Posts

Showing posts from October, 2016

Maideasy | Membantu Anda Memudahkan Kerja Rumah

Image
Anda Stress??
✔ Rumah Bersepah ✔ Baju Tak Iron ✔ Kain Tak Dilipat ✔ Bilik Air Berdaki ✔ Lantai Berpasir ✔ Kipas Hitam ✔ SyilingBersawang ✔ Cadar Nak Ditukar ✔ Pinggan Kotor ✔ Sangkar Kotor
Bagusnya Kalau ada orang gaji dirumah. Ringan sikit beban nak uruskan rumah...
Kalau itu yang anda perlukan..
MAIDEASY Jawapannya!

Pengguna Susu Karihome Tegar Sampai Step 4

Image
Salam, Hola. Eiman masuk je 3 tahun lebih, aku terus tukar susu dia ke Step 4. Huh! Memang tegar sangat ni pakai susu kambing. Dari Step 1 sampai Step 4, eiman tak minum susu selain Karihome. Patut dah dapat award atau jadi Duta Karihome ni. haha Dia pun suke je susu ni walaupun rasanya tawar dan tak manis. Compare dengan adik, wayyy... different. Ok tu nanti cerita lain. So, now eiman sahajalah yang tegar dengan susu kambing.

gambar bawah ni Step 3 tau.. step 4 botol biru..

REVIEW Safi Shayla | Syampu Wanita Bertudung

Image
Salam, Holla.. semangat ni nak kongsi dengan kawan-kawan semua Safi Shayla dengan Pek Fleksi. Sangat-sangat baru dan panas di pasaran. Pek Fleksi ini sangat mudah dibawa ke mana sahaja dan tidak memakan ruang yang banyak di dalam beg terutama bagi seorang traveller. Kecantikan yang sempurna perlulah bermula dari hujung rambut sampai ke hujung kaki. Rambut mestilah kena harum sentiasa baru rasa keyakinan diri tu datang secara semulajadi dari dalam diri. Serlahkan keyakinanmu sayang walaupun anda memakai tudung!

Masalah Dalaman Wanita Selepas Bersalin? Amalkan ini...

Image
Salam, Aku bersalin anak kedua dengan cara pembedahan. Sama macam anak eiman, anak pertama aku. Tapi bezanya, kali kedua ni aku rasa lebih takut dan gemuruh semasa berada di dalam OT (Operation Theater) room. Mungkin sebab aku dah ada pengalaman sakit yang dulu. Lepas melahirkan anakku yang kedua, aku disorong ke bilik untuk berehat. Bermula jam 8 pagi hinggalah 2 pagi keesokan harinya, barulah aku boleh tidur dan berhenti muntah. Agak teruk juga berbanding anak pertama. Selepas hari ketiga, baby perempuanku Fatimah, disahkan kuning dan perlu ditahan di wad selama 1 hari untuk menjalani rawatan fototerapi. Ya Allah, masa itu Tuhan sahaja yang tahu betapa aku berusaha kuatkan semangat untuk berjalan ulang alik dari bilik aku ke bilik lampu. Sakit hanya dikepala pikirku......