Thursday, 15 September 2016

Forever Living Products (Membantu Masalah EKZEMA)

Salam,
Holla, pernah dengar tak tentang Produk Forever Living? Ha..Yang paling glamour adalah Aloe Vera Gel nya. Produk Aloe Vera paling laris di pasaran pada masa ini tau. Nak tahu kebaikannya kenalah baca sampai habis ye. Produk Forever Living ini adalah produk yang selalu diamalkan oleh kakak Nova sebagai makanan tambahan/supplement setiap hari. Memang nampak kuat dan sihat kakak Nova ni, walaupun badannya slim, takdalah gemuk macam ai ni kan, tapi kakak ai kuat dan cergas untuk menjalankan aktiviti seharian malah boleh memandu jauh hari-hari tau. So, dek kerana kebaikannya, Nova promote lah produk ni di blog. Bagi sesiapa sahaja yang sedang mencari makanan tambahan, supplement, atau DETOX, bibir merekah, kulit rengsa dan sebagainya, apa kata anda cuba produk ini. Tujuan utama adalah untuk "Keseimbangan tubuh badan, kecergasan/pengurusan berat badan & kecantikan". Dah ramai yang mengamalkan produk ini tau!

Ini diantara produk Forever Living yang diamalkan oleh kakak Nova

Berikut adalah maklumat yang dibekalkan oleh Kakak Nova,

PRODUK FOREVER LIVING 

Keseimbangan tubuh badan, kecergasan/pengurusan berat badan & kecantikan

FOREVER Produk adalah berasaskan bahan semulajadi, gel aloe vera asli (100% gel daun dalaman) yang distabilkan yang diambil terus daripada daun. Produk ini berfungsi untuk mendiagnosis, menyembuh atau mencegah penyakit

Produk yang dicipta khas untuk kesihatan & kecantikan. Antara kategori produk Forever adalah:


Produk Berasaskan Aloe Vera Gel

ALOE VERA GEL (AVG)

Forever Aloe Vera Gel mengandungi 200 sebatian. Untuk tubuh badan yang sihat kerana ia bertindak sebagai detox di dalam tubuh badan. 

Contoh penyakit seperti Ekzema, pesakit perlu mengamalkan AVG untuk tujuan penyahtoksinan dalam badan (mencuci usus) melalui pembuangan najis & perpeluhan. Setiap pengambilan bergantung kepada jenis penyakit.

ALOE VERA GEL (AVG), 1 liter (berapa lama daa boleh tahan!)


Produk Berasaskan Lebah (Madu) 

1. FOREVER BEE PROPOLIS 

Forever Bee Propolis diperkaya dengan jeli raja. Propolis adalah pembunuh kuman yang dihasilkan oleh lebah madu daripada gam, damar, kulit kayu & bahan-bahan semulajadi lain yang diperolehi dari persekitaran mereka. Kombinasi bahan-bahan ini membantu memerangi kuman & meningkatkan sistem ketahanan badan. Selain itu ia juga kaya dengan pelbagai zat makanan seperti vitamin, galian & enzim. Mengandungi soya, buah badam & perisa buah badam.

FOREVER BEE PROPOLIS (60 tablet)


2. FOREVER BEE HONEY

Forever Bee Honey adalah madu mentah yang 100% tulen. Tidak dimasak, ditapis, tidak diproses & dikekalkan kandungan semulajadi jeli raja & debunganya. Mengandung 16 asid amino semulajadi, karbohidrat, vitamin, mineral & enzim. Kandungan kalori = 70 kalori dalam setiap sudu besar. 

Berfungsi juga sebagai pembekal tenaga, sesuai diminum semasa bersukan dan bersenam. 

Sesuai unuk kanak-kanak & dewasa. 

(berat : 500gm)

Produk Untuk Keseimbangan Tubuh Badan

1.  ABSORBENT-C (Vitamin C in a bonded matrix base)
Forever Absorbent-C adalah gabungan vitamin C, bioflavonoid citrus & betik yang terikat dengan matrik bran oat. Gabungan bahan2 tersebut mengoptimumkan kebaikan vitamin C serta penyerapan & penggunaanya. Satu tablet Forever Absorbent-C membekalkan 60gm vitamin C, yang bersamaan dengan saranan pengambilan orang dewasa. 


ABSORBENT-C (100 tablet)


2. FOREVER GARLIC-THYME
Forever Garlic-Thyme kombinasi 1000g bawang putih dan 50mg thyme. Bawang putih mengandungi allicin, allin,scordinine & germanium. Thyme adalah sejenis herba Eropah yang berguna untuk memelihara sistem kesihatan.


FOREVER GARLIC-THYME (100 softgel)


Penjagaan Badan, Rambut & Kulit

1. ALOE LIPS

Aloe Lips merupakan pelembab bibir yang mengandungi aloe vera, minyak jojoba, lilin lebah & alantoin. Berfungsi sebagai pelembab, & menyembuhkan bibir dari cuaca panas & sejuk. Sapu bila perlu. 

Tambahan (pengalaman sendiri):

Juga boleh disapu pada bahagian kulit badan kering seperti pada bahagian siku, buku lali, kaki. Contohnya untuk penyakit seperti Ekzema.

2. FOREVER BATH GEL

Forever Bath Gelee merupakan gel mandian lembut unttuk melembabkan kulit dan membantu membuang sel-sel kulit mati. Kandungan herba membantu menenangkan kulit anda. Sesuai untuk peringkat umur kanak-kanak dan dewasa.

Cara penggunaannya: Letakkan gel pada sponge untuk mendapatkan buih yang banyak. Untuk pesakit ekzema, khususnya, sapu sahaja gel pada bahagian kulit tersebut & jangan gosok kemudian biarkan dalam 2-3 minit & bilas.

FOREVER BATH GEL

3. ALOE PROPOLIS CREAM

Aloe Propolis Cream merupakan kombinasi aloe vera dan propolis lebah. Propolis lebah membantu melawan jangkitan. Selain itu produk ini mengaandungi kamomil serta vitamin A & E. Berfungsi untuk meredakan kerengsangan & luka-luka ringan.


Ha..menarik tak? Produk ini sangat membantu jika anak-anak anda meredakan/menyejukkan kulit yang EKZEMA. Juga elok anda simpan di rumah jika ada luka kecil, melecur atau sebagainya anda boleh gunakan. Kakak Nova merupakan ejen Produk Forever Living. Jadi jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan produk ini, atau terdapat sebarang pertanyaan berkenaan produk ini, sila hubungi beliau melalui Whatsap/SMS/Call di nombor di bawah ye!

Jangan pikir lama-lama, kalau dah rasa berkenan dan nak cuba, bertanya pengalaman anak EKZEMA terus whatsap ok!

Eja Halit - 011-1541 2097

Sekian, terima kasih kerana sudi singgah. Semoga perkongsian ini berguna untuk anda. Tata Babai.