Tuesday, 6 September 2016

SGSHOP Malaysia - Pengalaman Menggunakan SGShop Malaysia

Salam,
Holla semua. Semenjak dua menjak ni, Nova asyik browse Laman SGShop Malaysia je, rambang mata sangat ni nak beli macam-macam benda. Harga pula memang bergetar tulang jari ni, tak tahu nak add mana satu dalam bakul. Kalau boleh, rasa nak ambik semua je. Namun. apakan daya.. "di dalam hidup ini, kita perlu membuat pilihan yang bijak". Shopping di SGShop juga adalah satu pilihan yang bijak. Nak tahu kelebihan SGShop ini berbanding Laman Web lain? jom baca selanjutnya...

Semestinya SGShop menawarkan --->

Kenapa Memilih SGShop?
  1. Pembelian dalam talian tanpa had dan tanpa sekatan masa.
  2. Pembayaran dalam Ringgit Malaysia diterima melalui Visa, Mastercard, Pemindahan ATM dan Perbankan Online.
  3. Sekiranya barang-barang yang anda pesan didapati bermasalah, sebagai ejen yang diberi kuasa, kami akan mendapatkan pertukaran percuma atau bayaran balik sepenuhnya daripada penjual.
  4. Untuk penyatuan barangan yang anda beli dari beberapa penjual, pusat logistik di China boleh membungkus semula pembelian anda untuk menjimatkan kos penghantaran.
  5. Kos penghantaran antarabangsa termurah berbanding mana-mana syarikat logistik antarabangsa yang lain.
  6. Jaminan pampasan bagi pembelian anda yang mungkin hilang atau rosak semasa penghantaran.
  7. Pasukan perkhidmatan pelanggan profesional untuk mengendalikan pertanyaan anda dan menyelesaikan masalah anda, termasuk menguruskan pertanyaan mengenai penghantaran anda, berhubung dengan penjual bagi pihak anda sebagai ejen, atau membuat susulan mengenai komunikasi anda dengan penjual.
  8. Pemeriksaan Percuma (untuk warna, reka bentuk, kecacatan visual jelas dan kuantiti mematuhi arahan pembelian anda) akan dijalankan oleh pusat logistik di Guangzhou, China. 

Diantara kategori yang bakal membuatkan anda juga rambang mata adalah seperti berikut :

Home - perabot rumah, perhiasan, kabinet, sofa dan sebagainya

Sports & Outdoor - Pakaian Sukan, Peralatan perkhemahan dan Hiking, Sports dan Fitness

Beauty - Penjagaan Rambut, Penjagaan Badan, Penjagaan Kulit, Perhiasan dan Make-up. 

Jewelry - Cincin, Rantai tangan dan Gelang dan Loket

Daily Products - Rak Kasut, Bekas Air, Peralatan Dapur, Pinggan Mangkuk dan Peralatan Pembersihan

Electronic Gadget - Mobile, Kamera, Audio dan Video, PC Accessories dan Peralatan Komputer

Kids - Mainan, Pakaian, Botol Susu, Katil Bayi dan Pampers

Pets Supplies - Mainan, Sofa Tidur, Peralatan Membersih dan sebagainya

So macam mana? rambang mata kan nak pilih yang mana satu. Sangat mudah menggunakan SGSHop ni tau. Dengan www.sgshop.com.my, anda mempunyai akses kepada mana-mana barang di laman e-shopping Cina. Bagi yang pernah dengar atau menggunakan khidmat Laman Taobao, SGShop adalah platform yang dibina bagi memudahkan rakyat Malaysia untuk membeli-belah di Laman Taobao. Laman Taobao menggunakan bahasa perantara bahasa Cina manakala SGShop mempunyai pilihan bahasa English. Selain itu, anda membeli dengan menggunakan matawang Ringgit Malaysia, bukan Renminbi (RMB). ≧❀‿❀≦  

Seterusnya, bagaimanakah langkah-langkah/ prosedur pembelian melalui SGShop?


