Posts

Showing posts from March, 2018

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018

Image
Salam, Holla everyone. Tahun ni punya azam nak tukar langsir bilik dan ruang tamu tengah. Tapi nak buat sendiri langsir tu. Haha.. boleh tak? Aku ni memang takda langsung skill menjahit. Tapi teringin rasa nak belajar. Dapat jahit langsir pun jadila. Boleh la pilih kain sendiri dan tukar2 langsir bila-bila masa. Wah!! Bestnyer! Tapi, nak pergi kelas menjahit rasa cam tak ada masa nak fokus. Kalau belajar dari buku je boleh tak? Buku macam Curtain Making For Dummies rasa-rasanya ada tak? Oklah, kita belajar asas menjahit dulu dan perkara seangkatan dengannya. So,buat permulaan ni aku akan cari buku-buku asas menjahit dan langkah-langkah menjahit langsir. Kenapa buku? Youtube kan ada. Ha, yang ni nak bagitahu, beli buku ni bagi aku lebih efektif sebab buku ni kita nampak depan mata. Contohnya, Buku Panduan Asas Menjahit ni kita letak atas meja. Hari-hari tengok, semangat nak menjahit tu akan jadi berkobar-kobar hokey. Walaupun penat, selak-selak buku sebelum tidur tu, dapatlah juga ilm…

Bersih dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken

Image
Salam, Holla. Menjaga kebersihan itu adalah sangat penting bagi aku terutama dengan anak dua orang ni. Sebelum makan mesti kena basuh tangan. Selepas main bola kat luar pun mesti kena basuh tangan. Bahaya sangat kuman dan bakteria ni, kalau dah masuk dalam badan uish jangan cakaplah. Nak jaga anak sakit bukan senang tau. Tak tido malam dibuatnya. Oleh itu pencegahan perlu sangat-sangat diambil seperti pastikan tangan bersih sebelum makan. 
Tisu Lembap Antibakteria Aiken harus ada di mana sahaja!

Jom Kumpul Koleksi "Sukan Ria" CARRIE JUNIOR, Anak Mesti Suka!

Image
Salam, Holla semua. Mandikan anak-anak adalah sesuatu yang menyeronokkan sekali bagi aku. Kadang-kadang aku biar je dia mandi sampai setengah jam. Macam-macam aktiviti dia buat masa mandi, dan segala jenis bekas dia bawah masuk bilik air. Main sabun, main tuang-taung air, main masak-masak pun ada. Yerla kan, zaman sekarang ni kan budak-budak banyak luang masa bermain telefon, tengok hp lama-lama. Termasuklah anak aku si eiman dan adiknya Fatimah. So, masa mandilah aku akan biarkan dia buang masa dengan aktiviti fizikal macam ni.

Set Mini Enchanteur Comel Sangat Sangat Untuk Hadiah Kekasih

Image
Salam, Yang terbaru daripada Enchanteur adalah Set Mini Enchanteur yang comel sangat-sangat ni. Ada beberapa set Enhanteur yang comel-comel sangat korang boleh bagi kat kekasih, ibu, makcik, jiran, kawan-kawan yang sambut harijadi, cikgu, lecturer, kawan baik, crush mahupun secret admirer. Comel la hai mini perfume dia. Ada beberapa contoh set kat bawah ni yang akan buat korang rasa "Wah! Cutenya!".. serius aku pun tengok gambar ni rasa geramnyer!
Yang kiri Set Kiri "Belle Amour dan Mon Amie" Manakala Set Kanan "Mon Amie dan Adore"

Shopping Online di EZBUY Dengan Lebih 3 Juta Barang Di Jual

Image
Salam, Holla semua. Pernah dengar EZBuy? Ya, Lebih 3 Juta Barang Di Jual di Laman EZBuy. Huh! Banyak betul hoi. Apa yang ada kat EZBuy ni? Ha, macam-macam ada. Dari barangan bayi sampai ke alat tulis ke barang rumah semua ada. Ada 9 kategori semuanya nanti Nova bagitahu secara lebih detail ok. Kiranya, EZBuy ni menawarkan harga yang sangat-sangat bepatutan dengan barang yang ditawarkan. Rambang mata weh!

Laman Sesawangnya adalah : EZBUY WEBSITE

Mee Kicap Sedap Ayah Din di Tanjong Malim Syurga Makanan

Image
Salam, Holla semua, minggu lepas aku balik kampung dah lama tak balik rasanya. Ingatkan nak balik awal bulan haritu, tapi al-kisah aku masuk wad dan anak-anak pun demam, terpaksa tunda sampai minggu lepas. Sebelum aku balik kampung, kak Pika (anak buah aku) dah mengajak makan Mee Kicap. "Sedap sangat ke mee kicap tu sampai kak Pika banyak kali cakap pasal Mee Kicap?" berbisik juga aku dalam hati. Selama aku hidup ni, pengalaman mee kicap ni takdala sesedap mana, aku pernah makan mee kicap dekat RnR ni, huhuhu cam rasa celur mee letak kicap cair. Tak menarik dan tak minat nak beli lagi lepas tu. So, pengalaman aku memang tak best la dengan mee kicap ni. So, ahad pagi tu menuju lah kami ke Kedai Makan Ayah Din berhampiran Maybank Tanjung Malim. Kedai ni di kawasan lorong berhadapan kedai Jahit Apollo. Lorong ni dah di cat  dengan mural.

Staycation di The Face Suites, Kuala Lumpur Dengan Kawan Baik

Image
Salam, Holla.  Having a best friend is GOOD for your health, according to science. haa.. Kawan baik ni lebih dari having fun together je tau. Kalau waktu susah dan memerlukan seseorang, kawan baiklah yang akan kita ingat dulu kan. Kawan baik aku dari kecik sampailah ke besar ni, ni la ha, Nuren. Masuk tahun ni, dah.. ermm jap kira jap. Ahh 24 tahun dah kenal dan kitorang dah jadi bestfriend dalam 18 tahun la. Huh! lama gila. Harap aku dengan Nuren akan kekal bersahabat sampai ke tua lah hendaknya. Ameen. Selalunya at least la, dalam 2 tahun kitorang akan ber stay-cation sekali. Saja melepas rindu update hal masing-masing. Walaupun kitorang ni bukan mesej hari2, tapi bila start sembang like tak boleh berhenti. haha Kali ini kami bercuti dekat jerr, kat The Face Suites, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur. Memula plan nak bercuti kat PD tapi disebabkan kekangan masa, (husband aku susah nak cuti), so KL adalah pilihan terpaksa. hehe 
My bestfiiend and I. Sama tak muka? Sikit la tang pipi …