Monday, 5 May 2014

Baby Eiman di ZOO Taiping

Salam,
Hollaa..... minggu lepas kami ke rumah pakcik ku di Ipoh, esoknya lansung lajak ke Zoo Taiping ... Taiping ni tempat bersejarah buat aku.. sebab masa Form 4 dan Form 5 dulu, aku bersekolah asrama di sini. Uhh.. Tepeng.. Taman Tasek.. Kedai Makan di Bomba.. hihi..

Dan ini juga kali pertama buat suami aku dan Baby Eiman menjejekkan kaki ke sini. Tapi tula.. Taiping ni kawasan paling lembap dan selalu hujan.. harap2 kami dapat pusing zoo sebelum hujan. 

Erm... yang paling excited nak pergi zoo ni sebenarnya mak bapaknya, baby eiman bukannya paham sangat pun.. hihi

Jom!
 Hye! Im taking over my Mom's blog now! hahahaha



Sekarang ni Eiman suka sangat Elephant ... setiap masa buat bunyi gajah..nak tido bunyi gajah.. bangun tido pun bunyi gajah...


Ni kat area luar Zoo

Ok beratur ye.. we're next

Zoo Taiping!! Here we are!

"Eiman, Tengok Camera!"

Pika n Orang Utan

-------------ok jom masuk Zoo!

nak naik Train ke Nak jalan kaki?.... cuaca macam nak hujan.. ok, jalan kaki jela..

Spot on Buaya dalam sungai!

Cimpanzi..


Cimpanzi sombong.. 


Hijau je.... sejuk mata memandang

... lepas 50 langkah.... semua penat... haha... baru jumpa seekor dua binatang dah penat. haha... patah balik jom! naik train jela!! kikiki

Beratur la.. kan..

Dah tua.. tak larat nak jalan! selpie je

Mak, Pika n Yong

So.. masa naik keretapi tu.. hujan pun turun mencurah2 sehingga basahlah seluar dan muka kami terkena tempias.. tak da la nak ambik gambar binatang kan.. takdala nak bergambar sakan... Train pun laju je.. erm... binatang pun masuk kandang je sebab hujan...
agak kecewa... takpela. 
nanti kita repeat kat ZOO KL lak!.. hihi...

Part yang paling best, bila Eiman jumpa Gajah.. Elephant.. menjerit-jerit dia buat bunyi gajah...
haha.. binatang kedua Eiman boleh ingat! Yeay!

Next is our selpie masa atas train & Gambar Family dari ZOO (RM 50)


-
-
-





Ha... tu jela.. best tak?
..... serius tak best!

hihi... 

ZOO KL! Next Please!