Posts

Showing posts from October, 2017

Review: Nutox Renewing Range Tiada Lagi Kulit Kusam

Image
Salam, Holla. Terimbau kenangan 3 tahun lepas, masa tu aku tak pandai lagi bersolek-solek ni. Yang biasa-biasa je pandai. Setakat foundation, eyeshadow, lipstik dengan blusher. Lagipun masa tu tak banyak lagi video tutorial ke live makeup ke apa. Cuma pepandaila nak pakai. Ada satu tempoh ni, masa eiman baby lagi, aku memang serabai sakai. Pakai baju sama je bila keluar dengan husband, takda makeup ke bedak ke, muka memang pucat je macam mayat dengan eyebag segala bagai. Beberapa kali husband aku tegur suruh aku "letak la bedak sikit sayang, pakaila lipstik sikit yang". Bukan tu je, dia siap complain suruh aku pakai baju yang elok sikit. Keluar jugakla dari mulut dia cakap aku ni dah macam makcik-makcik. Huh! Sentap mak! Bukan sekali tau dia kata aku macam makcik-makcik. Aku pun masa tu rasa malas nak layan dia. Biar jela ko nak cakap aku apa. Masa tu la. Kalau ikutkan aku jadi serabai sampaila aku mengandung kali kedua dan bersalin Fatimah. Tahun 2016 la. Ntahla aku pun ta…