Monday, 8 August 2016

ezbuy Membantu Anda Memulakan Perniagaan Tanpa Perlu ke Luar Negara

Salam,
Holla. Mari dekat-dekat adik kakak, Nova nak kongsi satu maklumat berkenaan satu portal yang bernama ezbuy. Pernah dengar? Tak pernah? takpe, takpe. Kalau tak pernah dengar boleh baca kat sini sampai habis. Kalau pernah dengar pun apa salahnya baca sampai habiskan. hehe Beberapa minggu lalu Nova telah diberi peluang untuk mencuba guna ezbuy. Ia kali petama juga Nova dengar pasal ezbuy ni. Kemudian, Nova terus membelek-belek laman ezbuy dengan tujuan untuk membeli apa sahaja yang sesuai dan rasa berkenan di hati. Pergh! Sekali masuk.. banyak betul barang yang ada di sini. Contohnya, Pakaian, Permainan Anak, Kasut, Beg, Perhiasan Rumah, Barangan Sukan, Automotif dan juga Mobile & Tablet. Ha.. semua adalah di sini. Harganya juga sangat kebaboom dan sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan.


Kalau korang pernah dengar Taobao, ia adalah sebuah portal yang membolehkan anda membeli-belah secara online produk dan barangan dari negara China dan beberapa negara lain. Walaubagaimanapun, Taobao ini menggunakan Bahasa Cina sepenuhnya. Tapi dengan adanya ezbuy, ia membuka peluang kepada ramai orang untuk mebeli-belah produk dan barangan dari seluruh dunia. Best kan?

Selain itu, yang terbaik sekali, ezbuy menawarkan ezbuy Prime membership kepada anda. 

Apakah ezbuy Prime?

Ezbuy Prime adalah program keahlian yang dilanggan secara eksklusif oleh pelanggan ezbuy. Yuran keahlian adalah RM 188 setahun dan ini membolehkan anda untuk menikmati faedah Prime Membership selama satu tahun.

Apakah faedah Prime Membership?

1. Penghantaran Prime RM 188 Tiada Had

Ahli Prime Membership akan menikmati kos penghantaran antarabangsa hanya dengan RM 8.80 tanpa had. Tidak mengira jumlah kuantiti, berat atau saiz barangan', jumlah kos penghantaran antarabangsa hanyalah RM 8.80 bersih setelah anda checkout dengan barangan Prime. Tidak ada had barangan yang anda boleh beli pada satu masa.


2. Kadar Bayaran Ejen Terendah

Bagi bayaran Ejen yang dikenakan untuk pemprosesan pesanan dan pemeriksaan, pembungkusan, mengeksport dan mengimport, serta lain-lain perkara, Prime Membership boleh menikmati 4%  kadar bayaran ejen yang paling rendah untuk barangan Prime. Tidak kiralah anda ahli Biasa, VIP atau SVIP.


3. Insurans Percuma Sehingga RM 2000

Prime Membership akan menikmati insurans percuma untuk setiap parcel jika berlakunya sebarang kejadian seperti kehilangan parcel, kerosakan dan semua produk yang tersenarai dalam pemeriksaan. Pampasan merujuk kepada dasar yang sama seperti perkhidmatan Buy-For-Me.


Apakah Itu Barangan Prime?

Berjuta-juta barangan layak untuk menerima penghantaran tiada had Prime RM 8.80. Barang tersebut telah ditandakan sebagai "Prime" pada laman produk tersebut. Ia merangkumi pelbagai jenis produk, terdiri daripada perabot besar, peralatan kecergasan sehingga koleksi pakaian terkini. Bagi barangan dari Amerika Syarikat, China atau negara lain servis peniaga sentiasa disemak semula dan terdapat peniaga baru ditambah setiap hari.

Tawaran hebat pada masa ini, anda boleh menikmati Percubaan 1 bulan Prime RM8.80 Unlimited Shipping dengan hanya RM 18.80 sahaja

Klik sini untuk ke ezbuy Primehttps://ezbuy.my/Prime


Next, Nova akan terangkan bagaimana untuk menggunakan ezbuy?


  1. Pertama, anda perlu mendaftar akaun dengan ezbuy dan Alamat Overseas Ship-For-Me. Anda boleh pilih sama ada anda ingin mengisi borang, menggunakan akaun Facebook atau Google+.
  2. Mula membeli-belah di China, Taiwan dan USA di kedai dalam talian. Kemudian pilih barangan kesukaan dan tambah pada Troli anda. 
  3. Sahkan pembelian anda, pilih cara penghantaran dan bayar kos barang beserta GST (sekiranya ada).
  4. Terima parcel anda (On-time Shipment Guarantee). Pilih cara pengambilan barang dan terima notis pesanan ringkas berkenaan penghantaran. Pembayaran kedua perlu dijelaskan iaitu kos penghantaran kepada anda dan bayaran ejen.


Yey Nova dah register. hehe ada duit dah dalam tu Nova dah topup ≧❀‿❀≦


Berapakah pula kos penghantaran yang terlibat?

Ini Nova lampirkan sebagai contoh. Untuk info lanjut sila klik di sini. 

Di bawah ini contoh halaman My Account Nova
1. Ringkasan maklumat akaun
2. Barangan yang ditempah
3. Tindakan yang perlu dilakukan
4. Barangan Prime yang di tempah 
5. Pendaftaran/Kemaskini akaun
6. Aliran Tunai di dalam Akaun


Laman My Order

Laman My Shipment

Pilihan cara pengambilan/penghantaran parcel yang telah sampai ke Malaysia


Laman Akaun Prepay Nova

Laman MyPayment iaitu transaksi pembayaran yang telah dilakukan

Laman My Credit. Jumlah kredit yang terkumpul.


Mengapa anda memilih ezbuy?
  1. On-Time Shipping Guarantee
  2. Pilihan Pengambilan/Penghantaran Parcel yang selesa
  3. Free Repack
  4. Kadar penghantaran termurah



Sebagai penutup, bagi pembaca Blog Nova Leeza yang disayangu, daftarlah pada pautan ini: http://bit.ly/EzbuyRM15 dan anda akan mendapatkan kredit sebanyak RM15 secara percuma ke dalam akaun anda. Di samping itu, anda juga layak untuk mendapatkan diskaun sebanyak 15% ke atas kos penghantaran dengan menggunakan kod EZJUL15

Apa tunggu lagi, jom usha laman web ezbuy jom : 
Laman ezbuy.my : http://bit.ly/2arjxIr
Laman Prime Service: http://bit.ly/29RgV6v

Ok itu sahaja perkongsian Nova pada kali ini. Sekian. Sehingga berjumpa lagi. Tata Babai. ≧❀‿❀≦