Posts

Showing posts from 2019

Shopping Oversea & Buyandship Hantar Ke Pintu Rumah Anda

Image
Salam,  Orang kata, semua benda dihujung jari sekarang. Tak payah bersusah payah ke kedai. Semua boleh dilayari melalui internet. Tetapi sejauh mana anda boleh pergi? Ha, persoalannya di sini. Dengan servis penghantaran Buyandship Malaysia, anda boleh membeli-belah di luar negara. Diibaratkan, anda mempunyai Alamat Rumah di luar negara. Ha. Hebat kan? Dekat mana ada alamat rumah di luar negara ni? Dengan mendaftar di Buyandship,anda secara automatik mempunyai alamat rumah di United States, United Kingdom, Japan, Korea, China, Australia, Italy, Hong Kong dan Thailand. Semua negara yang dinyatakan adalah Syurga Membeli-belah. Hebat bukan? Tak perlu booking flight untuk shopping ke sana semasa WINTER SALE, AUTUMN SALE, SUMMER SALE, BLACK FRIDAY SALE... apa-apa sahaja SALE di Online Shop Luar Negara, anda sudah boleh membelinya. Hebat kan? Sekali lagi, Hebat kan? πŸ˜ƒ

Tengoklah muka kegembiraan husband dengan kasut barunya dari eBay US.

Genting Indoor Theme Park Skytropolis Wajib Pergi

Image
Regards, Ha, semalam kawan Nova ada mesej tanya berkenaan Genting Skytropolis ni. Nova pergi naik Genting dalam bulan 4 yang lepas, selepas baik dari Operation Sinus. Bosan gila duduk rumah berminggu-minggu terus rasa nak happy2 di Genting. hihihi. Actually, aku tatau pun Indoor Theme Park ni dah buka. Memang aku redah je. Bertolak ke Genting pagi lepas sarap, park kat Genting Premium Outlet pehtu naik Cable Car. Huyoo.. gayat ooi nak Cable Car. Tinggi gila. Spesis gayat memang gittew. So... apa yang best sangat kat sini?... ha bacala. Jangan maleh. Maleh tak dapat info lah. blerkk πŸ˜†

Baju Musim Sejuk Bundle Preloved di Kuala Lumpur

Image
Salam, Hujung tahun ni bercuti ke mana? Baru-baru ni Air Asia baru je lancarkan tiket murah kan? Memang tergugat iman tengok tiket-tiket percutian ni. Idaman hati ni nak merasa tempat bersalji, namun sis rasa kena tunggu budak-budak ni besar sikit baru syok main luncur salji sama-sama. πŸ˜ƒ Lepas ni, kalau winter, autumn ke atau summer ke... sis dah tak ada masalah. Sis memang akan pilih Bundle Preloved, sama ada di Cawangan Jalan Kebun Klang atau Bukit Jalil. Sis memang malas dah nak pening-pening cari baju sejuk ni, kat sini semua ada. Pilihan banyak, Trend terkini, Harga? Fulamak, mampu milik. Jom... sis tunjukkan gambar-gambar baju kat sini.... 

Hindari Bau Badan Dengan DASHING DEO + PERFUME

Image
Salam, Apa khabar semua. Ni nak story pasal penjagaan diri. Semenjak kahwin, Nova kenal suami sebagai seorang yang pembersih dan wangi. Bukan nak up laki sendiri tau. Tapi tanyalah kakak ai ke, mak ai ke, kawan-kawan dia ke.. memang suami jenis yang menjaga penampilan diri. Bukanlah pakai makeup semua, tetapi cukup dengan sentiasa nampak kemas, bersih dan wangi. Dulu, masa duduk dengan kakak Nova di Bangi, kalau lif tu bau wangi, kakak boleh cam tu mesti bau perfume husband yang tertinggal dalam lif. Dan... dia pun memang ada beg sendiri untuk simpan barang-barang penjagaan diri dia. Kalau perempuan tu, macam beg makeup la. hihi tapi ni versi lelaki. So, diantara jenama kesukaan suami adalah Dashing.

