Monday, 25 July 2016

Apple Toner : Produk Percetakan dan Pencetak Laser Pilihan Anda

Salam, 
Holla, Ni nak cerita ni. haritu, ada satu syarikat e-commerce ni tanya Nova jika Nova berminat nak dapatkan sample servis diorang. Oh, boleh juga, kalau bagus untuk dikongsikan dengan pembaca Blog Nova Leeza, apa salahnya kan? So, syarikat ini mempunyai satu website yang memfokuskan kepada / mainstream utama produk-produk percetakan, iaitu toner dan pencetak laser bagi banyak jenama popular yang komersial. So, kalau korang nak cari Canon printer ink, atau drum cartridge brand HP, diorang ni ada semua benda tu. InsyaAllah depa boleh bantu.

Tujuan utama website ini, adalah memfokus kepada memenuhi keperluan pengguna. Masa ai check out Website mereka, memang boleh nampak yang website ini streamlined dan dibuat untuk mempercepatkan proses pencarian pengguna. Produk mereka juga dibahagikan kepada beberapa kategori utama dan fungsi butang Search pun sangat membantu untuk mendapatkan keperluan pengguna dengan beberapa pilihan.

Jadi, katakanlah korang nak cari Canon printer ink, ada 2 pilihan iaitu terus pergi pada dropdown menu ink Catridge, pilih dan klik Canon ink. Kemudian, pilihlah mana satu pilihan korang. Mudah kan? atau, alternatively korang boleh jer taip jenama dan serial number pada ruang carian /search box dia. Carian akan menyenaraikan segala keperluan korang. 

Diorang siap letak langkah-langkah untuk membuat carian jugak tau. Contohnya pada print screen kat bawah nie.

Daripada apa yang Nova dah cuba, Appletoner ni akan list kan both Original dan Compatible toner mengikut spesifikasi pencetak. Ha, lepas tu bolehla pilih jenis dan saiz yang korang nak mengikut keperluan dan budget masing-masing.

Untuk pengetahuan korang jugak, Compatible Toner tu adalah ink cartridge yang dihasilkan/dikilangkan oleh lain-lain syarikat tetapi mengikut spesifikasi jenama laser printer tersebut. Kebanyakan orang akan cenderung memilih Compatible Toner kerana harganya yang lebih murah. Ada yang lebih daripada separuh harga yang original. hehe wik wink*

I dah cuba order Compatible Toner satu untuk Pencetak Laser Samsung dan memang boleh tahan jugak kualitinya. Boleh dikatakan memang puas hati dengan kualiti dan pada pendapat ai takde pun banyak bezanya dengan yang Original. Bak kata Appletoner punya slogan “Just Like Original”

So, kesimpulannya I memang recommend servis Appletoner nie, especially student-student yang sangat memerlukan ink dan toner. Parents yang suka cetak gambar anak-anak pun bolehlah jenguk-jenguk website ni atau kakak-kakak yang nak print gambar-gambar selfie untuk disimpan buat kenangan kan. Website dan servis diorang sangat senang, efficient, dan praktikal. Cubalah dahulu, jika anda rasa was was. Selain itu, diorang juga ada tawarkan waranti selama setahun bagi semua produk yang mereka jual. Tapi kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai Laman Web Appletoner nie, klik jer di SINI untuk tengok FAQ.

Website : https://www.appletoner.com.my/
Alamat HQ: Apple Toner Sdn Bhd, No.B-2-10, Block B, BBT One, Lebuh Batu Nilam 2, Bandar Bukit Tinggi, 41200 Klang. Selangor.
Tel : 012-362 1360 / 012-361 8182
Fax: 03-3325 1579

Ok tu je lah perkongsian Nova hari ini... terima kasih kerana sudi singgah di sini. hehe  Selamat ber Appletoner ya!

Thank you for reading guys!!! sekian. tata babai! ≧❀‿❀≦