1. Daftar dan log masuk ke akaun anda.

2. Cari produk anda di SGshop.com yang merupakan mirror site Taobao. 

3. Taipkan kata kunci produk yang anda kehendaki, atau salin URL produk pilihan anda daripada penjual pihak ketiga yang anda pilih ke dalam ruang carian SGshop ini.

4. Pilih reka bentuk, kuantiti, dan kaedah penghantaran yang dikehendaki. Jangan ragu untuk meninggalkan apa-apa pesanan kepada penjual pihak ketiga.

5. Apabila anda sudah bersedia untuk membuat pesanan anda dengan penjual pihak ketiga, Sakan pilihan item dan klik SUBMIT.

6. Pembayaran 1 (Harga Produk + Kos Penghantaran Dalam Negeri China) yang diperlukan segera oleh penjual pihak ketiga yang anda pilih. Pembayaran boleh dibuat melalui Visa/MasterCard atau kredit baki akaun SGshop anda.

7. Baki kredit boleh ditambah melalui pemindahan Online Banking/ATM, dan akan disahkan dalam masa 24 jam.

8. Setelah pembayaran disahkan, pesanan anda akan mula diproses. Status pesanan akan dikemaskinikan dengan sebaiknya. 

9. Setelah pembelian anda telah tiba di pusat logistik di China, pemeriksaan kuantiti supaya betul, saiz, warna dan reka bentuk serta apa-apa kecacatan yang jelas akan dilakukan sebelum ia bersedia untuk penghantaran antarabangsa.

10. Setelah selesai penghantaran antarabangsa, anda dikehendaki untuk membuat Pembayaran ke-2 (Bayaran Penghantaran Antarabangsa + Caj Perkhidmatan + Clearance Fee) dalam talian, pembayaran itu dibuat kepada SGshop. Setelah pembayaran dilakukan, produk akan dihantar ke pintu rumah anda.

11. Setelah produk yang dibeli sampai kepada anda, teruskan ke "Koleksi saya" untuk mengesahkannya. Kemudian, anda akan menerima mata keahlian anda. 

Anda masih keliru tentang langkah-langkah/ prosedur pembelian melalui SGShop? Klik pautan ini untuk melihat langkah-langkah/ prosedur pembelian melalui paparan imej : http://www.sgshop.com.my/?guide

Untuk rujukan/panduan anda mengenai Pembayaran 1 dan Pembayaran 2 seperti yang dinyatakan di atas, sila rujuk pautan ini : http://www.sgshop.com.my/?help=8

atau

Jika anda mempunyai sebarang keraguan atau persoalan lain, anda boleh rujuk ke pautan berikut : http://www.sgshop.com.my/?help

Nak tengok barang-barang yang best, yang menarik perhatian Nova? Jom...

Comel sangat ni.. kalau Fatimah pakai mesti cute!

Eh Peppa Pig pun ada juga.. hihihi

Untuk eiman! Oh my! Ada animals dan dinosour feveret dia. RM 6.39 je sehelai dik!

Dan ini.. untuk Daddy dia.. haha gemar sangat main Pokemon Go.. kita bagi je pokemon ni kan..haha Rm 14.84 sajor

Dan untuk Mummy.. ini dah cukup best RM 15-16 sahaja weh!

Ehhh...banyak lagi lah! memang 18 jam duduk depan PC usha barang je.. haha Jadi apa tunggu lagi. Jomlah ke SGShop! --> www.sgshop.com.my

-
-
-
-

dan akhirnya, Nova bagi chance pada husband untuk shopping kesukaannya
Tadaaa!!!....

Dan Nova juga berterima kasih kepada SGShop kerana sudi memberikan Voucher kepada pembaca Blog Nova Leeza yang disayangi. Anda boleh gunakan kod berikut untuk dapatkan 25% Off untuk Service Charge.

-->  NOVA16SEP

SGshop Website : http://www.sgshop.com.my

Facebook : www.facebook.com/SGshopMalaysia/

Instagram : @sgshop_malaysia

Ok tu sahajalah sharing Nova kali ini..Semoga menjadi perkongsian yang baik pada pembaca blog Nova. hehe Sehingga berjumpa lagi.. Happy shopping di SGShop ya!

Thank you for reading guys!!! sekian. tata babai! ≧❀‿❀≦