Wednesday, 5 October 2016

Masalah Dalaman Wanita Selepas Bersalin? Amalkan ini...

Salam,
Aku bersalin anak kedua dengan cara pembedahan. Sama macam anak eiman, anak pertama aku. Tapi bezanya, kali kedua ni aku rasa lebih takut dan gemuruh semasa berada di dalam OT (Operation Theater) room. Mungkin sebab aku dah ada pengalaman sakit yang dulu. Lepas melahirkan anakku yang kedua, aku disorong ke bilik untuk berehat. Bermula jam 8 pagi hinggalah 2 pagi keesokan harinya, barulah aku boleh tidur dan berhenti muntah. Agak teruk juga berbanding anak pertama. Selepas hari ketiga, baby perempuanku Fatimah, disahkan kuning dan perlu ditahan di wad selama 1 hari untuk menjalani rawatan fototerapi. Ya Allah, masa itu Tuhan sahaja yang tahu betapa aku berusaha kuatkan semangat untuk berjalan ulang alik dari bilik aku ke bilik lampu. Sakit hanya dikepala pikirku......


Hari ke 4, Fatimah dibenarkan pulang dan sambung pemeriksaan darah sehinga hari ke 13. Kuat anakku Fatimah melawan Jaundice. Alhamdulillah selesai masalah yang aku rasa bagai menggunung di bahu. Luruh terus. Disebabkan anak kedua ni kuning, aku tak dapat nak berpantang dengan betul. Aku tak ambik sebarang jamu/produk/air untuk kesihatan dalaman. Semua itu agar Fatimah dapat sembuh dari Jaundice sepenuhnya. Tak silap aku doktor kata dalam tempoh 2 bulan, kalau jaundice dia tak datang balik tu kira dah sihat sepenuhnya lah.

Cukup 3 bulan, aku masuk semula bekerja. Nak cakap badan aku rasa ready?.. Jujurnya tidak! Masih sakit sendi-sendi, lenguh-lenguh, tak cukup tidur, tidur pun tak dapat tidur lena, badan gemuk dan susah sangat nak turun. Masalah dalaman juga apatah lagi. Kalau korang lepas bersalin, tak pantang elok-elok masalah dalaman wanita tu boleh membuatkan rasa tak selesa kan?

Masuk bulan ke-4, aku dipanggil untuk mencuba satu produk iaitu Mama Muda Juice (MMJ). Genap seminggu aku cuba. Badan rasa kuat, selera makan bertambah tapi tak cepat naik badan dan yang paling best, baki baki kotoran darah dalam badan keluar sikit-sikit. Dah berapa kali ni aku kena mandi balik sebab sisa-sisa/baki darah tu keluar. erm........"bagus ni" dalam hati aku. Bagi yang tengah menyusu badan macam aku ni, sangat bagus amalkan sebab kandungannya seperti kurma menggalakkan pengeluaran susu badan.

Jujurnya aku tak suka jamu. Bau dia.. pergh. Sorryla, kalau aku makan pun sebab kena paksa. Tapi dengan MMJ ni, bau kurma dan manis je. Tak ada bau pelik walaupun kandungannya 10 jenis bahan. Ditambah pula dengan Stevia agar pakcik makcik yang ada kencing manis pun boleh amalkan. Tak ada masalah sesudu pagi, sesudu malam. 1 hari 20 ml. Badan kuat, ketat balik mana yang longgar, mana yang tak habis keluar tu dia bagi bersih betul-betul.

Aku rasa beruntung sangat sebab yang memperkenalkan produk ini pada aku adalah pengasasnya sendiri iaitu Puan Norizalina Azhar (La reena Rich Health & Beauty). Mesra dipanggil kak ina, kak ina juga berkongsi pengalaman mereka yang ambil MMJ secara konsisten, mempunyai hasil yang baik pada tubuh badan. Lain orang lain kesannya. Jadi kalau aku lepas bersalin boleh segar dan sihat, tak semestinya benda yang sama korang akan rasa. Mungkin lebih baik, mana tahu. Ha... ada juga yang cakap.. lepas amalkan MMJ rasa nak "aummm" je dengan suami. hahaha so? amacam? kalau kurang aummmm tu, asyik bagi alasan je, meh cuba MMJ ni. Auummm ke tak aummm. hahahaha serius ni.

MMJ aku ni dah 3/4 aku bedal, jangan nak aumm sangat sudah, aku ni operation dua-dua, "Abang, jom cepat pasang pencegah kehamilan!" kang tak pasal!....... 

Mama Muda Juice sentiasa muda sentiasa ceria ≧❀‿❀≦


Ni packaging Mama Muda Juice + Stevia. Packaging pink dia comel kan? 

Sebotol MM Juice, 250 ml kandungannya

Senang je nak telan ni, 10 ml pagi 10 ml malam. Manis kurma sedap pulak. Kadang-kadang saja buat lebih 12ml ke 13ml ke. hahaha ≧❀‿❀≦ 

Masalah seperti kentut/angin dari Vagina jangan diambil mudah tau! Itu masalah dalaman badan tu, you should do something ok! Masalah Miss V longgar? ada aku pernah dengar rahsia kekal bahagia rumah tangga.. Untuk jaga suami tersayang ni, ada 2 benda penting isteri kena buat iaitu jaga Perutnya dan jaga Bawah Perutnya. ha betul ke?
  
Anda ada masalah seperti di bawah?

Mama Muda Juice 100% daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya. 13 bahan yang digunakan terbukti mempunyai khasiat yang sangat hebat dan digunakan sejak zaman berzaman oleh nenek moyang kita untuk memelihara kecantikan dan menyelesaikan masalah. 

Bahan-bahan di dalam produk ini :
1. Kurma 
2. Delima
3. Pueraria Mirifika
4. Pueraria Lobate
5. Kacip Fatimah
6. Manjakani
7. Akar Serapat
8. Collagen
9. Garcinia Combogia
10.Kunyit
11.Halia
12.Mascotek
13.Stevia

Apa kelebihan Mama Muda Juice ini?
1. Menambah & MENGEKALKAN TENAGA harian
2. Menghilangkan kelesuan badan
3. Melancarkan peredaran darah
4. Menjadikan TONA KULIT badan SEKATA & lebih cerah
5. Menjadikan lebih PAYUDARA MONTOK & kenyal
6. MEGETATKAN  semula MISS V yang longgar
7. MENGHILANGKAN masalah KEPUTIHAN
8. MEMBAKAR lebihan LEMAK dalam badan
9. MENSTABILKAN HORMON & Haid
10.MENAMBAH SUSU utk breast feed
11.MENINGKATKAN PRESTASI ketika bersama suami

Harga tak mahal pun... Biasa RM99 sebotol tapi untuk promosi buat pembaca di Blog Nova:

"Exclusively for my first 10 readers entitled to get a promo price of RM150 for 2 bottles of Mama Muda Juice. The promo code expires 30th November 2016."

Jangan tunggu lama-lama ok! 10 orang pertama layak untuk membuat pembelian istimewa dengan menggunakan kod disebutkan.

Maklumat lanjut boleh layari pautan berikut :

No. Telefon : 019-291 2424

Sekian.