Friday, 10 June 2016

Restoran Al Rawsha : Makanan Arab Lebanon di Ampang

Salam,
Holla, hehehe harini ai nak kongsi pengalaman pertama kali ni makan di Al-Rawsha di Ampang. Selalu sangat lalu ikut jalan Ampang tu, tapi tak pernah singgah pun. Kalini kami decide nak singgah Al-Rawsha di atas permintaan our BFF yang nak cuba makanan Arab. Ha.. kalau orang nak cuba makanan Arab, mestilah kita suggest restoran yang nampak best dan dengan harapan makanannya sedap *walaupun tak pernah makan di sini. hehehe

Kami singgah makan tengah hari, selepas pulang berbabymoon di Fahrenheit Suites di Kuala Lumpur. Dengan siapa lagi kan kalau tak Nuren, Mino and baby Nathania. hihi jom tengok makanan dia best tak?

Sampai je kita selfus dulu #kembartakseiras

Tadaaa... makanan pun dah sampai. 
Alamak.. laparla tengok makanan ni.. aiseh men.. sedapnyer!! Portion memang besar so kita boleh kongsi-kongsi. Erm.. nampak sedap, rasa sedap, memang sedap! #taglineke?. hihi

Roti pun ada.. alamak apa nama roti ni dah lupa..aahh Mulawah namanya. *check kat Menu Al Rawsha.  memang rangup sedap ai loike ≧❀‿❀≦

eiman pun suka.. yang ni Nuren n Mino yang order.. hihi kami tumpang sekaki


Lamb Madghut - husband ai memang feveret yang ni..

Lamb Kabsa tak silap yang diorang order

Yang ni sedap, makan dengan roti mulawah tapi lupa nama menu ni apa.. sorry guys

Ai pula kalau makan kedai arab suka order teh arab panas cenggini.. *yang ni perasa mint/pudina.. memang layan sangat aih!

Hamboi.. sedapnyer

Mino, Nathania n Nuren ≧❀‿❀≦ Thanks korang sebab sudi lepak2 dgn mak buyong masa ni..

lol.. anak aku.. suka sangat melayan youtube

Laman Web : http://alrawshakl.com/index.php
Delivery : 03-9200 6600
Alamat : Jalan Kampung Pandan, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Kesimpulannya, makanan best, sedap, puas hati. Harga ok je boleh tahan, suasana dan dekorasi tip top. Suggested to your friend? Off course yes. weee.... weee...

Ok... dahla.. sehingga berjumpa lagi.. 

Thank you for reading guys!!! sekian. tata ≧❀‿❀≦