Review Ecowell Organics : Face Tonic

Salam,
Holla everybody. Since this is my fourth entry post for Ecowell Organics. Its been more than a month i have been using this product and to be declared, i am one happy customer. Eh.. tercakap omputih lak. Ok harini Nova nak review satu produk ecowell organics yang sangat ohsem. Dalam pack trial set ini. Face Tonic adalah terpaling favourite.. hehe. Apesal pulak ini paling favourite? .... jom baca selanjutnya.


Salah satu sebab utama Face Tonic ni best adalah, formulanya sangat lembut, sangat sesuai untuk kulit sensitif dan bermasalah (radang/kemerahan). Face tonic ini juga boleh digunakan sebaik sahaja slepas anda melakukan rawatan laser pada kulit muka. Ha.. power kan? Ekstrak Chamomile Organik didalam formulanya berfungsi untuk memperbaiki dan membetulkan tona kulit Nova. Ecowell Face Tonic ini adalah penyegar wajah dwi-tindakan yang menghidrat dan melegakan serta membuang kekotoran daripada kulit. Gabungan formulanya berfungsi untuk mencegah jerawat, keradangan sambil mengekalkan lapisan lembapan semula jadi kulit. Kulit Nova terasa lembut dan licin tanpa kesan pengeringan berasaskan alkohol. 

Ini adalah Face Tonic di dalam Trial Set, iaitu 30ml

Buka penutup dan sembur sahaja pada wajah yang telah bersih.

Dua bahan organik yang terkandung di dalam Face Tonic ini adalah Organic Myrtle Water dan Chamomile Extract. Hanya bahan organik sahaja yang digunakan di dalam produk ini. Berikut adalah kebaikan pada setiap bahan yang digunakan :

Organic Myrtle Water
 1. Membersihkan secara mendalam
 2. Melicinkan kulit
 3. Membetulkan Tona kulit
 4. Mempunyai ciri-ciri anti-jerawat

Ekstrak Chamomile
 1. Menyejukan wajah
 2. Mengurangkan keradangan
 3. Menghalang sebum berlebihan
 4. Menanggalkan sel-sel kulit mati
 5. Mencegah liang kulit dari tersumbat
 6. Lembut
 7. Tidak kering
 8. Tidak merengsakan

 Ini adalah ECOWELL FACE TONIC (150ML) pek sebenar
Harga : 116.60

Bagaimana pula cara terbaik untuk menggunakan Face Tonic ini bagi memaksimumkan kesannya?

Selepas mencuci muka dengan Ecowell Liquid Soap Facial, lembapkan pad kapas dengan Ecowell Facial Tonic dan apply pada muka anda, elakkan bahagian sekitar mata. Untuk hasil yang terbaik, sesudah memakai Face Tonic, lembapkan muka anda dengan Ecowell Ultra Moisturising Eco Bio Face Cream. Sesuai untuk semua jenis kulit.


Rawatlah kulit anda menggunakan produk yang terbaik. Cubalah hari ini dan bukan hanya melihat tetapi rasai perbezaannya!

Apa yang membuatkan Ecowell berbeza dan jenama organik yang terkemuka di seluruh dunia?

Bahan-bahan berasaskan Organic Certified Plant.
Diuji secara Dermatologia.
ICEA-Bertauliah.
Tiada Bahan Kimia sintetik yang memudaratkan.
Tiada Alergen Scents.
Tiada Silikon.
Tiada Parabens.
Tiada SLS Dan SLES.
Tiada Agents Pewarna.
Tiada Cecair Parafin.
Tiada Animal-Testing.
Tiada Petroleum-Based Chemicals.
* Halal Certified

Untuk maklumat lanjut atau pembelian boleh ke Pautan berikut :


Bagaimana untuk mendapatkannya 


Harga Ecowell Face Tonic, 150 ml : RM 116.60


Untuk Review Produk Ecowell yang sebelum ini boleh lihat di sini : Ultra Moisturising Eco Bio Face CreamLiquid Facial SoapCell Renewal & Hydrating Face MaskFace Tonic dan Makeup Cleanser Milk.

Ok tu sahajalah sharing Nova kali ini...Ingat tau, tak ada perempuan tak cantik, kecuali perempuan yang malas! Terima kasih kerana sudi menjamu mata di sini. Semoga menjadi perkongsian yang baik pada pembaca blog Nova. hehe Sehingga berjumpa lagi.. 

Thank you for reading guys!!! sekian. tata babai! ≧❀‿❀≦