Thursday, 11 May 2017

Barang Keperluan Selepas Bersalin Jenama Babyhood

Salam,
Aku pernah rasa give up untuk terus menyusukan anak masa aku lepas bersalin eiman (anak sulung). Aku pernah tulis di blog berkenaan sakit Slip Disk aku dan kesan dari Slip Disk tu buat aku jatuh sakit sampai kena MC selama hampir 5 bulan. Skip cerita sakit, peristiwa lama jangan dikenang sangat. Kita buka buku baru. Ha.. berbalik kepada cerita tadi.. pasal menyusukan anak. Lepas bersalin, sakit belakang aku ni memang cam gitu jugaklah.. sakitnya idak pun kurang banyak. Nak menyusukan anak lagi satu hal. Bukan sejam dua jam duduk memangku si eiman tu. Sekali susu mahu 4 jam jugakla. Serius.. 4 jam ni, pinggang aku dah tak tau nak senget sebelah mana.Sampai menangis-nangis jugak la sambil menyusu. Dah stress gitu.. nan hado susu keluar... lagi aku stress!

Eiman.. dah 4 tahun dah anak aku ni.

Masa ni tahun 2013, baru nak belajar jadi ibu.. tak tau lagi apa benda sangat pun. Lagipun aku tak terdedah sangat dengan dunia keibuan. Baru register.. newbie masa ni. Sekarang ni... anak kedua, huh bak kata orang, pengalaman lalu mengajarku erti kehidupan. ecece..

Dapat tahu je mengandung anak kedua, segala persiapan bayi aku dah ready kan. Termasuklah sedikit pelaburan untuk beberapa barang baru untuk keselesaan aku semasa menjaga baby. Termasuklah babycot, nursing pillow dan kerusi yang selesa. Actually kan, aku rasa ramai je yang rasa benda-benda tu tak perlu sangat. But believe me darling, kalau korang ada barang yang support keselesaan uolls macam ni, maka melimpah ruahlah susu itu mengalir ke ladang gandum. hahahaha

Banyak je option yang ada kat pasaran. Nak design macam mana? Cakap je. Sekarang ni macam-macam inovasi ada tau! Salah satu jenama yang provide keselesaan buat ibu-ibu mahupun bapak-bapak untuk menjaga anak kecil adalah dari jenama Babyhood. Apa dia? Sebut betul-betul! Babyhood! Pandai! Bagus korang ni.. dengar cakap! hahaha

Aku tunjukkanlah apa yang menarik nak? 

Pertama, 5-in-1 Sova Cot (Classic and Clear)

"Safe, as it is tested to the toughest Australian Standards by Furntech, who are renowned as one of the best independent testing facilities in Australia. Quality, using the highest grade European beach wood timber".

Selamat! Paling utama! Kedua, dari bayi sampai la anak tu membesar boleh pakai lagi Sova Cot ni. Lima dalam 1. 

Masa baby, jadikan ia bassinet. Boleh nampak baby terus dari luar.

Kemudian, bila baby dah besar sikit, jadikan ia babycot.

Lepas tu, besar lagi sikit, jadikan toddler bed. Cool kan?

Lepas tu lagi, dah pandai main, jadikan ia meja dan kerusi! Macam nak cakap wallaweh!

4 kali transform kan? ha.. ada lagi. Yang kelima, korang juga boleh jadikan ia PlayPen. Wow!

Dari kecik sampai ke besar, tak payah tukar-tukar der!

Babyhood Kaylula Sova Cot 5-in-1 Clear (White)
Model 4712780617595 
RM4,450.94 

Babyhood Kaylula Sova Cot 5-in-1 Clear (Beech)
Model 4712780617601
Harga : RM4,450.94 



Sabar-sabar ada banyak lagi benda menarik nak cerita ni. Kedua, namanya ..

Amani 4-in-1 Cot

"A majestic and truly regal nursery collection for your little prince or princess. A solid high end back panel is supported by a curvaceous single hand dropside that slides effortlessly to give you easy access to your baby"

Sangatlah kelas! Warnanya lawa. Kualiti toksah cakap! Tip top! Ada 2 levels; bassinet and toddler level. Each level counts as 1 mode.


