Makan di Original Penang Kayu Nasi Kandar, Pulau Pinang

By Nova Leeza - Friday, July 31, 2015

Salam,
Holla, harini seperti yang dijanjikan, setelah kami sakan bergambar malam tu dengan Fathia pelakon drama "Isteri Luar Biasa",  kami pun menuju ke Original Penang Kayu Nasi Kandar yang terletak beberapa langkah sahaja dari Hotel Vistana yang kami duduk. Eh.. nampak je macam beberapa langkah, tapi naik kereta lah jugak hahaha..kose mak nak jalan.



Kakak yang suggest makan di sini, katanya kari dia power!! erm, restoran kayu ni merata-rata ada di KL. Selalu je aku singgah makan di sini. Tapi kalau Original Kayu tu, belum pernah rasa lagi. Boleh jugak mencuba. Kalau datang ke Penang tak pekena nasi kandar macam pelik jela kan. Penang.. kari.. nasi kandar.. erm.. harusss!!

Nak tengok kami makan apa?

Ai punya ni, ayam goreng potong satu!

Ni mak punya

Ni kakak punya

Ni hubby ai punya

Eiman makan nasi beriani, letak ayam goreng. Pandai eiman makan. Kipidap

Dengan mak :) I love u mamah!!


So total up dalam 50++

Kesimpulannya, aku rasa kari dia power, nasi lembut sedap. Ayam goreng sedap. eh sedap lah! Apa yang tak sedap pun aku tak tahu, air pun sedap. agaknya tengah lapar kan semua la jadi sedap.

Ok, tu lah makan malam kami.. so happy.

Terima kasih kerana singgah sini. Jumpa lagi. Lepas ni cerita sarapan di Vistana then terjun kolam renang Vistana ok?

Set. jumpa lagi k!

Untuk Membaca Semua Artikel Travelogue Percutian ke Utara (Penang-Perlis) Sila Search Tajuk berikut di dalam Kotak Search blog ini k

Menginap di Hotel Vistana Bukit Jambul, Penang
Makan di Original Penang Kayu Nasi Kandar, Pulau Pinang
Breakfast dan Mandi Swimming Pool di Hotel Vistana Bukit Jambul, Penang
Makan Sedap di Restoran Kapitan, Lebuh Chulia, Penang
Muzium Interaktif Seni 3D Terbesar di Penang
Medan Ikan Bakar Kuala Perlis - Sedap & Segar
Restoran Anjung Keli, Kangar Perlis - Makan Tengah Hari
Seronokkah Membeli-Belah di Padang Besar, Perlis?
Jom Pekena Kak Su Laksa, Kuala Perlis

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments

Perhatian

Semua maklumat yang terkandung di blog ini adalah untuk tujuan perkongsian maklumat mengikut pandangan penulis blog Nova Leeza sahaja. Jika maklumat yang disampaikan tidak tepat, silap atau tidak sempurna, penulis tidak akan bertanggungjawab terhadapnya. Penulis juga tidak mampu untuk memenuhi setiap keperluan pandangan setiap pembaca blog ini. Penulis blog ini juga tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerugian, kecederaan, atau tuntutan ganti rugi dari kandungan atau gambaran pada maklumat di blog ini. Terma dan syarat ini adalah tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa tanpa notis pemberitahuan.