Posts

Showing posts from April, 2019

Promosi SGShop Bulan May 2019 | Promosi Bulan Puasa

Image
Salam semua, Kalau Nova sebut SGShop, siapa yang tak kenal SGShop kan. Nova pun dah berapa kali dah shopping di SGShop kan. Kalau nak tengok pengalaman Nova shopping di sini boleh ke Shopping SGShop 1 atau Shopping SGShop 2. So sempena bulan May ini, bulan puasa, mesti ramai sangat yang dah kumpul duit untuk beli persiapan raya kan? Apa kata korang belek-belek website SGShop. Sepanjang bulan May ni ada macam-macam promosi yang diberikan oleh SGShop kerana bulan ini mereka menyambut Ulang Tahun mereka yang ke 4. Yey! Tahniah SGShop. Nak tahu tak promosi apa yang best-best sangat kat SGShop bulan May ni? Ahh... jom baca selanjutnya.......
Selamat Ulang Tahun ke-4 SGShop!

Joielle Baby Care Review | Produk Bayi dan Kanak-kanak

Image
Salam semua, Terbaru sekali Nova nak memperkenalkan Joielle Baby Care. Produk untuk bayi dan kanak-kanak yang istimewa. Kenapa istimewa?  Istimewalah sebab semua yang diperlukan oleh anak ai dari kepala sampai kaki ada di Joielle Baby. Lagipun semua produk Joielle Baby ni telah diuji secara dermatologi oleh Badan Pensijilan Eropah, Harlan Lab Ltd. Kalau nak tahu Joielle Baby telah berada di pasaran selama 4 tahun. πŸ˜„

Buffet Ramadhan | Iftar Sesama di Bangi Golf Resort (BGR) 2019

Image
Salam, Lagi beberapa hari sahaja kita akan menjengah ke bulan Ramadhan. Macam mana semua dah sedia ke? Tak sabar rasanyakan nak masuk bulan puasa ni. Bagi Nova, bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat-sangat istimewa, penuh berkat, penuh nikmat, bulan menguji kesabaran dan paling best momen-momen berbuka puasa bersama keluarga tersayang. Hanya di bukan Ramadhan sahaja kita dapat berkumpul selama sebulan berbuka puasa bersama-sama yang tersayang. Ahhh tiba-tiba rasa rindu pada mereka yang telah pergi 😒 So, berbalik pada Iftar Sesama di Bangi Golf Resort. Wow dah plan ke nak berbuka puasa di mana nanti? Kalau belum, jom tengok betapa bestnya Iftar Sesama di Bangi Golf Resort ni. Jom!

Buffet Ramadhan 2019 di Holiday Inn, Kuala Lumpur Glenmarie

Image
Salam, Minggu lepas, Nova berkesempatan untuk menghadiri jemputan dari Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie untuk meraikan rakan korporat, warga kerja dan 35 orang anak yatim berusia antara empat hingga enam tahun dari Rumah Nur Sakinah, Bandar Pinggiran Subang dalam Majlis Citarasa Desa Bufet Review yang diadakan di Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie. Anak yatim ini berusia antara empat hingga enam tahun telah menerima sumbangan ikhlas dan buku pendidikan serta buku aktiviti dari pihak hotel.

DiamondPure | Susu Yang Hanya Mengandungi Protein Susu A2

Image
Salam, Pernah dengar Susu Yang Hanya Mengandungi Protein Susu A2? Ha, ni pertama kali Nova dengar tau. To be honest! Jika sebelum ini anda selalu dengar susu menyebabkan perut rasa tak selesa, perut berangin, perut meragam, tapi denga susu premium DiamondPure, semua ini dapat di atasi. Semestinya susu yang hanya mengandungi Protein Susu A2 mempunyai lebih kebaikan kepada anda seisi keluarga.

Riley & Declan Product Review | Keselesaan Perut Bayi dan Krim Penyejuk Melegakan

Image
Salam, Apa khabar semua? Teringat masa budak-budak ni masih bayi dan kecil, Nova sangat-sangat memerlukan krim sapuan yang bagus untuk mengelakkan kembung perut bayi dan tujuan urutan selepas mandi. Ada beberapa produk bagus yang Nova cuba dan semestinya pilihan Nova seboleh-bolehnya yang organik. Kalau anak kembung perut, budak boleh nangis tak henti-henti tau. Penting sangat kita kena selalu pastikan keselesaan perut anak-anak kecil terutamanya bayi yang masih kecil. Sampai sekarang ni, Fatimah dah 3 tahun pun, Nova selalu letakkan krim sapuan di perutnya selepas mandi. Untuk keselesaan dia juga. πŸ˜ƒ