Boleh jadika ia Toddler bed.
"This mode includes the toddler rail to avoid the child from rolling over the cot."

Buka rail, jadilah Day bed.
"This mode can be used by the child as a sofa once the child has outgrown the cot."
Comel sangat! Kalau Nova, pilih yang putih ni. Smartnyer!

Harga : RM2786.74 


Barang yang ketiga, namanya ..

Classic Sleigh 4-in-1 Cot

"The Babyhood Classic Sleigh Cot 4 in 1 is a convertible sleigh cot that is incredible value for money. At the same time, it boasts high end features and quality. It has a matching change table for the nursery also available."

Diantara Ciri-cirinya:
1. Baik untuk anda dan bayi anda kerana ia mapan dengan gred bermutu menggunakan kayu perladangan NZ.
2. Tampak cantik dan bergaya di nurseri anda dengan bentuk giring moden yang indah dengan sentuhannya.
3. Ergonomik, direka untuk menyokong belakang anda, bahu dan pinggul dengan kedudukan para yang sesuai.
4. Nilai hebat untuk wang anda.


Barang yang keempat...

Classic Curve 4-in-1 Cot nama diberi..

Jika anda sedang mencari untuk katil bayi klasik yang cantik, penuh dengan ciri-ciri hebat pada harga yang panas. Anda cuma perlukan - Classic Curve 4-in-1 Cot.


Barang yang kelima, bukan katil... tapi

Diva Glider

Ni best ni. Menyusu anak 2-4 jam pun tak per. Memang wishlist ni. Smooth je dia berhayun dan boleh kerusi ni boleh laras ye. Sangat selesa dan menyokong badan anda ketika sedang menyusukan bayi. Sesuai untuk orang dewasa sehingga berat 90 kg. Apa lagi.. pikir-pikirkan lah masuk dalam wishlist tu.. cakap kat abang, suami pun boleh tolong tidurkan anak atas kerusi ni ok. pastu.. cakap jugak..Saya dah habis menyusu  nanti, abang boleh main game sambil hayun kat kerusi ni.. hehe

Ciri-ciri: 
1. Large wide backrest. 
2. Large padded seat. 
3. 360 degree swivel.

Harga : RM1800.94

Aku dah try dah.. memang best sangat. Rasa nak terlelap je.. hihi

Seterusnya.. Manhattan Glider
Yang ni.. empuk sangat!

Ciri-ciri : 
1. Large wide backrest.
2. Large padded seat. 
3. 360 degree swivel.
4. Pillowtop technology on both seat and ottoman pad.

Harga : RM2373.34


Next, Sovereign glider

Ciri-cirinya sama, cuma design dia ada beza.


Harga : RM1970.54 


Last, but not least... Savannah glider



Pautan : http://www.supremeglobal.com.my/products/280
Harga : RM2542.94 

Masa ni, aku hadir jemputan Babyhood. Rasa sendiri produk-produknya.. satu je.. memang berkualiti sangat!

Babyhood menawarkan katil bayi yang selamat, berkualiti dan selesa untuk bayi kesayangan anda.

Ni bassinet

Yang ni 5-in-1 Sova Cot tadi

ehh.. yang ni tak jual. maap ye. haha

Ha.. dah jadi meja

Selain itu, ada juga buaian. Kalau majlis aqiqah ni memang cantik sangatlah pakai buaian ni..

haa... lawa dok?

ha.. ni katil Classic Curve 4-in-1 Cot jugak tadi yang aku citer tu

Erm.. dah kenapa?

Macam-macam ada.... semua best best!


Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke pautan di bawah ni, boleh tengok barang-barang yang ada.. usha-usha.. tenung skit lama-lama pastu usulkan lah kat cik abam korang... hihi

dan bukan itu sahaja.. untuk kesayang semua, kakak berikan 15% diskaun ke atas barangan yang ditunjukkan tadi. Cepat-cepat.. 

Kod Promosi : BLG14
*Voucher is valid from 21/4/2017 to 31/5/2017.
*Buyers will enjoy a 15% discount on all the items listed above.


Laman Utama : http://www.supremeglobal.com.my/

Sekian.. terima korang sebab singgah sini. Muah muah.