Wednesday, 28 October 2015

Cantiknya Koleksi Shawl Aleena Tudung

Salam,
Holla semua. Harini nak sembang pasal tudung online. Korang mesti dah biasa dengan pembelian secara online ni kan? Nova pun selalu je beli barang online. Duk depan laptop belek-belek kedai shopping online, pastu terbekenan pastu.. ehh cantik.. pastu ehh.. nak la.. dan terusla buat pembelian. Mudah sangat sebab tak perlu keluarkan setitik peluh pun. kan kan?


Tuesday, 27 October 2015

Review : Malaika Facial Treatment Oil Menyelesaikan Masalah Muka Ketika Kehamilan


"Hormon kehamilan menyebabkan muka Nova berminyak dan berjerawat. Setelah 2 minggu mencuba Malaika Oil, ternyata jerawat di muka semakin baik dan kulit Nova kembali licin dan berseri." 

Saturday, 24 October 2015

GIVEAWAY : Rambut Ku Sihat, Tebal dan Bermaya Dengan Satu Cucian

Salam,
Holla semua, harini Nova nak kongsikan kegembiraan Nova dengan semua. Memang rasa bahagia, rasa konfiden je dengan rambut ni. Rasa macam dapat rambut baru pulak. hahaha. Yerla, mana taknya rambut ai memang panjang, dah panjang tu paham-paham jela kan, memang susah nak jaga jika dibandingkan dengan rambut pendek. Dah tu, pakai tudung dari 7 pagi sampai 7 malam. Berapa jam tu rambut duduk dalam tudung. Bila buka tudung je rambut mesti buruk dan terpenyek. Ohh... kalau berpeluh kuat.. ewww busuknyer! sedih kan?

Tuesday, 20 October 2015

Percutian ke Langkawi Day 1 - Restoran Wan Thai Langkawi

Salam,
Holla semua, harini Nova nak mulakan kisah-kisah percutianku bersama keluarga di Pulau Langkawi. Yey!! Ini kali pertama Nova bawa mak ke Langkawi, so percutian kali ini perlu di rancang secara teratur dan masa perlu digunakan sebaik mungkin. Tak boleh nak buat terkejut-terkejut macam selalu sebab kena naik flight kan. Sejak kejadian Malaysian flight terhempas tahun lalu, mak selalu cakap dia takut nak naik flight. Tapi dengan alasan "Sekejap je mak Langkawi tu bukan jauh mana, nak tidur pun tak sempat mak".. lalu mak pun turutkan juga. hehehehe mak memang selalu pasrah dengan anak dia ni. haha 

Cuaca baik tengah hari tu, walalupun nampak sedikit mendung. Oh, i pergi ni bulan 8 so takda jerebu-jerebu ni lagi.

Monday, 19 October 2015

Makan Ikan Patin Tempoyak di Go'Bang Maju, Sri Rampai

Salam,
Holla, nak kongsi cerita makan. Beberapa minggu lepas, kakak ai lepak rumah ai.. petang tu dia dah siap-siap cakap malam ni nak makan ikan patin tempoyak dekat Sri Rampai, KL. Eh.. cam dekat dengan OUM je tu, tempat husband ai sambung study. erm.. bolehla tak jauh pun dari rumah. Kemain dia nak nak jugak makan kat situ mengidam nak makan sebab tengah hari tadi nampak Ikan Patin Masak Tempoyak ni masuk dekat TV3 Jalan-jalan Cari Makan (JJCM). owh.. ok ok layan je.

Gambar dari Google Maps - Street View

Tuesday, 13 October 2015

Keadaan Mengandung Trimester Pertama Nova

Salam,
Minggu ni dah masuk 6 minggu kandungan Nova. Huh! Macam tak percaya je. Sekejap je masa berlalu. Untuk trimester pertama kali ini agak berbeza sedikit dengan kandungan yang pertama. Muntah-muntah tu belum ada lagi. Cuma terasa sikit je di anak tekak. Lepastu cepat-cepat makan asam. Settle. Terus lupa rasa nak muntah. hihi. Yang beza dengan eiman dulu, masa trimester pertama dulu Nova memang tak suka asam. Rasa loya je dengan asam. 

Test kit pertama dari klinik doktor. Its two lines bebeh!

Thursday, 8 October 2015

Makanan Arab Di Masak Chef Dari Gaza, Palestin di Restoran Al-Aqsa, Ampang

Salam,
Holla semua. Beberapa minggu lepas Nova ada berkunjung ke Restoran Al-Aqsa di Taman Nirwana, Ampang. Nova pergi dengan Husband and Kak Byha masa lunch time. Ini kali ketiga ke keempat dah Nova makan di sini. Disebabkan harga yang berpatutan dan makanan yang disediakan sedap lazat, Nova haruslah memperkenalkannya kepada kawan-kawan kan. Sebelah Restoran Al-Aqsa ini adalah Restoran Menate Steak hub cawangan Ampang. 

Wednesday, 7 October 2015

Selamat Hari Jadi ke 5 Tahun Jojo Si Anggora

Salam,
Holla semua.. pada bulan Jun 2011 (terima kasih blog sebab menyimpan semua kenangan) Nova telah menerima seekor arnab Anggora yang berwarn putih. Masa tu umur dia dalam 7 bulan, keadaan sangat kasihan, kecut, selekeh dan busuk. Tuan dia tak nak dia, jadi aku menerima dengan rasa gembira dan seronok. Thank you dutt sebab dapatkan arnab ni untuk aku. Mulai saat itu, aku mandikan dia, aku basuh dan sikat bulu dia selalu. Sehinggalah bertukar menjadi anggora yang ceria. Aku panggil dia JOJO.

Tuesday, 6 October 2015

Aktiviti Bermain Pasir Indoor Bersama Anak Semasa Jerebu Kuat

Salam,
Holla semua, harini Nova nak kongsi salah satu aktiviti dengan anak yang boleh dilakukan secara Indoor semasa musim jerebu ni. Ehh.. kenapa musim? Jerebu ni musim juga ke di Malaysia ni. aduh!! So, bila dah jerebu kuat ni banyak masa Nova memerapkan anak di rumah sampai dia dah bosan dengan semua permainan dia. Jadi, salah satu aktiviti yang Nova buat adalah bawa eiman pergi Wangsa Walk untuk bermain di Indoor Playground.

Friday, 2 October 2015

Pelihara Kesihatan Anak Dengan Nano Biogenie & Metabolites

Salam,
Sebagai seorang ibu, faktor kesihatan anak merupakan kepentingan utama. Ini kerana kanak-kanak pada masa kini terdedah kepada pelbagai ancaman yang tidak sihat seperti persekitaran yang tercemar especially jerebu, bahan pengawet makanan, hormon pertumbuhan pada haiwan ternakan, racun perosak, dioksin dan antibiotik yang berlebihan diturunkan secara genetik dari si ibu. Ya, antibiotik boleh diturunkan secara genetik ye.
   

Thursday, 1 October 2015

Makan SeaFood di Restoran Terapung Bagan Lalang, Sepang

Salam,
Beberapa minggu lepas Nova dan husband ke Bagan Lalang, Sepang. Kami pergi petang Ahad lebih kurang pukul 2 petang. Tak jauh pun Bagan Lalang ni dari KL, drive dalam 1 jam setengah je. Kalau tanya ada apa di Bagan Lalang? Di sini ada pantai, ada Avani Sepang, ada makanan laut. Yeah!! Makanan laut tu best tu. Memang nak singgah pun makan di sini. Diorang cakap best makan sini, ikan segar dan masak sedap. Iye ker??