Thursday, 17 March 2016

Menara KL : HiTea Restoran Atmosphere 360 Sambutan Hari Jadi Nova

Salam,
Holla.. 14 Januari Sambutan Hari Jadi Nova paling surprised dan paling best. hehe tak sangka sangat aih husband ai ni pandai la pulak nak booking-booking Restoran Atmosphere 360 ni. Romantik plak rasanya.. kah kah.. Tak tersangka.. manusia paling tak pandai romantik ni, bila sekali romantik.. wah wah.. bergetar saraf sendi tau! kah kah

Walaubagaimanapun, ai tetap dapat korek rahsia lokasi yang dia nak bawa sebelum hari kejadian. haha isteri kan private investigator. hehe.. Terima kasih abam. Dia cakap kita Hi-Tea ok tak?.. ke nak dinner?.. Ai is ok je.. asalkan abam belanja. haha.  

Terima kasih abam ≧❀‿❀≦

Monday, 14 March 2016

Percutian ke Langkawi - Shopping & Makan Laksa Ikan Seekor di Sebelah Airport Langkawi

Salam,
Holla.. wah wah.. yey.. selesai 4 hari bercuti di Langkawi, boleh kira kami telah berjaya menghabiskan masa di Langkawi dengan jayanya. Not bad for family trip yang ada 2 kanak-kanak. hihi.. ada lagi yang tak pergi seperti Cable Car, Tempat-tempat sejarah.. maybe bila budak-budak dah besar sikit boleh repeat sekali lagi. Bukan apa, risau malam tak tidur kalau bawak redah tempat pre-historic ni. hehe.. 

So, last day selesai exploring Bird Paradise Wildlife Park, kami shopping last di Gamat Nusantara, beli produk Gamat which is Mak punya feveret place. Opposite / seberang jalan kedai Gamat Nusantara tu ada kedai pakaian. Aku shopping kain batik corak lawa-lawa kat situ le. haha.. mak memang suka produk longgok-longgok camni laju je dia pegang purse. hehe.. mak ai memang tak pernah pergi Langkawi.. so dia memang suka sangatlah bercuti di Langkawi ni, siap cakap nak datang lagi sekali. Yerla mak.. no problem. Cukup ongkosnya kita datang lagi ye mak. hihi..

Gamat Nusantara, salah satu port shopping minyak gamat yang glemour di Langkawi ni. Aku pun bila masuk kedai ni dah tak tahu nak ambik apa.. rambang mata. hehe.. sediakan duit jele.. 

Wednesday, 2 March 2016

Percutian ke Langkawi Day 4 - Bird Paradise Wildlife Park

Salam,
Holla.. hehe tak sabar nak habiskan entry langkawi, pasni tinggal 1 je lagi ni.. sebelum aku megkeluarkan baby ini, aku akan pastikan semua entry aku berjaya di publish! Ganbate!!!! Chayok!! hehe so hari ke 4 dan last day hari ni.. kami ke Bird Paradise Wildlife Park. Tujuan utama untuk membahagiakan kanak-kanak yang sangat suka akan binatang. hehe.. Katanyer binatang kat sini jinak-jinak dan pengunjung boleh bagi makanan pada binatang. Wallaweh! Haritu masa eiman dan kak pika pergi di Farm in The Zoo di Serdang pun dah kemain eksaited.. ni macam mana la kan.. mesti best. Nak tahu best ke tak.. jom layan entry seterusnya...

yey.. di sini lah Langkawi Bird Paradise