Baju Winter Murah, Cantik di Bundle Preloved Kuala Lumpur

Image
Salam, Apa khabar semua. Amboi-amboi korang ni cuti panjang ni pergi mana? Over the sea ke? Hiks! πŸ˜ƒ Cerita pasal bercuti, setiap kali merancang ke luar negara mesti akan semak musim dulu kan? Winter ke Summer ke.. sebab nak kena tahu, bawa baju apa. Paling susah kalau baju musim sejuk. Pakaian kena sesuai. Kalau tak menggigil nanti di sana. Tambah-tambah kalau bawak anak-anak, diorang ni bukan tahan sejuk. Tapi... kat mana nak cari baju yang sesuai dengan musimnya? Ada di mana kedai yang bagus? Boleh tolong suggestkan tak?...ehh korang ni mestilah pilihan Nova; kedai Bundle Preloved. Ha, ini cawangan mereka yang kedua tau! Yang pertama di Bundle Preloved, Jalan Kebun Klang. Kedua di Bundle Preloved, Bukit Jalil. Elok sangat-sangat tu, dekat dah dengan rumah kita kan. 

SuperPark Malaysia Review

Image
Salam,  Pernah dengar Super Park Malaysia? Nova mula-mula tak pasti apa super park ni dan tak tahu pun apa dia. Yang excited nak pergi adalah husband. Berbulan-bulan dah dia cakap pasal Super Park, katanya nak masuk sini. So, bulan lepas barulah kami berkesempatan masuk Super Park yang disebut-sebut oleh husband. Layan jerla, selagi tak pergi kang selagi tu dia bernyanyi.. haha Best ker? Apa yang ada kat dalam ni? ... ahh kena bacalah selanjutnya kan kan πŸ˜‹

Myeong Dong Topokki Makanan Korea Sedap

Image
Salam, Apa khabar semua. Hari nie husband ai nak review makanan Korea Myeong Dong Topokki. Ini pertama kali dalam sejarah dia tolong ai tulis blog. Wowee... ok layankan. Take it DD >>>Salam, harini abang nak cerita sikit pasal MyeongDong Topoki. Mengikut apa yang abang baca dekat website dia, kedai ini mula bertapak di Malaysia pada tahun 2014 dengan berkonsepkan Street Food daripada Korea Subway Station di Myendong. Daripada situ mereka membawa masuk banyak Korean Street food menu ke Malaysia. Dan kalau kita tengok kedai dia pon masih mengekalkan konsep subway station. Bagi sesiapa baru balik melancong ke Korea tu tetiba korang rindu nak makan makanan street food Korea, bolehlah singgah di sini. 😊
Nie antara menu yang abang dah cuba 'Soy Garlic Topokki' 

Althea A'Bloom Meringue Puff, Mask Sheets and Blackhead Blaster

Image
Salam, Holla everyone. Apa khabar? Ni nak bagitahu latest latest latest sangat-sangat panas di pasaran dari Althea A'Bloom Meringue Puff, Mask Sheets and Blackhead Blaster. Excited sangat nak cerita sebab memang sangat-sangat deboom sangat produk terbaru dari Althea ni. Ok first, kita ada A'Bloom Baby Meringue Puff dan Giant Meringue Puff, iaitu Makeup Sponge berbentuk Cookie berwarna pastel yang sangat cantik dan comel. Kedua adalah A'Bloom Pek Masker Muka Segar Buah-buahan terdiri daripada 4 jenis iaitu Watermelon Moist Mask, Peach AC Control Mask, Avocado Nourishing Mask dan Lemon Lime Whitening Mask. Ketiga, A'bloom BHA Blackhead Blaster iaitu rawatan mudah dan cepat untuk memerangi blackheads, whiteheads dan kulit mati. Jom baca selanjutnya....

Buffet Cahaya Ramadan, Funtasia Bangi Resort Hotel, Bangi

Image
Salam, Apa khabar semua, sesuatu yang menarik mengenai Buffet Cahaya Ramadan, Funtasia Bangi Resort Hotel. Pengalaman yang tidak mudah dilupakan dengan fasiliti 5 bintang dengan lebih 200 pilihan Makanan Malaysia dan Antarabangsa. Dari Kambing Bakar,  Satay, Tempura dan Teriyaki, Roti John, Lauk Pauk yang enak-enak, kuih-muih dan kek yang pelbagai jenis merupakan tarikan yang tak mudah ditolak.

