Tuesday, 24 November 2015

Jangan Sebut Ayah Lagi! Aku mencikkkkkkk!

Salam,
Holla, pergh penat giler badan ni semalam satu hari duduk di Hospital Selayang. Aku teman mak jumpa Pakar Hepatologi, appointment mak setiap 6 bulan. Pagi-pagi pergi buat Ultrasound pastu Pukul 10 lebih pergi ambik darah pulak. Settle semua dalam pukul 12 tengah hari. Dalam 12.30 camtu mak ajak pergi melawat jiran yang masuk di Hospital Selayang. Dalam 12.25 tengah hari camtu, guard dah bagi masuk. Naik ke tingkat 9 wad 9B. Dah hampir 2 bulan makcik jiran ni masuk wad. Mak kata keadaan makcik ni semakin baik dah. Alhamdulillah. Aku tengok pun dia kuat dah dan boleh sembang-sembang macam biasa. 

Please abaikan muka yang semakin membulat itu... hahahaha!

Wednesday, 18 November 2015

18 haribulan 11 Dua Ribu 15

Salam,
haha.. kasi pening sikit dengan tajuk tu.. kah kah. Dah hujung tahun sangat dah.. lagi sebulan lebih je masuk tahun baru. Maka entry azam tahun depan pun akan berkumandang di udara.. haha apakah? Selain dari azam tu ada tak benda lain nak cerita. Sebab aku punya azam tahun lepas, tahun lepas punya tahun lepas punya tahun lepas pun tak habis buat. So, buat jela mana-mana azam yang belum terbuat lagi je. lol loser giler bab azam sebab azam aku semua tip top seperti nak melancong ke bulan, nak petik bintang di malam hari dan menari dengan unta di padang pasir. lol lol 

Yang pastinya baby ai nanti sebaya dengan anak Dato' Ct. kah kah bulan sama pulak tu, Jun.. wah! .. dulu Eiman sama dengan anak Fasha Sandha.. wah wah.. tak dapat jadi retis pun, harijadi anak sama dengan anak retis pun jadilah. lalalalalala.. Wow! Great Job Dad! Tepuk bahu laki. kah kah kah!


Friday, 13 November 2015

Morning Sickness Masa 3 Bulan Kandungan...Apesal la lambat ingat dah boleh skip!

Salam,
Minggu ni paling hampeh nak update blog. Dah mula dah sakit fining symptom 1st trimester ni. Eh.. dah nak masuk 3 bulan baru nak ber morning sickness.. erm.. #APTB. Duduk melepek kat kerusi opis, buat kerja pun pening-pening. Mood memang kelaut kesungai ketasik semuala. Pehtu balik rumah je nampak bantal nak memerap je dalam bilik. Oh semalam pulak sekali package pening nak muntah sakit perut, pedih ulu hati dan cerry berry. Ouhh.. dugaan. Husband pulak kerja petang, kang pukul 11.30 malam baru balik rumah. Mak mertuala yang banyak tolong semalam jaga eiman.. memang aku kibar bendera putih. Malam tadi je dah 6 ke 7 kali masuk keluar tandas. owhh...

Ni masa bawak eiman dengan daddy ke klinik sebab diorang muntah-muntah and cerry berry..gigih aku menjaga hangpa berdua ni anak beranak. Masa ni kuat lagi.. ni depa dah baik.. aku pulak yang kena muntah2 cerry berry segala bagai. Nah.. jaga mak pulak ye korang!

Wednesday, 11 November 2015

Ray Ban Original

Salam,
Holla semua, wah.. bercuti lama kan, memang lemau la sangat kan nak masuk office. Jadi mengisi kelemauan korang semua harini, Nova nak kongsi informasi santai dengan korang berkenaan aksesori pelengkap rupa iaitu cermin mata hitam. Cermin mata hitam sememangnya merupakan salah satu aksesori yang sangat diminati oleh golongan wanita mahupun lelaki. Ia dijadikan sebagai aksesori pelengkap untuk tampak lebih bergaya juga digunakan sebagai keperluan untuk menahan pancaran cahaya matahari yang terik. Selain itu, ia juga digunakan sebagai pelindung kepada mata yang letih atau lesu sekiranya si pemakai tidak mendapat tidur yang cukup atau mempunyai hari bekerja yang sangat panjang. 

Ray Ban Original. Kalau cakap ray ban, memang ramai rata-rata yang memang dah kenal dengan brand antarabangsa ni

Wednesday, 4 November 2015

Kafe Fikcles Adalah Kafe Terbaik di TTDI, KL

Salam,
Holla semua.. harini Nova nak kongsi tempat makan sedap terbaik kedebaboom di Taman Tun Dr. Ismail (TTDI). Kalau yang mengkuti Nova di Instagram, mesti dah tengok banyak gambar Nova dah upload sepanjang Nova bersuka ria menikmati makanan yang enak-enak lazat-lazat di situ. Gambar makanan memang Nova tak share sangat di IG sebab Nova nak simpan untuk tatapan uolls Blog. Ha... baru surprised gitew kan...jommm tengok makanan jom! 

Monday, 2 November 2015

Cepatlah Baik Sakit Daddy & Eiman Ye

Salam,
Huh.. nak tarik nafas dulu. Penatnya lahai harini. Tidur tak cukup ni semalam sebab husband demam panas menggigil-gigil. Eiman pun tak sihat lagi ni. Muntah-muntah tu dah kurang tapi semalam muntah juga sekali sebelum tidur. Habis basah cadar segala.. tapi nasib baik dia dah pandai, tak nangis masa muntah. Dah siap2 cakap kat eiman.. "Its ok baby.. muntah tak pe.. its ok, nanti kita tukar baju je".. so setiap kali lepas muntah dia akan relax je bukak baju seluar masuk dalam bilik air cuci badan. 

Gambar Sabtu lepas. baru nak baik.. dah ada selera makan koko kwunch.
(tq auntie  byha bg eiman koko kwunch)
Tapi baru jap tadi mak call katanya eiman cirit-birit balik. erm.. risaunya hati aku ni.