Monday, 25 September 2017

Resepi Puding Mangga BRAND'S® Innershine® Prune Essence

Salam,
Hola semua, siapa suka makan dessert tapi tak pandai nak buat? Angkat tangan please! hahaha.. same goes here. Babe... ni sumpah pertama kali aku buat dessert weh. Aku ingat macam hawok la nanti jadinya. Tapi apa salahnya.. tak cuba tak tahu kan. Dan.. dengan resepi mudah ringkas zap zap zap aku ni.. tak sangka.. semua orang kata sedap! SEDAP ok! SEDAP!.. hahahahaha gelak macam ahli sihir. Dahla pakai yang dah tersedia ada je.. tambah itu ini je.. pergh tak sangka aku ni ada bakat masak rupanya. wakakakaka

Resepi meletop leleh2 kali ni aku pakai BRAND'S® Innershine® Prune Essence
3 benda je yang aku pakai..

1. Serbuk Puding Jenama NONA
2. Mangga manis masak sedap nyam nyam
3. BRAND'S® Innershine® Prune Essence


Tada..yang kena susah sikit tu kena potong dadu mempelam ni.. ala chop chop chop je.

Wow.. tengok pun dah terliur. teringat kat puding ni.. aduhh sedapnyer weh!

Pertama masukkan 2 cawan air

Masukkan sebuk puding

Kacau hingga bagi sebati

Masak hingga mendidih dan kacau puding tu bagi sebati.. kejap je dalam 3-4 minit je

Sebelum tutup api, masukkan BRAND'S® Innershine® Prune Essence dan kacau 

Tutup api.. dan masukkan puding dalam bekas, then masukkanlah mangga ke mempelam yang manis tu

taraa... sejukkan dalam peti ais.. dan bila dah beku.. sedia untuk dihidangkan

Nyam nyam... husband ai cakap "Sedapnya u buat puding ni. Pandaila u buat.. buat lagi untuk i ye" 
hahahahaha... first time buat dah jadi.. oh bestnyer. Senang je babe.. Boleh buat untuk tetamu yang nak datang ke rumah.. zap zap senang.

Jemput makan ye シ

Rezeki dikongsi bersama. Ni kawan ai namanya Hennes.. kitorang memang suka makan. hehe

Yang penting kebaikan BRAND'S® Innershine® Prune Essence ni memang terbaik.

Kaya serat untuk meningkatkan pergerakan usus yang membantu menghilangkan toksin yang tidak diingini untuk kulit berseri

Produk ini adalah untuk:
  1. Natural source of dietary fiber from Prune Extract that promotes bowel movement and improve laxation.
  2. Helps to relief occasional constipation, improves stool consistency
  3. Contains resistant maltodextrin which is low-viscosity soluble dietary fiber that helps support or maintain intestinal regularity

BRAND'S® InnerShine® Prune Essence dirumus khas untuk memberikan lebih banyak manfaat pemakanan dan detoksifikasi dengan formulasi baru yang telah dipertingkatkan dengan superfruit dari hutan hujan Amazon yang dipanggil Camu-camu.

Tiga ramuan utama - Camu-camu. Resistant Maltodextrin dan Callifornia prune essence - memberikan tahap tertinggi Vitamin C semulajadi untuk menyuburkan badan dan kulit, meningkatkan pencernaan dan detoksifikasi untuk tampak bersinar dan berseri.



apa lagi.. jom cuba. Hahaha senang sangat tau! Makan sedap.. kulit pun sihat! Yey!

Selamat mencuba. Sekian.