Bercuti Airbnb Bangi Conezion, IOI Resort City Dengan Pakngah

Image
Salam, Apa khabar semua, haa.. harini sis nak cerita sikit pasal percutian Nova di Bangi dengan family Pak Ngah ai. Saudara ai ni duduk di Ipoh so cuti sekolah hujung tahun haritu Nova ajak datang Kuala Lumpur. Lama juga family pak ngah aku bercuti, dua hari sebelum diorang balik Ipoh, diorang nak pusing Bangi pula. Nak pergi syurga membeli belah katanya, ala butik-butik yang fofular-fofular tu la kat Bangi Central. Kejadian pusing-pusing Bangi tu, kakak aku yang uruskan. So, aku book Airbnb Kondominium di Bangi. Lokasi adalah Conezion, IOI Resort City Putrajaya. Selama ni mak aku tak pernah.....

Airbnb Homestay Port Dickson Best Sesuai Untuk Family Besar

Image
Salam, Apa khabar? Salam Ramadhan semua. Ha rasanya belum terlambat kalau Nova nak kongsikan percutian Nova dan keluarga di Port Disckson, Negeri Sembilan haritu. Sekitar hujung tahun 2018 rasanya. ahh betullah. Last percutian untuk tahun 2018, kami decide untuk bercuti satu family besar. Kalau bercuti, mestilah yang paling penting sekali kena fikirkan tempat tinggal. Pilihan Nova semestinya Airbnb. Tak pernah lagi kecewa dengan pilihan yang dibuat. Yang paling penting korang kena baca reviews dari tetamu yang pernah tinggal di sini. Ok!

Dacsee | Membawa Kegembiraan Kepada Anda Melalui Dacsee

Image
Membawa Kegembiraan Kepada Anda Melalui Dacsee
Dacsee memberikan elemen kegembiraan kepada penumpang melalui kempen Joy Driver

Promosi SGShop Bulan May 2019 | Promosi Bulan Puasa

Image
Salam semua, Kalau Nova sebut SGShop, siapa yang tak kenal SGShop kan. Nova pun dah berapa kali dah shopping di SGShop kan. Kalau nak tengok pengalaman Nova shopping di sini boleh ke Shopping SGShop 1 atau Shopping SGShop 2. So sempena bulan May ini, bulan puasa, mesti ramai sangat yang dah kumpul duit untuk beli persiapan raya kan? Apa kata korang belek-belek website SGShop. Sepanjang bulan May ni ada macam-macam promosi yang diberikan oleh SGShop kerana bulan ini mereka menyambut Ulang Tahun mereka yang ke 4. Yey! Tahniah SGShop. Nak tahu tak promosi apa yang best-best sangat kat SGShop bulan May ni? Ahh... jom baca selanjutnya.......
Selamat Ulang Tahun ke-4 SGShop!

Joielle Baby Care Review | Produk Bayi dan Kanak-kanak

Image
Salam semua, Terbaru sekali Nova nak memperkenalkan Joielle Baby Care. Produk untuk bayi dan kanak-kanak yang istimewa. Kenapa istimewa?  Istimewalah sebab semua yang diperlukan oleh anak ai dari kepala sampai kaki ada di Joielle Baby. Lagipun semua produk Joielle Baby ni telah diuji secara dermatologi oleh Badan Pensijilan Eropah, Harlan Lab Ltd. Kalau nak tahu Joielle Baby telah berada di pasaran selama 4 tahun. πŸ˜„

Buffet Ramadhan | Iftar Sesama di Bangi Golf Resort (BGR) 2019

Image
Salam, Lagi beberapa hari sahaja kita akan menjengah ke bulan Ramadhan. Macam mana semua dah sedia ke? Tak sabar rasanyakan nak masuk bulan puasa ni. Bagi Nova, bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat-sangat istimewa, penuh berkat, penuh nikmat, bulan menguji kesabaran dan paling best momen-momen berbuka puasa bersama keluarga tersayang. Hanya di bukan Ramadhan sahaja kita dapat berkumpul selama sebulan berbuka puasa bersama-sama yang tersayang. Ahhh tiba-tiba rasa rindu pada mereka yang telah pergi 😒 So, berbalik pada Iftar Sesama di Bangi Golf Resort. Wow dah plan ke nak berbuka puasa di mana nanti? Kalau belum, jom tengok betapa bestnya Iftar Sesama di Bangi Golf Resort ni. Jom!

