Thursday, 24 November 2016

MOLPay Cash X Motherhood.com.my | Shopping Barang Baby Dengan Mudah

Salam,
Mudah.. ya sangat sangat mudah sekarang ni weh. Tak perlu bersusah-payah kalau tak ada Credit Card, Debit Card atau Online Banking. Pernah dengar MOLPay Cash? Nova pernah bagitahu you guys kan sebelum ni, boleh check entry sebelum ni juga. Bagi yang tak tahu lagi, MOLPay Cash ni memudahkan kerana anda kini boleh buat pembayaran Shopping Online di 7-Eleven yang terdekat dengan anda. Kadang-kadang bila dah hujung bulan tu, paham sangat duit dalam bank makin menyusut dan yang ada hanya cash di tangan. Tapi nak beli barang online jugak kan, pampers anak la, susu la, baju la.. Ya Nova paham. Pernah dengar Motherhood.com.my? Apa yang ada di Motherhood.com.my ni? Ha... macam-macam ada tau seperti diaper, makanan anak, mainan, mandian, barang kesihatan, baju, katil bayi, stroller dan macam-macam lagi. 

Pernah dengar Motherhood.com.my?


Apa yang menarik sekarang ni adalah Motherhood.com.my sedang buat DRYPERS CRAZY SALE! Cepat cepat sementara stok masih ada katanya. Itu baru satu sale, ada lagi.. korang kena check sendiri di website Motherhood.com.my ni. Memang sangat rambang mata.. boleh pening duduk berjam-jam nak pilih yang mana satu ni.. haha


Ni harga yang sangat Gila tu weh.. dengan Free Shipping lagi dia bagi tu... ha pilih-pilih.. Beli sekali banyak jimat boleh pakai sebulan dua bulan terus.

Apa lagi yang ada? Meh kakak tunjukkan apa yang kakak nampak best. Ni gajah bawah ni comel giler! Tunggu Fatimah besar sikit kakak belikan untuk dia. hehe

Lepastu.. husband kakak asyik cakap nak beli Nuna Leaf ni.. tapi kakak kata tunggula kita menang loteri dulu sayang.. i belikan u 10 bijik ye.. haha

Last sekali.. lepas 10 jam kakak belek-belek website Motherhood.com.my ni kakak beli My Dear Baby Walker and Rocket yang color lembu tu. Harga RM 110.40 sahaja selepas diskaun dan setiap pembelian dengan jumlah RM 99 ke atas boleh shipping percuma. lalalalala sangat ... kakak seronok.

Jom sign up dan anda layak dapat RM 15 Free kredit.. lepastu macam kakak cakap tadi, setiap pembelian dengan jumlah RM 99 ke atas boleh shipping percuma. 


Diantara SALE yang menarik.. adalah seperti di bawah ni. 

Jenama yang ada di sini adalah seperti di bawah ni.

Ok. Selesai cerita pasal Motherhood.com.my ni. Best tak? Best kan kan kan...

Kemudian, Nova nak buat pembayaran menggunakan MOLPay Cash pula. Macam mana caranya?

Jom Nova tunjukkan. Sangat mudah, cepat dan tak rasa serabut nak bayar bila hujung bulan.

Cara nak gunakan mudah sangat iaitu :

Langkah 1: Beli barang di Motherhood.com.my website, kemudian teruskan dengan Checkout.


Langkah 2: Masukkan voucher code yang diberikan di ruangan yang disediakan.

Di bawah ni Nova dah masukkan voucher code untuk Free Shipping bagi pembelian melebihi RM 99.

Langkah 3: Confirm maklumat penghantaran danteruskan Checkout.

Langkah: Pilih " Credit Card / Online Banking " untuk pembayaran.

Langkah 5: Klik button" Payment Option", kemudian pilih " 7-Eleven " sebagai pilihan pembayaran. 

   
Langkah 6: Tick agree pada "T&C", teruskan dengan bil. 

Anda akan diberikan id transaksi ( Transaction ID, verification code, amount) bersama barcode untuk anda buat pembayaran di 7-Eleven. Screen shoot atau cetak maklumat tersebut. 

Langkah 7: Pergi ke kedai 7-Eleven yang terhampir dengan anda untuk buat pembayaran.Bagitahu Cashier korang nk buat pembayaran MOLPay CASH. 

Langkah 8: Tunjukkan Screen Shot tadi atau cetakan maklumat transaksi tadi.

Langkah 9: Setelah pembayaran di buat, , staff 7-Eleven akan berikan anda 2 resit iaitu MOL-MOLPay receipt and 7-Eleven receipt.

Setelah pembayaran selesai, Status pembayaran di Website Motherhood.com.my akan bertukar dan barang anda akan diproses untuk dihantar!

Mudahkan?

Tu la, tak ada Credit CardDebit Card atau Online Banking pun boleh shopping online tau!
Lagi satu, anda boleh pergi bila-bila masa dalam tempoh 48 jam. Nak pergi tengah malam pun boleh! 7-Eleven kan bukan 24 jam. haa... best kan?

Tahukah anda, penduduk Malaysia lebih gemar membuat pembayaran dengan menggunakan Tunai berbanding kad dan lain-lain.  60 % tau yang prefer cash ni. Jadi ada tak pilihan untuk bayar cash? ya semestinya dengan perkhidmatan MOLPay!

Laman Web MOLPay Cash : http://www.molpay.com/v3/cash

Laman Web Motherhood.com.my :http://www.motherhood.com.my

Kalau korang dah shopping tu bolehla tinggalkan jejak di Facebook Motherhood.com.my. 

Laman Web 7-Eleven : http://www.7eleven.com.my/

Dan..... baut pembaca kesayangan Nova... Nova ada baucer diskaun sebangayk 10% untuk anda shopping di Motherhood.com.my

 Code : "LEEZA10"

T&C : Belanja Minimum RM150
Diskaun Maximum RM50
Sah sehingga 27th Feb 2017

*Hanya sah untuk pembelian secara Only di Motherhood.com.my
Tidak boleh bersekali dengan promosi code yang lain.
Promo code tidak boleh ditukar kepada tunai

Memang bestlah buat pembayaran guna MOLPay ni. 
Sebabnya - "Convenient, easy, quick & hassle free payment method"

Ok. Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada anda. Sekian. Selamat Bershopping.