Saturday, 4 February 2017

Sambutan Hari Jadi Nova Leeza di Mani-Thai Cuisine Tanjong Malim

Salam,
Sejak TV3 keluarkan episod Majalah 3 Tanjong Malim sebagai syurga makanan, aku rasa macam.. biar betul dik. Aku ke yang tak habis pusing lagi semua gerai dan kedai di Tanjong Malim ni. Jangan kasi malu akak dik. Akak ni anak jati Tanjong Malim ni rasa tertekan tau. So.. bila my sister bawak aku ke Mani Thai, tersentap aku. Tak pernah tahu babe pasal kedai ni. This is insane! Kedai lawa camni ada kat Tg. Malim.. ok now i get it.. aku la yang tertinggal keretapi. LOL


Oh.. terima kasih pada family yang bersusah payah memaksa aku balik ke kampung sebab nak sambut harijadi aku yang ke tigo puluh tuttt... hahaha tua dah akak ni dik. Oh tapi haritu aku pergi event makan dan berkenalan dengan blogger baru.. hahah dia ingat aku doplohan.. gile kembang semangkuk muka aku. Lalalalala

Ni gambar masa siang hari.. mana tah kakak aku ambik gambar ni. Dari FB kot

Ni masa malam kejadian, kitorang lepak luar dulu sebab nak tunggu orang solat dalam bilik makan private tu

 Dah siap diorang solat, kami pun masukla bilik tu.. dan first sekali adalah acara potong kek birthday aku. Kakak aku beli brownies Secret Recipe, senang makan dan tak membazir. 

Makan kek taknak pandang kamera

Dear kakak-kakak ku.. bila adik u yang tersayang ni dah tua bangka mencecah umur 60 tahun pun, kakak2 mesti sambut juga birthday i ok!!!

Bergambar sekampung

Gelap sangat sampai filter ni mencerahkan muka jadi berkilat macam kena lumur minyak masak

Cam muka 20an tak? LOL...

Apa punya style ni

Lepas makan kek, kita swafoto dulu. makanan belum sampai.

Belasahla nak..

Dah tua

Yey makanan dah sampai babe.. woi lapa aku ni tengok makanan.. dahla perut tengah lapar masa menaip ni

Tom Ayam dia sedapla jugak

Nak... ni menu malam tu

Isi ikan siap potong dan goreng rangup terlebih sikit. Rasa masam manis dia ni best jugak


Nasik..

Ni lambat sampai. Aku makan seketul je. Tak berani kang alergik kang mulut angelina aku.

Tolo dan eiman berpisah tiada

Si tua



Tangkap gambar mak.... katanya hee hee

Ni owner Mani-Thai

Bergambar sekampung sebagai penutup

Nah, gambar dicerahkan sedikit

Nak tengok tempat ni boleh ke Facebook Mani-Thai Cuisine : https://www.facebook.com/mani.thai.cuisine/

Bukan itu sahaja, ada villa yang best kat sini uolls bleh bermalam. Romantik giler.

Terima kasih juga pada kawan-kawan yang wish birthday aku. 

Sekian.