Buffet Ramadhan 2019 di Holiday Inn, Kuala Lumpur Glenmarie

Image
Salam, Minggu lepas, Nova berkesempatan untuk menghadiri jemputan dari Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie untuk meraikan rakan korporat, warga kerja dan 35 orang anak yatim berusia antara empat hingga enam tahun dari Rumah Nur Sakinah, Bandar Pinggiran Subang dalam Majlis Citarasa Desa Bufet Review yang diadakan di Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie. Anak yatim ini berusia antara empat hingga enam tahun telah menerima sumbangan ikhlas dan buku pendidikan serta buku aktiviti dari pihak hotel.

DiamondPure | Susu Yang Hanya Mengandungi Protein Susu A2

Image
Salam, Pernah dengar Susu Yang Hanya Mengandungi Protein Susu A2? Ha, ni pertama kali Nova dengar tau. To be honest! Jika sebelum ini anda selalu dengar susu menyebabkan perut rasa tak selesa, perut berangin, perut meragam, tapi denga susu premium DiamondPure, semua ini dapat di atasi. Semestinya susu yang hanya mengandungi Protein Susu A2 mempunyai lebih kebaikan kepada anda seisi keluarga.

Riley & Declan Product Review | Keselesaan Perut Bayi dan Krim Penyejuk Melegakan

Image
Salam, Apa khabar semua? Teringat masa budak-budak ni masih bayi dan kecil, Nova sangat-sangat memerlukan krim sapuan yang bagus untuk mengelakkan kembung perut bayi dan tujuan urutan selepas mandi. Ada beberapa produk bagus yang Nova cuba dan semestinya pilihan Nova seboleh-bolehnya yang organik. Kalau anak kembung perut, budak boleh nangis tak henti-henti tau. Penting sangat kita kena selalu pastikan keselesaan perut anak-anak kecil terutamanya bayi yang masih kecil. Sampai sekarang ni, Fatimah dah 3 tahun pun, Nova selalu letakkan krim sapuan di perutnya selepas mandi. Untuk keselesaan dia juga. πŸ˜ƒ

Pengambilan Kolagen Project B Hydrolyzed Biomarine Collagen Peptide 5,000mg dan Natural Fruit Booster

Image
Salam, Apa khabar semua. Hari ini genap 2 bulan Nova mengamalkan pengambilan kolagen setiap hari. Sama ada Nova masukkan ke dalam Oat pada sebelah pagi atau Nova letakkan ke dalam kopi atau  minuman coklat pada sebelah petang. Kolagen ini berbentuk serbuk halus dan sangat mudah larut. Kolagen yang dimaksudkan adalah Project B Hydrolyzed Biomarine Collagen Peptide 5,000mg. Kenapa Nova memilih Project B? Kerana B untuk Bare
"The only company that shares their product development progress" "Satu-satunya syarikat yang berkongsi langkah pembuatan produk mereka"

SnoWalk i-City Themepark Main Salji

Image
Salam, Wah.. seronok sangat cuti sekolah tempoh hari. Memandangkan pakcik dan makcik Nova datang ke rumah, Nova cadangkan pergi ke i-City. Nova tak pernah jejak kaki di i-City ni. Selalu dengar orang cakap je i-City ni banyak lampu-lampu. Lain-lain tak berapa sure. So, ai pun Google la kan, apa yang menarik sangat kat i-City ni. Wah! Ada SnoWalk rupanya. Macam best je. Banyak rupanya aktiviti yang ada di i-City ni. Ok jomlah ke SnoWalk tu, teringin juga nak merasa main salji. hehehe.. 
Harga tiket boleh tengok di sini : https://iticket.i-city.my/pages/ticket-pricing

High Teas di TWG Tea Pavilion KL

Image
Salam, Apa khabar. Lama tak tulis blog. Busy sikit lately. Anyway nak kongsi dengan korang some info pasal TWG Tea ni. First time masuk TWG Tea dengan kawan-kawan office tahun ni, 2019. Ariyana la yang ajak, nak cuba katanya. Kitorang Onnz je. Lokasi adalah TWG Tea Pavilion KL. 
Alamat : Pavilion Kuala Lumpur,  Level 2 Lot P2.16.00 & 2.34.01,  168, Jalan Bukit Bintang, Bukit Bintang,  55100 Kuala Lumpur
Gambar tak sharp sbb aku ambik kat IG aku, guna snipping tool. Hahaha pemalas nak cari dlm phone. hahahahahha

Restoran Mesra Kanak-Kanak Weaning Tots di MyTown Kuala Lumpur

Image
Salam, Kadang-kadang sabtu dan ahad aku bawa anak-anak ke Weaning Tots di MyTown Kuala Lumpur. Restoran ini sangat unik. Anak-anak boleh bermain sambil makan. Restoran ini diubahsuai menjadi mesra kanak-kanak. Mereka seperti berada di taman kanak-kanak atau playground riang memanjat, melungsur dan berlari. Tiada siapa yang akan marah pada anda jika anak anda berlari-lari di dalam restoran ini. Umpama syurga bagi mereka bila aku bawa mereka ke sini. 

