Wednesday, 1 February 2017

ELMA Inspire BB Cushion | Make-up Sambil Merawat Kulit

Salam,
Holla semua, kelihatan cantik dan kemas adalah sangat penting bagi Nova kerana ia memberikan Nova keyakinan dan keberanian untuk melakukan apa sahaja. Oleh itu, Nova akan cari juga masa untuk melengkapkan diri dengan secalit bedak, selukis kening, sebulat pemerah pipi, sebaris eyeliner, seketul eyeshadow dan sebaris senyuman dari bibir yang dilipstikkan. haa... cewah. Kelihatan cantik untuk kepuasan diri malah husband ai is suka ai makeup. Kalau ai nampak kusam je, dia akan bagi ai 10 minit untuk bersiap. "Pergila makeup sikit.. pucat la!".... yes itu husband ai.

Bukan sahaja sokong, malah dia bagi je ai shopping-shopping makeup. Katanya, "Terapi u, shopping makeup!"... hehehe terima kasih ye husband sebab memahami. Tapi tapi tapi... memandangkan ai is ada anak 2 orang yang kecik cinonit dan seorang lagi tu dah 4 tahun tapi berpura-pura baby.. ai is tak ada masa sangat nak duduk berjam-jam depan cermin hadap muka. Lagi satu ai sangat tak pandai nak makeup laju-laju. Sumpah, ai tengok perempuan lain buat full makeup laju giler sepantas kilat.. tapi ai is very the slow. Nova memang jenis nak teliti.. nak pilih warna eyeshadow pun 80 jam belum pilih warna lipstick. Ko rase? hihihi.. So, memandangkan masa yang terhad (nak bersiap pergi kerja especially), Nova akan guna barang makeup yang memudahkan. Seperti contoh.. BB Cushion. Serius! Its my favourite untuk bersiap setiap pagi di hari kerja. Buka, dap dap, tempek-tempek muka. Siap untuk sebujur muka. Tak sampai 1 minit. 

ELMA BB Cushion teman setia sepanjang hari

 Ni rupanya ELMA Inspire BB Cushion, bukan sahaja cantik, tapi merawat kulit muka anda juga weh!

Caranya sangat mudah. Pertama, buka penutup

Kedua, pakai cushion sponge tu dekat jari. 
Ketiga, dap dap. Keempat, ratakan pada sebujur muka.
Kelima siapla!

Apa yang bagus sangat pasal ELMA Inspire BB Cushion ni adalah :
  1. All in 1 (foundation + powder + concealer + moisturiser)
  2. Cepat dan mudah digunakan .Dab dab je terus flawless dalam masa tak sampai 1 minit. JIMAT MASA
  3. Mekap lebih GLOWING & TAHAN LAMA
  4. Size yang kecik, senang nak bawak dalam handbag setiap masa
  5. Bahan utama ELMA adalah Minyak Argan dan Vitamin E yang membantu merawat kulit bermasalah

ELMA mampu mengawal minyak, melindungi kulit dari Sinaran UV, lembut pada kulit dan tahan lama.

Kelebihan dia yang No. 5 tu adalah kerana bahan-bahan yang digunakan di dalam ELMA. Oleh kerana bahan-bahan yang awesome ni ia membantu ...
  1. Menyegar dan Melembutkan kulit
  2. Melembapkan kulit
  3. Pelindung matahari. Spf 50++ UV protection
  4. Merawat dan Memperbaiki wajah 
  5. Merawat masalah kulit berjerawat. Mengurang dan Mengecutkan jerawat
  6. Mengatasi masalah kulit berminyak 
  7. Menghilangkan kesan parut
  8. Mengurangkan kedutan di kulit
  9. Sebagai agen anti penuaan
  10. Menegangkan kulit
  11. Mengurangkan masalah kegatalan kulit
  12. Mengecilkan pori-pori

Jadi, apa nak ragu-ragu, Jom kita sama-sama berELMA. Muka cantik, kulit flawless. haa.. gittew! Lawa kan ELMA ni, purple pink gittew, its my favourite colour.  Apa? Selamat ke? Off course my dear! ELMA Inspire BB Cushion menggunakan bahan-bahan yang Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan Pengiktirafan Halal. Notification No: NOT 170100181 K.

Lawa kan bekas dia...

ELMA Inspire BB Cushion ni ada 2 pilihan warna iaitu : 
01) Light dan 02) Natural

 Kualiti ELMA Inspire BB Cushion ni memang superb uolls. Setanding produk antarabangsa.
Dah tu mesra wudhuk dan senang sangat nak dibersihkan.

 Macam mana nak Order?
         1. Facebook : https://www.facebook.com/elmacosmetic/
    2. Whatsapps : 018-239 1445



Cara-cara nak gunakan ELMA ni ai dah bagitahu tadi kan, atau kalau uolls tak jelas lagi boleh singgah Facebook ELMA COSMETICS.

Nak tengok tak, sebelum makeup dan selepas?

Ah yoyo.. muka separuh jela ye ai tak makeup.. hihi


Nah... tadaaa.. siap dah.. berELMA dah kitew awaaaa...


Cara Nova pakai ELMA


Best tak? Jom order uolls!

3 perkataan Nova boleh describe pasal ELMA Inspire BB Cushion

 Cepat, Cantik, Berkeyakinan. 

Terima kasih ELMA kerana memudahkan hidup Nova.

 Macam mana nak Order?
         1. Facebook : https://www.facebook.com/elmacosmetic/
    2. Whatsapps : 018-239 1445

Sekian.