terbaik!

Salam,
Ayam Penyet ni salah satu dari berpuluh-puluh makanan feveret aku. Bila mood tu rasa nak makan ayam, ayam penyet salah satu jenis makanan yang akan terawang-awang di kepala. Seingat aku mula-mula aku makan ayam penyet ni masa di bangi, kakak aku yang bawak. Kalau guna search box sebelah kanan ni taip "Ayam Penyet" beratur entry kedai ayam penyet aku dah pergi selepas itu. 

Tapi kan, kedai yang ni, memberi impak yang lain macam sikit pada aku. Yang memperkenalkannya adalah Kak Byha, my officemate. Dia kata ayam penyet dia sedap dan sambal dia power! Serius ke?.. tengah hari tu terus pergi ke sana!  #AyamPenyetNusantara

Sirap Selasih dan Barli Suam. 
Sirap Selasih ni dah register sebagai minuman kegemaran aku jika datang ke sini.

Wednesday, 13 May 2015

FISKE STEAK HOUSE SEDAP DAN HARGA BERPATUTAN

Salam,
Hari ni aku nak kongsi satu kedai makan yang sedap dan harga berpatutan. Kedai ni adalah kedai favourite mak dan ayah mertua aku. Kalau diorang bosan-bosan nak makan kat luar, mesti pergi kedai ni. So sweet dan romantik. Masa sambutan hari jadi sesiapa pun dalam keluarga kami, Fiske Steak House ini merupakan lokasi feveret.

Mak Ayah Mertua aku selalu order Mixed Grill. Memang tip top sangat! Beef Steak dia pun sedap. Ahh... terliur bila teringat. 40 juta kali pergi pun takpe dan takkan jemu. Nak tengok kami order apa meh meh jom baca selanjutnya.

Nyam nyam sedapnya air.. dahaga la pulak

Thursday, 7 May 2015

Lebih Kurus dan Cantik Bersama Mayfair Bodyline

Salam,
Hye semua pembaca blog Nova Leeza. Hari ni Nova nak berkongsi pengalaman Nova semasa Nova menjalani rawatan pelansingan dan rawatan muka di Mayfair Bodyline. Kenapa Nova memilih Mayfair Bodyline? ah.. sebab Mayfair Bodyline ni mempunyai pengalaman selama lebih dari 30 tahun di dalam industri pelangsingan dan kecantikan. Peneraju utama di dalam pelangsingan, rawatan muka dan pusat Spa. Mayfair juga merupakan One-Stop Beauty Centre yang memberikan perkhidmatan menggunakan Teknologi Moden. Ha, hebat kan? Selain itu, pengoperasian dijalankan oleh Perunding Professional yang terlatih dan Ahli Terapi. Yang pastinya hasil dari rawatan Mayfair pasti membuatkan anda gembira dan puas hati.

Jadi, apa tunggu lagi jom kita tengok apa yang Nova jalani semasa di Mayfair Bodyline.

Wah.. cantiknya! Nova rasa seronok sangat bila berada di ruang hadapan Mayfair Bodyline ni. Bukan sahaja cantik, malah wangi dan penyambut tetamu pun manis dengan senyuman.

Cantik di Mata Suami Penting Bagi Mengikat Hubungan Yang Lebih Intim

Alhamdulillah, 
10 bulan yang lepas, selepas entry BERUBAH SELEPAS KAHWIN DAN MEMPUNYAI SEORANG ANAK, 6 Ogos 2014 dikeluarkan, aku telah berjaya untuk kembali tampil ceria. No more muka hodoh-hodoh dan pakaian macam mak-mak makcik-makcik. Bukan senang oii nak buat semua tu, azam dan semangat memang kena kuat. Bagi mereka yang sedang mengalami masalah yang sama macam aku dulu, aku ucapkan good luck lah ye! harap korang tidak putus asa dan kuatkan semangat. InsyaAllah yang penting niat untuk suami kita gembira memandang isterinya. #TakGhittceww!

"Makteh makteh muka mak teh macam lisa surihani lah!" Danish...
hahaha... iye ker kau tu?

Monday, 4 May 2015

Sedapnya Marvellous Creations dari Cadbury Dairy Milk

Salam,
Hye semua, hari ini Nova nak berkongsi dengan anda semua tentang perasaan Nova ketika menghadiri Majlis Pelancaran rangkaian coklat baru dari Cadbury Dairy Milk iaitu Marvellous Creations. Macam-macam perasaan ada; teruja, tak sabar dan gembira keterlaluan semua Nova rasa. Yerla, ai ni peminat coklat nombor satu dalam Malaysia tau. hihihi

Nova berpakaian mengikut tema Cadbury Dairy Milk iaitu warna Purple