Tempat Menarik di Menara Kuala Lumpur, Mini Zoo, Blue Coral Aquarium dan Rumah Terbalik

Image
Salam, Duduk di Kuala Lumpur tapi banyak tempat menarik masih belum dikunjungi. Termasuklah orang yang menaip ni. Sejak ada 2 anak ni baru la rajin bawa budak-budak jalan-jalan di serata Kuala Lumpur. Last Nova pergi Menara KL masa surprised birthday date oleh husband di Restoran Berputar Kuala Lumpur tahun 2016. Lepastu tak pergi dan tak tahu pun apa yang menarik di Menara KL ni selain Restoran Berputar tu. Last few months, sekolah Wafri nak adakan trip ke Menara KL. Aku macam blurr.. Menara KL ada apa? Aku fikir dia nak naik Menara tu la kot yang ada gelas pandang ke bawah gayat tu. Yang lain aku takda idea. Wafri pun beria-ia nak pergi, kami pun bayarkan jerla RM 90 kalau tak silap.

Review : ALTHEA Stay Fresh Body Sparkling Mist [Althea x Titi Kamal]

Image
Salam, Stay Fresh! Sure! Siapa yang suka badan berbau. Ewww! Dulu, aku ni jenis kuat bau badan sebab badan aku berisi. ya 2 tahun lepas. Sekarang dah banyak kurang so bau badan pun dah kurang. Kalau jenis badan berbau kuat korang boleh cuba ALTHEA Stay Fresh Body Sparkling Mist ni. Bukan sahaja wangi malah kulit terasa lembap dan segar. Kalau ada kawan yang kuat bau badan boleh juga hadiahkannya Body Mist ni, tak sampai hati nak cakap kita hadiahkanlah dia πŸ˜ƒ


Hotel Avillion Legacy Melaka Review

Image
Salam, Holla semua. Malam ni Nova nak kongsi pengalaman Nova semasa menginap di Hotel Avillion Legacy Melaka. Nova pergi sekitar bulan Ogos 2018 kerana adik ipar kahwin dengan orang Melaka. So alang-alang ke Melaka, kami teruskanlah bercuti. Hari pertama kami menginap di Atlantis Residence Melaka (Airbnb) dan hari kedua kami decide memilih Hotel Avillion Legacy Melaka. Kenapa Nova memilih Hotel Avillion Legacy Melaka?.... aahh bacalah selanjutnya ye..

Review : ALTHEA Pore Purifying Serum Cleanser

Image
Salam, Siapa malas nak buang makeup sebelum tidur? Ha.. sep kita sama. Pemalas ni bukan korang sorang je, ramai orang. Sebab tu orang yang pemalas macam kita ni kena pandai cari penyelesaian yang mudah supaya kita tak perlu bersusah-payah. hahaha Baguskan teori aku ni. So, kalau aku, bila aku nak mudah buang makeup aku pakai ni : ALTHEA Pore Purifying Serum Cleanser. Korang ada? Barang baik ni dari Korea. Oh ya, boleh je panggil i duta ALTHEA. hehe πŸ˜ƒ

Restoran Sri Ayutthaya Wangsa Maju Lokasi Farewell Party

Image
Salam, Holla. Restoran Sri Ayutthaya Wangsa Maju mempunyai kelas yang tersendiri dengan dekorasi dan pilihan makanan enak-enak yang berasal dari negara Thailand. Ini pertama kali Nova menjejakkan kaki ke Restoran Sri Ayutthaya Wangsa Maju ni. Nampak dari jauh memang ekslusif, so sebelum masuk tu kena tengok menu dan harganya dulu la.. bukan apa.. takut terkejut je bila nak bayar nanti..πŸ˜ƒ hihi